dodatkiem boczku wyszło coś niesamowitego w smaku. Zapraszam wszystkich chętnych i głodnych do wypróbowania tego smacznego przepisu :) Roladki drobiowe z serem i boczkiem - 1 podwójny filet z piersi kurczaka - ok 20g pokrojonego w kosteczkę wędzonego boczku - ok 3-4 plasterków żółtego sera - sól, pieprz, zioła prowansalskie - mąka , bułka tarta, jajko ( do panierki) - olej do smażenia - wykałaczki Filety myjemy, osuszamy
Kuchnia Pełna Emocjiteż dla przemycenia składników odżywczych pod postacią trochę naturalnego, brązowego i trochę zwykłego ( dla zmyłki ;) ). Tę zupę też robiłam inaczej - tak troszkę dla eksperymentu. Składniki : - 4 małe udka z kurczaka - 1 duża biała cebula; - 3 ząbki czosnku - 100 g ryżu brązowego - 100g ryżu białego - 1 mały seler w korzeniu - 1 średniej wielkości pietruszka w korzeniu - 1 średniej wielkości marchewka
Kuchnia Pełna Emocjiinnych niechcianych dodatków. Sos jest bardzo prosty do przygotowania, zrobisz go bez trudu w domu sam (-a) z ogólnie dostępnych składników. Prosty, pyszny, bajecznie egzotyczny - idealny z mięsem kurczaka (po przepis zapraszam tutaj ), sam z ryżem i np. ze smażonym dorszem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Niezwykle chrupiący na zewnątrz i super soczysty w środku kotlet pożarski ! Taki jest własnie mój idealny i sprawdzony przepis na te super proste kotleciki, które zrobisz z piersi z kurczaka z kilkoma dodatkami. - super pomysł na proste kotlety - tylko kilka niezbędnych składników - obtoczone w mini grzankach lub bułce tartej
AniaGotuje.plsłodkiej kapusty Kartoflanka – zupa ziemniaczana Warzywna zupa krem z curry i imbirem Przepis na zupę buraczkową Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 3 godziny Składniki porcja rosołowa z kurczaka kawałek wołowiny z kością 3 l wody 2 liście laurowe 2 ziela angielskie szczypta ziaren pieprzu łyżka soli duża marchewka pietruszka kawałek selera biała część pora 6 małych, ugotowanych buraków
Kuchnia Bazyliisałatka. Ja nie przepadam za makaronowymi sałatkami, ale marnować jedzenia jeszcze bardziej nie lubię. Popatrzyłam co mam w lodówce, spiżarce i zrobiłam pyszną sałatkę. SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka 3 średnie ogórki małosolne 5 jajek ugotowanych puszka ananasów lub brzoskwiń szczypiorek sól,pieprz szafran 3 łyżki majonezu olej WYKONANIE: pierś kroimy w drobną kostkę,smażymy 5-10 min. na rozgrzanym
Kuchnia Beatymiałam ochotę na gołąbki zawijane w młodą kapustę. Robi się je szybciej, są zdecydowanie delikatniejsze i po prostu... pyszne. Przekonajcie się Składniki: 2 kapusty młode 300 g mięsa z kurczaka (filet, mięso z podudzi...) 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku 1 cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta ½ papryki zielonej 300 g pieczarek 200 ryżu sól do smaku
Kuchnia u KrysiPyszna i szybka propozycja obiadowa. Kilka składników i mamy super obiad! Co nam trzeba? 1 kg polędwiczek w kurczaka kilka kolorowych pomidorków koktajlowych mała spiczasta słodka czerwona papryka 2 cebule – u mnie różowe szalotki przyprawy: po pół łyżeczki: curry, sól, pieprz ziołowy, papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki oleju Robimy! Polędwiczki nacieramy olejem i obsypujemy mieszanką przypraw. Odstawiamy
Latosiowydomktórej królują młode warzywa. Nasz ulubiony przepis na wiosenny kapuśniak. Przepis na kapuśniak z młodej kapusty Składniki: 3/4 średniego garnka wywaru mięsnego (na przykład ugotowanego na skrzydełkach z kurczaka), 1 cebula, 2 marchewki (najlepiej też młode), około 10 małych młodych ziemniaków, pół główki średniej wielkości młodej kapusty, pęczek koperku, sól, pieprz. Jak zrobić kapuśniak z młodej kapusty? Do wywaru wrzuć
Kulinarna Polskazazwyczaj grill łączymy ze spotkaniem towarzyskim, więc i często nie kończymy na jednej porcji mięsa... Co w takiej sytuacji zrobić? Warto zamienić karkówkę np. na pierś z kurczaka czy indyka albo na kiełbaskę drobiową. Warto także częściej sięgać po mięso świeże, gdyż mięsa peklowane podczas grillowania wytwarzają toksyczne dla nas substancje zwane nitrozoaminami. Doskonałym daniem z grilla mogą być również
Z notatnika dietetykadoskonale nadaje się do pieczenia, czy duszenia. Znawcy porównują mięso z indyczego udźca do delikatnej cielęciny. podudzie z indyka – to konkret na talerzu, polecane tym, dla których udko z kurczaka to zdecydowanie za mała porcja. skrzydła z indyka – są idealne jako mięsna baza do zup. Nietłuste, nadają zupom delikatnie mięsny smak, nie przytłaczając innych, np. warzywnych nut smakowych. Jeśli chcecie
Czynniki pierwszepropozycja na pożywny 30-minutowy obiad. Składniki: 300 g makaronu penne 400 g filetu z piersi kurczaka 3/4 szkl. bulionu 150 g szpinaku, 2 łyżki masła, 2 kulki mozarelli, 100 g suszonych pomidorów, 200 ml śmietanki 30%, sól, pieprz, oregano 2 ząbki czosnku Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy osączone z zalewy
słodki bratekDziś góralski akcent w mojej kuchni! Pyszne połączenie kurczaka i oscypka ze słodką borówką. Słony oscypek nadaje potrawie ciekawy, intensywny smak, sprawi, że danie nabierze zupełnie innego charakteru. Zachęcam do spróbowania mojego kotleta z oryginalną, góralską nutą! Składniki: 1 filet 1 oscypek 1 ząbek czosnku 4 łyżki borówki Stovit jajko bułka tarta sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Filet myjemy, osuszamy
Podróż w kulinariaprzepisy na domowy fast-food: Zapiekanka Tostowa Z Szynką I Sosem Pomidorowym Kapsalon – Wyśmienity Fastfood Bagietki Zapiekane Z Mięsem Mielonym Naleśniki Z Gyrosem Zapiekane W Piekarniku Pieczone Nuggetsy Z Kurczaka – Odchudzony Przepis Chlebki Pita Z Sałatką Gyros
e-PrzepisyKulinarne