Składniki: ziemniaki młode 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 1 szklanka, mieszanka przypraw do ziemniaków na ostro Royal Brand 1 opakowanie, pierś kurczaka 15 dag, kucharek 1,5 łyżeczki pierś pokroić w kostkę i na oleju podsmażyć, dodać również młode małe ziemniaki przekrojone na połowę, zamieszać i podsmażać z 5 minut wlać z 1 szklankę wody do mieszanki przypraw
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pierś z kurczaka 1 mała, kapusta biała 1 ćwiartka, marchewka 3 sztuki, ziemniaki młode 4 sztuki, pieprz mielony - do smaku, sól morska - do smaku pojedynczą pierś opłukać i włożyć do wkładu do pary marchew młodą, małe ziemniaki młode oskrobać, opłukać i do wkładu włożyć z ćwiartki młodej kapusty usunąć głąb, opłukać id o wkładu włożyć wkład ustawić na garnku
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ziemniaki młode 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ząbki czosnku 1 główka, papryka ostra mielona 3/4, kotlety schabowe 5 małe, panierka do kurczaka Prymat, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos sałatkowy do mizerii Prymat 4 łyżeczki, jogurt naturalny 1 szklanka, ogórek zielony 2 sztuki, szczypiorek 1 pęczek młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odlać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: szparagi białe 3 pęczki, cukier 1 łyżka, wywar z kurczaka 2,5 litra, marchewka 2 średnie, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, mleko 3,2% 1 szklanka, mąka pszenna 2 łyżki, pieprz czarny mielony - do smaku szparagi białe obrać obieraczką i odciąć czubki i twarde końcówki szparagi włożyć do rosołu, wsypać cukier i gotować z 35 minut na niedużym ogniu
W Mojej Kuchni Lubięwłoszczyzna 1 pęczek, kalafior 1 mniejszy, fasolka szparagowa 25 dag, ziemniaki młode 8 sztuk, kucharek SMAK WIOSNY 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka serca kurczaka zagotować w niedużej ilości wody i po zagotowaniu wylać na sito i opłukać serca teraz wlać 4 litry wody do garnka, dodać serca i gotować z 40 minut
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: skrzydełka kurczaka 8 sztuk, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, ziemniaki 5 sztuk, kasza jęczmienna 1/2 szklanki, pieczarki 30 dag, kapusta kiszona 1/2 kg, przyprawa do dań Kucharek 1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka, majeranek Prymat 2 łyżki skrzydełka zagotować i dodać do wywaru rozdrobnioną włoszczyznę następnie dodać pokrojone ziemniaki i wsypać kaszę, gotować z 10 minut następnie dodać pokrojone
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: udka kurczaka 2 większe, sól wędzona Royal Brand 1,5 łyżeczki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 5 sztuk, woda 1 szklanka umyte i osuszone udka natrzeć solą wędzoną i ostawić do lodówki na 30 minut na gorącym oleju zrumienić udka z każdej strony, posypać papryką dodać ćwiartki cebuli, ząbki czosnku
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: podudzia z kurczaka 8 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, owoc jałowca 3 sztuki, pieprz 6 sztuk, kucharek 1 łyżka, kurkuma mielona 1 łyżeczka, woda 5 litrów, makaron nitki - ile potrzeba, przyprawa w płynie - do smaku kupiłam szybkowar 9-cio litrowy, wybrałam większą pojemność bo i tak szybkowar maksymalnie napełnia się wodą
W Mojej Kuchni Lubiępowiem Wam, że brakowało mi tego. Dlatego od dziś znowu regularnie będzie tutaj coś "błyszczeć". Dzisiaj pora na indyka w pieczarkach. Indyk w towarzystwie gorących pieczarek kilka kawałków kurczaka (filety) 2 cebule 6 dużych pieczarek sól pieprz mąka 3 łyżki śmietany. Przygotowujemy mięso jak na kotlety, następnie przekrawamy na kawałki średniej wielkości, obtaczamy w mące i smażymy na wolnym ogniu
Kuchnia moimi oczamistartego imbiru 1 x dynia (ja użyłam tzw. potimarron, miała naprawdę cudowny kolor! ale nie pamiętam, ile ważyła) 200ml mleka kokosowego 250g krewetek (możecie zastąpić innym mięsem np. kurczakiem, homarem, rybą) 400ml bulionu warzywnego sól, pieprz świeżomielony opcjonalnie: 1 x bagietka do przegryzania i winko ;) Przygotowanie: Przygotować bulion Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojony/posiekany czosnek oraz starty imbir
Kitchens Alphabetpasuje do sałatki z szynką parmeńską, gruszką i serem gorgonzola. b) łyżeczkę miodu. Przełamanie musztardy słodkim miodem daje naprawdę cudowny i aksamitny efekt! Uwielbiam go używać do sałatki z kurczakiem :) A Wy macie jakieś przepisy na ciekawe sosy? :) Nie zapomnijcie tylko, że polanie sałaty tym sosem od razu spowoduje spadek jędrności jej liści, także użyjcie go od razu przed podaniem
Kitchens Alphabetkażde nacięcie wcieramy sól. Odkładamy w słoju i zalewamy wrzątkiem, na jakieś dwa, trzy tygodnie. Otwarte przechowujemy w lodówce ok 3 tygodnie. Cytryny doskonale pasują do dań z kurczakiem. źródło ,, Kuchnia
Anioły w kuchnifarszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego Składniki: 1 kapusta włoska 450g mięsa mielonego z kurczaka 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 cebula, posiekana i podduszona na oliwie 150g ziarna czerwonej soczewicy 1 kostka rosołowa przyprawy: sól, pieprz czarny, jarzynka Soczewicę zalałam wodą i podgotowałam
Anioły w kuchnileczo............ Składniki: ok 0,5 kg piersi z indyka cukinia 2 papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka pomidorów oliwa przyprawy Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć 10 minut na oliwie. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kolejne 10 minut. Następnie dodać pokrojoną cukinię, pomidory i czosnek, dusić jeszcze chwilę
Anioły w kuchniUdka z kurczaka upieczone w sałatce paprykowo cebulowej z tego przepisu 2 udka sól, przyprawa typu vegeta 1 słoiczek (400 - 500 ml) sałatki paprykowo cebulowej Udka przyprawić lekko solą i vegetą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i umieścić w piekarniku. Piekarnik ustawić na 200 stopni. Piec bez przykrycia ok. 40 minut od momentu osiągnięcia pożądanej temperatury. Po tym czasie naczynie
Praktyczna pl