Przygotujemy pyszne paluchy z fileta z piersi kurczaka w cieście.Składniki:-podwójny filet z piersi kurczaka-sól, pieprz-3 ząbki czosnku-2 jajka-2 szklanki mąki pszennej-2 szklanki bardzo zimnej wody-olej do smażenia Fileta płuczemy i osuszamy.Kroimy w długie, wąskie paski.Czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i posypujemy czosnkiem.Pozostawiamy
Maminek kulinarnySzybki i bardzo fajny obiadek z wykorzystaniem fileta z piersi kurczaka.Składniki:-podwójny filet z piersi kurczaka-4 cebule-300 ml bulionu warzywnego-100 ml słodkiej śmietany -5 dkg żółtego sera-przyprawa warzywna-sól, pieprz-olej lub masło klarowane do smażenia Mięso kroimy w dość duże kawałki i przyprawiamy solą i pieprzem. Ser tarkujemy
Maminek kulinarnyFasolą szparagową wykorzystamy do przygotowania wyśmienitego dania obiadowego.Proponujemy roladki z piersi kurczaka wypełnione fasolką szparagową z małymi dodatkami.Składniki:-podwójny filet z piersi kurczaka-20 dkg fasolki szparagowej-1/2 czerwonej papryki-1 marchewka-1 jajko-1 łyżka maki pszennej-2 łyżki mleka-sól, pieprz, przyprawa warzywna-olej do smażenia-bułka tarta Filety kroimy na płaty
Maminek kulinarnyNiezwykle proste i smaczne danie obiadowe z piersi kurczaka. Składniki:-filet z piersi kurczaka-masło ( ok. 1 dkg na jedną roladkę )-kilka ząbków czosnku-natka pietruszki-2 jajka-2 łyżki mąki-2 łyżki mleka-sól, pieprz-bułka tarta-olej do smażenia Filety kroimy wzdłuż na połówki. Na desce owijamy folią spożywczą i delikatnie rozbijamy
Maminek kulinarnyskrzydełka z kurczaka są inne w smaku, ale aby się o tym przekonać należy jeprzygotować. Składniki:-10-12 skrzydełek z kurczaka ( można je zastąpić podudziami )-5 średnich cebul-marchew-200 ml koncentratu pomidorowego-2 łyżki miodu-1/4 szklanki wody-sól, pieprz, majeranek-bułka tarta-olej do smażenia Skrzydełka gotujemy, jak na rosół. Cebulę
Maminek kulinarnyłyżek musztardy Dijon (u mnie oryginalna francuska od De Care: KLIK)2 łyżki miodu3 plastry żółtego sera1 jajko papryka słodka, sól, pieprzkoperek lub pietruszka do posypania 1. Filety z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką.2. Do miski wlewamy śmietankę, wbijamy jajko, dodajemy musztardę oraz sól
Szefowa kuchnizaczęła spadać, liście żółknąć i opadać, co oznaczało, że trzeba zmienić ich funkcję z dekoracyjnej na konsumpcyjną :). Pierwsze dwa czerwone sopelki trafiły do dania z kuchni portugalskiej. Żołądki kurczaka w pikantnym sosie pomidorowym to domowa, smaczna i prosta kuchnia. Moje żołądki są dość pikantne, jednak wystarczy zmniejszyć ilość papryczek, lub usunąć z nich nasiona i błony żeby złagodzić smak(...)Czas przygotowania:40 minutPorcje: 4 Składniki: 800 g oczyszczonych żołądków kurczaka,500 ml bulionu drobiowego,4 pomidory,1 kartonik pomidorów krojonych (ok. 400 g),1 cebula,4 ząbki czosnku,2 papryczki chili,1 łyżeczka wędzonej papryki,1/4 łyżeczki kurkumy,4 łyżki oleju-zalewy z suszonych pomidorów,kilka gałązek oregano,sól i pieprz cayenne
SzczyptaSmaQmnie idealna na śniadanie, ale pasuję też jako przekąska czy na kolację. Smacznego!Składniki :* dowolny mix sałat* pomidor malinowy* pół zielonego ogórka* 2 jajka ugotowane na twardo* pierś z kurczaka* łyżka oliwy z oliwek* łyżka przyprawy do kurczaka* sos czosnkowyPrzygotowanie :Mięso natrzeć przyprawą i usmażyć. Jajka i pomidora pokroić w ósemki, ogórka w pół plasterki. Na sałacie układać składniki sałatki
