mnie było może z dwa dni. Nie dziwię się, ze tak szybko zostało zjedzone. Smak i zapach obłędny. Zróbcie koniecznie taką wędlinę. Polecam :) Potrzebujemy: 1 kg filetów z kurczaka 2 łyżeczki soli peklującej 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka żelatyny spożywczej 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy po 2 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego pół szklanki przegotowanej zimnej wody
IzabelawkuchniPlacki ziemniaczane Foku-ski Trochę inne placki ziemniaczane, ale również pyszne. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · Sól · Przyprawa Kebab Gyros · Olej do smażenia · Papryka czerwona
Kulinarna ChwilaZaskakujące Roladki Taki farsz zaskoczy każdego, bo ryżu używamy jako dodatek do mięsa a tu niespodzianka. Składniki: · 2 filety z kurczaka · 2 ogórki konserwowe · 4 paski papryki konserwowej · 10 dag kapusty pekińskiej
Kulinarna Chwilafajny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Pachnące curry faszerowane papryki sprawdzą się także w postaci imprezowej przystawki. Składniki: 6 czerwonych papryk Farsz: 350g kiełbasy morlińskiej z piersi kurczaka Morliny 200g ryżu 360g mrożonego szpinaku 2 cebule 3 ząbki czosnku 60g sera feta 1 łyżka przyprawy curry 1 szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sól pieprz olej Wykonanie: 1. Papryki umyć
Szalona Kuchnia Ewelinytakie wspaniałe danie, to parę godzin też wystarczy, aby aromat przeszedł mięso. Tak podane udka świetnie smakują z ryżem i delikatną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ▪ 8 pałek kurczaka ▪ 4 łyżki miodu ▪ 5 łyżek musztardy (ja dałam sarepską) ▪ 3 łyżki oleju ▪ +rękaw do pieczenia lub naczynie żaroodporne z pokrywką Przygotowanie: 1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. 2. Umyte
Zdrowie i pysznie na talerzutakie wspaniałe danie, to parę godzin też wystarczy, aby aromat przeszedł mięso. Tak podane udka świetnie smakują z ryżem i delikatną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ▪ 8 pałek kurczaka ▪ 4 łyżki miodu ▪ 5 łyżek musztardy (ja dałam sarepską) ▪ 3 łyżki oleju ▪ +rękaw do pieczenia lub naczynie żaroodporne z pokrywką Przygotowanie: 1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. 2. Umyte
zdrowo i aktywnieSKŁADNIKI (na ok. 7 sztuk pulpetów) Pulpeciki 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 szalotka 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka rozmarynu s ó l, pieprz Sos pomidorowy 700 ml passaty pomidorowej 1 cebula 1 marchew 1 ł odyga selera naciowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku
La grande e la piccola cuocaszczególnie mocno. Lubią je za to moi bliscy, więc raz na jakiś czas przygotowuję je właśnie dla nich. Tym razem udka marynowane w musztardzie francuskiej. około 8 udek z kurczaka (bez pałek) 1 cebula 5-8 małych pieczarek 3-4 łyżki musztardy francuskiej 3-4 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka miodu sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy
Smaki Na TalerzuMusztardowe Udka Udka w aromatycznym sosie musztardowym z pieczarkami mogą gościć na naszym świątecznym stole. Składniki: · 5 udek z kurczaka · 6 łyżeczek płynnego miodu · 180 g musztardy francuskiej · 3 łyżki musztardy sarepskiej
Kulinarna Chwilas.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -podwójna pierś z kurczaka -puszka brzoskwiń -puszka ananasa -100 ml bulionu lub gorącej wody -1,2 łyzeczki ziół prowansalskich -sól -pieprz cytrynowy -1 łyżka żelatyny -olej do podsmażania mięsa -masło do wysmarowania formy Pierś podzielić
Kulinarne przemysleniaNuggetsy Achilleski Dziś na obiad polecam pyszne, szybkie danie, które zasmakuje każdemu, polecam. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Sól · Jajko · Bułka tarta do panierki · Olej do smażenia
Kulinarna Chwilanatką. Do zupy zamiast kaszy możecie dodać soczewicę zieloną/czerwoną oraz koncentrat pomidorowy/passatę. Będzie pysznie! Polecam także inną rozgrzewającą zupę jarzynową z pomidorami . SKŁADNIKI: 3 podudzia z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży ziemniak (opcja) 1/4 selera kawałek pora, jasna część 1 cebula 3 łyżki kaszy jęczmiennej średniej lub drobnej płaska łyżka vegety natur, sól, pieprz, lubczyk
Zasmakuj Kuchni