Ciekawa i szybka w wykonaniu propozycja na codzienny obiad. Mięso pozostaje soczyste i kruche a dzięki przyprawę całe danie nabiera intensywnego aromatu Składniki - 4 pojedyncze piersi z kurczaka - 1 papryka - 2 ogórki konserwowe - mąką pszenna - 10 dag żółtego sera - sól, pieprz - pieprz ziołowy, słodka mielona papryka - kurkuma - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz
Świat SmakuPoniżej znajdziecie przepis na jeden z moich ulubionych sosów, czyli dressing tysiąca wysp. Bardzo często podaję go do różnych sałat, przede wszystkim do tych z kurczakiem. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ
Przepisy AleksandryĆwiartki z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, nacieramy solą i pieprzem.Posypujemy rozmarynem, może być również suszony.Skrapiamy całość oliwą około 4-5 łyżek.Odstawiamy na 1,5 h.Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni C.Tuż przed pieczeniem dodajemy ząbki czosnku (nieobrane), przecięte w połowie.Pieczemy około 1 godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości, a skórka nabierze chrupkości i złotobrązowego koloru.Kurczaka
Kredowe MenuMój odwieczny problem - co zrobić z kurzyną z rosołu. Zawsze można ją oczywiście przerobić na pierogi albo kotleciki z kurczaka. To bardzo smaczne rozwiązania, jednak wymagają nieco więcej czasu. Pomysł na naleśniki z farszem znają pewnie wszyscy. Ale cała rzecz polega na tym aby farsz był odpowiednio wilgotny i dobrze doprawiony. Myślę, że udało mi się to osiągnąć
Stare GaryCzasem mamy rosół, a nie mamy makaronu, czasem nie mamy po prostu ochoty na rosół, który mamy w lodówce, a czasem mamy kurczaka ugotowanego w tym rosole, a czasem mamy to wszystko nie przypadkiem, lecz dlatego, że planujemy zrobić risotto. Risotto najlepiej robić z ryżu arborio (swoją drogą dziwne, że Wikipedia nie zna takiego hasła). Ale ryż kupowany z worka
Z butelką mleczka w tlebazylią, to zmieniłam zdanie ;) I w ten sposób powstał pomysł na pachnące pulpeciki z dodatkiem skórki cytrynowej i świeżych listków bazylii.Składniki: 2 piersi z kurczaka,2 łyżki posiekanej świeżej bazylii,1 łyżka drobno posiekanej skórki z cytryny (cytrynę najpierw wyszorować, a następnie sparzyć),4-5 łyżek zimnej wody,sól, świeżo
Codzienna kuchnia niecodziennałyżeczka kurkumyłyżeczka pieprzu łyżeczka słodkiej mielonej papryki sólSposób przyrządzenia : Blaszkę do pieczenia nasmarować olejem. Warstwowo układać tak jak na zdjęciu : ryż, cebulę pokrojoną w grube plastry, kurczaka. W garnku gotować bulion z koncentratem i wszystkimi przyprawami. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Połowę zalewy wlać przed włożeniem do piekarnika, drugą połowę po 25 minutach pieczenia. Całość
pieprzny smaczekżebyście spróbowali przygotować to danie a szczególnie tym osobom, które są fanami sera pleśniowego typu lazur. Życzę smacznego!!Składniki: torebka szpinaku świeżego 2 duże piersi z kurczaka 100 g sera pleśniowego lazur1 łyżka masła 1 pomidor 2 ząbki czosnku sól, pieprz oliwa Sposób wykonania : Piersi natrzeć oliwą z czosnkiem
pieprzny smaczeksprawami :) Za rogiem czyha wiosna, słońce i godziny spędzone na świeżym powietrzu.Tymczasem nadal w duchu świąt przedstawiam moją propozycję na obiad w gronie rodziny. Składniki: 3 podwójne piersi z kurczaka lub jedna duża pierś z indyka 2 zupy cebulowe duże opakowanie śmietany Wykonanie: Pierś myjemy, oczyszczamy z tłuszczu i błon, przekładamy do naczynia żaroodpornego. I obsypujemy zupami cebulowymi, mieszamy, następnie
Taste Of My Daydomu. Efekt? Zniknęły szybciej, niż się spodziewałam, a moja rodzina okrzyknęła je mianem najlepszych skrzydełek, jakie kiedykolwiek jedli :) Świetnie pasować będzie do nich sos BBQ . Składniki: - 6 skrzydełek z kurczaka - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka słodkiej papryki - 1 łyżka czosnku granulowanego - 1/3 łyżeczki chilli / pieprzu cayenne - ok. 3 łyżek oleju - 1 łyżeczka cukru - sól, pieprz Na początku musimy podzielić
Kulinarne zapędy KokosaDzisiaj "Światowy Dzień Makaronu", z tej okazji przygotowałam szybki, pyszny makaron z kurczakiem i sosem Alfredo. Danie popularne, mało składnikowe, a sos jest na tyle pyszny że można go zjeść z samym makaronem bez żadnych mięsnych czy warzywnych dodatków. Sos Alfredo to połączenie masła, śmietany i parmezanu. Klasyka. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDanie to możemy zaliczyć do wzmacniająco-odchudzających.1 udko kurczaka½ pomarańczy -sok½ cytryny -sok20 g masła½ selera naciowego2 łyżki uprażonych migdałów,pini,słonecznikasól, pieprzUsmażyć udko i zdjąć z patelni. Trzymać w cieple.Na patelnię wrzucić pokrojony na cienkie plasterki seler naciowy.Zetrzeć skórkę z pomarańczy i cytryny (wcześniej sparzyć!),dodać do soku i polać seler. Doprawić solą i pieprzem
Kulinarny karnet Christopherabardzo cieniutkie paseczki. Do miski włożyć umytą i osączoną sałatę, dodać paseczki buraka, wlać sos i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku. Sałatę wyłożyć na dwa talerze, dodać plasterki kurczaka i na wierzchu położyć konfiturę z cebuli. Taka sałatka może stanowić obiadek lub kolacyjkę
Kulinarny karnet ChristopheraKurczak, pomarańcze i papryka.. trio idealne... przepis pochodzi z książeczki, która była dodatkiem do Good Food Magazine a udostępniła go kiedyś Karolina stronie Galerii potraw. Robię go co jakiś czas, tym razem zmieniłam go lekko m.in o dodatek dyni, w każdym razie zawsze wychodzi idealnie. Proste, szybkie, jednogarnkowe, 30 minutowe danie. Dla mnie idealne. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpost Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami i boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje