rosołu osuszyć. W miseczce roztrzepać widelcem jajka dodać mleko, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Doprawić papryką, solą i pieprzem. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Kurczaka zanurzyć w jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego
magiczna kuchnia KasiMój kolejny eksperyment w kuchni, kurczaczek jest niesamowicie smaczny. Jeszcze bardziej smakuje w połączeniu z frytkami i surówką z czerwonych buraczków. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt. Pieczarki 3 szt. Cebula biała ½ szt. Papryka czerwona świeża ¼ szt. Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Ser żółty starty 2-3 łyżki Bułka tarta do panierki Kardamon mielony
Tradycyjna KuchniaSuper smaczna drobiowa galaretka na przekąskę. Przepis jest prosty i tani w przygotowaniu. Składniki: noga z kurczaka 3 szt. marchewka 2 szt. jajko ugotowane na twardo 3 szt. żelatyna 2 łyżki sól i pieprz do smaku Natka pietruszki Wykonanie: Mięso ugotować do miękkości, wyjąć z rosołu i odstawić do wystudzenia. Następnie obrać ręka od kości, rosół przecedzić przez
Tradycyjna KuchniaDziś zapraszam Was na pyszny, szybki i prosty pomysł na obiad. Chrupiące udko z warzywami . W ten sam sposób możecie przygotować np. pałki z kurczaka. Aby mięso było soczyste i miękkie w środku należy je najpierw ugotować, a później obsmażyć w panierce. Do tak przygotowanego mięsa doskonale pasują warzywa na patelnię. Polecam spróbować. Składniki: 2 udka / nóżki Na panierkę
Słodkie okruszkinieco inna, bardziej zwarta i mięsista) 2 łyżeczki suchych drożdży około 1 i 1/4 szkl. letniej wody 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy Przykładowe dodatki: ok. 500 g piersi kurczaka przyprawa kebab-gyros 1 czerwona cebula 1-2 pomidory lub pomidorki koktajlowe 1 mini sałata rzymska Sos: 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego Sok z połowy cytryny
Smaki Na Talerzupolecam pyszne drobiowe filety zapiekane z serem i warzywami. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Filety można podać z ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 1 jajko, 1 i ½ szklanki bułki tartej, 2 marchewki, 1 mały seler, 1 cebula, ½ szklanki wody, 50 g sera żółtego, sól, pieprz, oregano, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Marchewkę oraz selera obieram
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki: 1 pierś z kurczaka 1 szklanka białego ryżu 1/2 brokuła 10 dkg żółtego sera dodatkowo: sól, pieprz przyprawa uniwersalna słodka papryka, zioła prowansalskie 2 jajka 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego … Czytaj dalej Zapiekanka na ryżowym spodzie
czarrna od kuchniPyszne i zdrowe kotlety mielone, w nieco innej formie Artykuł Mielone z piersi kurczaka, z kaszą jaglaną i szpinakiem pochodzi z serwisu
NiePieprz.plwięc wykonał dla siebie takiego wrapa na jakiego miał ochotę. Wszyscy jednak z chęcią sięgnęli po majonez Kielecki. Bez wyrzutów sumienia Było pysznie. Polecam. Składniki: wrap oryginalny filet z kurczaka (posoliłam, popieprzyła, grillowałam na grillu elektrycznym) awokado papryka czerwona papryka żółta czarne oliwki ser feta sałata- endywia, cykoria, rukola majonez Kielecki lekki (-30% tłuszczu, -30% cukru). Jest dobrym składnikiem zbilansowanej
MojaQchnia.plzupka...znów zanudzę Was tymi zupkami..ale może akurat komuś przyda się jakaś inspiracja na zupkę..Zupka jak zupka..niby pomidorówka..ale z kukurydzą , papryką i imbirem. udko z kurczaka marchewka pietruszka por kawałek papryki czerwonej i żółtej kukurydza z puszki makaron mały kawałeczek imbiru świeżego sól, pieprz listek, ziele trawa cytrynowa domowa wegeta koncentrat pomidorowy śmietana Udko wraz
Moje domowe kucharzeniekilku prawdziwków. Kozaki też się nadadzą, jednak sos będzie ciemniejszy. A Wy co najbardziej lubicie z grzybów? Składniki: 1 kg grzybów leśnych 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 70 kaszy jaglanej 150 ml śmietanki 12 % 100 ml wody 3 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 cebule sól (1 łyżka) , pieprz (płaska
CynamonemPoOczachdworze zimno. W taką pogodę idealną będzie rozgrzewająca zupa z kurczakiem gros i papryczką chili. Dałam jej tylko odrobinę, a i tak zadziałała wspaniale. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieciecierzycy 2 łyżeczki zielonej pasty curry ok. 100 ml mleka kokosowego (stała część i woda) ok. 100 g papai (u mnie z puszki, bez zalewy) 130 g makaronu ryżowego Kurczaka pokroić w wąskie paski, bakłażana w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki/ósemki. Rozgrzać dużą patelnię lub woka. Dodać mleko kokosowe (stała część i woda), rozpuścić pastę curry. Podsmażyć mięso
Kucharzyca