Magiczne Życie MartyUdka kurczaka to już taka standardowa potrawa. Wystarczy jednak go trochę urozmaić i już mamy nowe smaczne danie.SKŁADNIKI:6 udek kurczaka2 łyżki ostrego ketchupu1 łyżeczka ziół do drobiu1 łyżka olejuWYKONANIE Udka płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Układamy w misce wlewamy ketchup, wsypujemy zioła- mieszamy. Zostawiamy na ok 1 godzinę.Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy mięso, wlewamy marynatę
W kuchennym oknie Ewypiesi z kurczaka1 żółta papryka1 por biała część3 marchewki3 ząbki czosnkuszklanka bulionu warzywnegosól z pieprzem młynek Kamissłodka papryka Kamiscebula granulowana Kamisolej do smażeniaWykonanie:Piesi z kurczaka koimy w paseczki , oprószamy solą z pieprzem, podsmażamy.Marchew obieramy kroimy w półplasterki, dorzucamy na patelnię. Pora również koimy w półplasterki a paprykę w drobna kostkę. dorzucamy
Z Majeczką w kuchnimorska, pieprz mielony Kamismarynata:duzy kubek jogurtu greckiegook.10 gałązek tymiankusok z połowy cytrynyskórka otarta z jednej cytrynysól morska ziołowa Kamis ok. 2 łyżeczekpieprz mielony Kamis ok. 2 łyżeczekWykonanie:Pierś kurczaka przecinamy wzdłuż na pół na kotlety. Do miseczki wlewamy jogurt, kruszymy tymianek, dodajemy sok z cytryny i skórkę otartą z cytryny, dodajemy tez sól ziołową i pieprz. Każdą porcję piersi
Z Majeczką w kuchniZapraszam!! Składniki:50dag piersi zkurczaka25 dag mieszanki chińskiej mrożonej3 łyzki sosu sojowegosłoik sosu chińskiego 500g 1 papryczka chilipieprz,sól-do smakuolej do smażenia2 szklanki ryżuWykonanie:Piersi kurczaka kroimy na małe paseczki,polewamy sosem sojowym,dokładnie mieszamy,zeby sos pokrywał całego kurczaka,odstawiamy na min.2 godz do lodówki.Po tym czasie smazymy an rogrzanym oleju
Z Majeczką w kuchniLubisz paprykę i drób? To koniecznie wypróbuj to danie, mozno paprykowe, mocno pomidorowe, mocno pyszne ! Składniki: pól kg piersi z kurczaka sól,pieprz słoiczek koncentratu pomidorowego 200 g szklanka wody pól papryki czerwonej pól papryki żóltej zioła prowansalskie tymianek rozmaryn papryka słodka papryczka chili- odrobinkę ząbek czosnku olej do smażenia Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy na kotlety, oprószamy solą
Z Majeczką w kuchnifajnie rozgotowują, tworzą fajny sosik. Polecam !Składniki:1 opakowanie makaronu von ton30 dag piersi z kurczaka1 opakowanie mrożonki węgierskiej Leczo Iglotex4 łyżki soso łagodnego ajvar2 szklanki bulionu warzywnegoWykonanie:Piersi kurczaka oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką, obsmażamy chwilę na rozgrzanym oleju w patelni wok. Warzywa gotujemy ok 10 minut w posolonewodzie,odcedzamy, dodajemy na patelnię, wlewamy też bulion. Dorzucamy pokruszony
Z Majeczką w kuchnimamy pieczarki nie obgotowujemy). kiedy zaczną sierumienić dokładamy posiekana cebulę i pokrojonego w piórka pora.Wszystko dusimyczęsto mieszając. Na patelnię dokładamy pokrojony w drobną kostkę boczek,chwilę podsmażamy, dodajemyobsmażaone kawałki kurczaka,kaszę,wlewamy bulion, dodajemy wszytskieprzyprawy i zioła do smaku.Kiedy wchłonie się cały płyn,wyłaczamy. Dynię wydrążamy, do środka wkładamy kaszotto, wstawiamy do piekarnika na ok 20 minut
Z Majeczką w kuchni