popularne danie kuchni wietnamskiej. To zupa, rodzaj rosołu z makaronem i dodatkami. Może być phở bò z wołowiną lub phở gà z mięsem kurczaka. Zupę najczęściej przyprawia się zieloną kolendrą i sosem rybnym. “Przepis na potrawę powstał na początku XX wieku w północnym Wietnamie. Po roku 1954, w związku z migracjami spowodowanymi podziałem Wietnamu na część południową i północną, potrawa
Bernika - moj kulinarny pamietnikTego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepisie, a raz z dodatkiem musztardy – tutaj znajdziecie przepis na żołądki w sosie musztardowo-chrzanowym . Podroby kocham od dziecka, uważam, że to pyszna alternatywa dla wszechobecnych grillowanych kurczaków czy już znudzonych kotletów schabowych czy mielonych. Żołądki zawierają bardzo dużo białka, co będzie istotne na pewno dla osób aktywnych. Jeżeli nigdy nie próbowaliście, szczerze Was zachęcam, w tej wersji
Kuchnia Bazyliidodatkiem pomidorków, fety i młodej cebulki. Farsz: 20 dag wędzonego boczku cebula 3 spore garści świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku łyżka masła łyżka oleju 3 duże filety z kurczaka 6 plastrów żółtego sera jajko 1/2 szkl bułki tartej sól, świeżo zmielony pieprz Farsz: Na patelni rozgrzać tłuszcz. Dodać pokrojone w drobną kostkę boczek i cebulę. Smażyć kilka minut aż cebulka
Smakołyki Asiuwielbiam jeść w każdej postaci. Idealny na chłodniejsze dni, jak i na lato, jako baza do sałatek. Ten jest w cięższej wersji, bardzo syty Read More Artykuł Makaron z kurczakiem, szpinakiem i gorgonzolą pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonlodówki na godzinę , żeby przy smażeniu się nie rozpadały . Smażymy na głębokim tłuszczu , aż zrobią się złote . Ogień nie może być zbyt duży gdyż panierka szybko zbrązowieje , a kurczak się nie dopiecze . Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku i serwujemy na gorąco . Smacznego ! Artykuł Drobiowe nadziewane „Maczugi ” , super obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyProste, sycące danie w stylu meksykańskim – kasza pęczak z kurczakiem, fasolą i kukurydzą. Zużywam całą puszkę fasoli i kukurydzy, w związku z czym uzyskuję naprawdę dużą porcję 😉 Kaszę
BullioSałatka doskonała na każdą imprezę. My bardzo ją lubimy i naszym znajomym też bardzo posmakowała. 2 filety z kurczaka przyprawa gyros 2 łyżki oleju op. makaronu w kształcie ryżu 2 pory puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli sól, pieprz mały słoik majonezu Filety umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć gyrosem i usmażyć. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku
Smakołyki AsiPyszna i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka na bazie makaronu. Idealna na domowe imprezy. Paluszki krabowe możemy zastąpić smażonym kurczakiem. Taką wersję również testowaliśmy i jest równie smaczna! 250 g makaronu jajecznego muszelki 1 brokuł 1 czerwona cebula 1 ogórek świeży 10-15 paluszków krabowych 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 łyżeczka czosnku granulowanego 3-4 łyżki majonezu Sól Pieprz Makaron gotujemy
VioletoweKucharzenieIndyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dostała kilka bażantów od znajomego. Pyszne zdrowe mięsko, ale możecie zrobić z kurczaka lub innego mięsa. Mięso pokroić na małe paseczki. Jeśli macie całą trawę cytrynową należy ja rozbić, żeby uzyskać więcej smaku. Na koniec po ugotowaniu wyrzucić trawę. Czosnek obrać i posiekać na miazgę, imbir zetrzeć na tarce, chili rozciąć i usunąć nasionka i błonki. Do woka wlać olej
Kuchnia Pokoleńdodatek do dyniowej zupy krem. Uwielbiam odkrywać jego nowe zastosowania. ZAPIEKANKA Z PULPECIKAMI PRZYGOTOWANIE: 60 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-4 SKŁADNIKI: – 500 g mięsa mielonego z indyka lub z kurczaka – 1 słoik sosu Patak’s Butter Chicken – pół szklanki mrożonego groszku – sól i pieprz – 2 łyżki oleju – 4-6 ziemniaków – 1 łyżka masła
nietylkopasta.plnajbardziej klasyczna wersja naleśników jaka może być. Przygotowane z tego przepisu naleśniki możecie podać z dowolnymi dodatkami – z dżemem, cukrem pudrem, ale również w postaci wytrawnej np. z kurczakiem. Składniki na ciasto naleśnikowe 1 szklanka mąki 2 jajka 1/3 szklanki mleka 1/3 wody gazowanej (możecie ją zastąpić mlekiem) szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia Jak zrobić naleśniki Składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!chilli do smaku , odstawiamy na godzinę do lodówki . Brokuł dzielimy na różyczki , a cebule siekamy w piórka . Pieczarki w średniej grubości plasterki . Teraz na niedużej ilości tłuszczu , podsmażamy kawałki kurczaka , aż się mocno przypieką . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dorzucamy cebulę i pieczarki i ponownie smażymy na dużym ogniu , aż się zrumienią , co jakiś czas mieszając . Na koniec wsypujemy brokuły , odrobinę solimy
Ogrodnik w podróżyKarkówka pieczona według tego przepisu jest niezwykle aromatyczna, krucha, soczysta i rozpływa się w ustach. Trzeba ją zamarynować dzień przed pieczeniem, wtedy przejdzie smakiem wszystkich przypraw
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!