szafce: kasze, komosę, soczewicę. Jest to dobry sposób na zagospodarowanie zapasów lub resztek. Wybór dodatków jest dowolny. Poza warzywami i kaszą można dorzucić na przykład ser feta, grzanki, kawałki kurczaka itd. Jak to z każdą sałatką, ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia i stan lodówki. Taką sałatkę bez trudu można zapakować i zabrać do pracy. Składniki: (2 porcje) 1/2 szklanki
Smakowity Blog Kulinarnysamo jak zwykłe flaki tylko po prostu zamiast flaków daje żołądki. Żołądki bardzo lubię więc taka wersja flaczków jest dla mnie przepyszna. składniki: 1 kg żołądków z kurczaka 1,5 l bulionu drobiowego 1 duża marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera 2 łyżki majeranku 2 listki laurowe 1 łyżka słodkiej papryki gałka muszkatołowa mielony imbir ostra papryka mielony pieprz czarny
Monia miesza i gotujeczasu do czasu, zwłaszcza w niedzielę, lubię zjeść mięso na obiad. Poza kurczakiem, przygotowuję schab w aromatycznym sosie z dodatkiem buraczków czy modrej kapusty. W towarzystwie kaszy gryczanej taki obiad naprawdę mi smakuje. Wystarczy kilka dodatków i schab można podać w innym, wyrazistszym wydaniu. Kaszę gryczaną warto połączyć z posiekaną natką z pietruszki, smakuje wyśmienicie! Schab w sosie czosnkowo - cebulowym
Moja smaczna kuchniapomidorowa ,mylne zdanie...Kluseczki ,które są podane jako jej uzupełnienie np.zamiast ryżu czy makaronu, dają naprawdę jej oryginalności, i już nie jest sobie taką zwykłą"pomidorową". 1 korpus kurczaka 1 marchewka 1/4 selera 1 cebula sól czarny pieprz 1 liść laurowy 4 łyżki koncentratu pomidorowego 200ml.śmietany 20dag.twarogu chudego 1 żółtko 1 łyżka mąki ziemniaczanej po 3 gałązki świeżej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKRAKUS znajdziecie nie tylko policzki, ale również inne rodzaje mięs, które warto spróbować! Są to m.in: Szynka wieprzowa, Łopatka wieprzowa, Golonka, Udo z indyka, Skrzydło z indyka, Pierś z kurczaka i Pierś z gęsi. Polecam
Ostra na Słodkoimprezowa przekąska:). Jeśli decydujemy się je piec, ich zrobienie trwa dosłownie chwilę a później pozostaje tylko czekanie aż się upieką. Serowo-pietruszkowe są naprawdę smaczne:). 2 filety z kurczaka 100g sera cheddar 5 łyżek posiekanej natki pietruszki 100g bułki tartej Marynata: 200ml jogurtu 1 jajko L 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz 1. Filety
Szefowa kuchnioraz sambal oelek to gwóźdź programu :). Polecam podać z prozdrowotnym ryżem dzikim lub czerwonym! Zapraszam! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 100g polędwicy z indyka lub kurczaka marynata: sos sojowy 10ml + teryiaki 5ml + sambal oelek 1 łyżeczka garść listków świeżej melisy 6-8 pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek 1 ser typu camembert połowa papryczki szczpiczastej
Kuchnia PROzdrowotnawygląda, ale prawdopodobnie obłędnie smakuje. Oprócz niego z propozycji rybnych znajdziemy jeszcze dorsza w konfiturze i łososia z miodem. Dalej sporo ptaków, bo znajdziemy przepisy na klasyczną roladkę z kurczaka z ciekawymi dodatkami, aromatyzowanego Indyka, piersi z kaczki czy gęś owsianą. Jest także ulubiony przez wiele osób schabowy, jednakże w trochę zmienionej wersji. W maślance, z puree z ziemniaków
Mr. TasteSkładniki 1 brokuł ugotowany na parze 1-2 awokado,(zależy od wielkości,małe 2 ,duże 1) 1 całą marchewka ugotowana na parze ¼ łyżeczki kurkumy 3 ½ szkl. buliony z kurczaka sól,pieprz do smaku okolo 1 szkl.startego sera cheddar Wykonanie Ugotować brokuł na parze około 5 minut,a następnie wrzucić do lodowatej wody dla zachowania koloru .Marchewkę gotować na parze
w mojej kuchnigalaretę wieprzową. Jeśli lubicie to zapraszam po przepis. Może i Wy skusicie się na galaretkę? Składniki: 1kg kurzych łapek lub skrzydełek 1 golonka z indyka 2 udka z kurczaka 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 łyżeczki żelatyny sól pieprz Do garnka włożyć golonkę z indyka,łapki kurze,i udka. Dodać marchewkę,seler
O kuchni z uczuciemszklanki mleka (plus troszkę,w razie potrzeby gdyby ciasto było za gęste ), szczypta soli, 2 łyżki oleju, garść świeżego koperku ( może być mrożony ), Farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, sól, pieprz, bazylia, czerwona słodka papryka, czerwona ostra papryka, 1 łyżka oleju, 1 świeża czerwona papryka, 5 kawałków suszonych pomidorów, 1/2 szklanki mrożonej kukurydzy, 1 szklanka mrożonego groszku, 200g startego sera
W kuchni u Monikiminiony weekend zaszaleliśmy: na stół wjechała pieczona kaczka wypchana aromatycznymi jabłkami. Przyzwyczajeni do kurczaka lub indyka nie bardzo wiedzieliśmy czego spodziewać się po upieczeniu kaczki - czy będzie nam smakowało kacze mięso, czy w ogóle pomysł napychania jej jabłkami jest dobry, czy ptak za bardzo się nie wysuszy w piekarniku. I wiecie co? To był strzał w dziesiątkę! Po prostu orgazm
W kuchni Katieprzepisów, mniej lub bardziej klasycznych. Dzisiaj postawiłam na kukurydzę. Szybka i prosta zupa, słodka i ostra, pożywna. Aby uzyskać około 2,5 l zupy przygotujcie: dwa udka z kurczaka cebulę dymkę 5 ząbków czosnku dwie średnie marchewki kilka zielonych liści pora niedużego selera dwie średnie pietruszki około 400 g gotowanej kukurydzy, może być z puszki 4 liście laurowe
Pichceniomaniamięso jest delikatne o przyjemnym aromacie. To również jedno z najzdrowszych mięsiw. Mięso zawiera sporą ilość tłuszczu. Gęsi tłuszcz ponoć jest najlepszy na przeziębienie. Zdecydowanie gęś wygrywa z kurczakiem i kaczką, a nawet z indykiem. Sezonowe dania z gęsiny są oczywiście najlepsze. Gęś z jabłkami, czerwoną kapustą czy z grzybami przyciąga smakoszy. Gęsia wątróbka i klasyczna czernina to dania, którymi
codojedzeniawykorzystać w tej zupie Wyszła z tego pyszna zupa Składniki • 3 średnie marchewki • 1 duża pietruszka • 1/2 dużego selera • ok 25 dag kapeluszy z opieniek • 1 duże udko z kurczaka • 1 cebula • 2 łyżki masła • 1 łyżka mąki przyprawy • sól • pieprz • 1/2 łyżeczki chili • 2 łyżki papryki słodkiej • 2 łyżki przyprawy uniwersalnej (Przepis w mojej kolekcji ) • 2 czubate łyżki majeranku
W królestwie smaków Beaty