Zamieszczam dziś przepyszny, szybki i prosty przepis na faszerowane udka kurczaka z pieczarkami, w sosie szpinakowo-gorgonzola :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpyszne. Ciasto: 3 szkl mąki pszennej 7 g drożdży instant łyżeczka soli łyżeczka cukru jajko szkl ciepłego mleka łyżka oliwy z oliwek Nadzienie: 2 ugotowane/upieczone udka z kurczaka mała cebulka ząbek czosnku 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki żółtej 15 dag sera żółtego sól, pieprz oregano/przyprawa do pizzy olej Nadzienie: Mięso z udek, cebulę i papryki pokroić w niedużą kostkę
Smakołyki AsiSezon grzybowy w tym roku dopisał. Jeśli macie zapasy (a pewnie tak jest) zróbcie sobie pyszny i szybki obiadek Co nam trzeba? Kilogram podudzi kurczaka 3 duże cebule 100g grzybów (ja miałam zamrożone świeże, obgotowane) przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka (po pół łyżeczki) olej rzepakowy 3-4 łyżki woda 200ml Robimy! Na patelni podgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną
Latosiowydomgaździny dla całej rodziny. Klasyczne składniki w nietuzinkowym zestawieniu, tworzą bez wątpienia wyjątkowo swojskie połączenie smaków. Zestaw jest bardzo prosty i elastyczny, ponieważ schab możesz zastąpić np. piersią z kurczaka lub innym ulubionym mięsem. Podstawą są placki ziemniaczane oraz przesmażona kapusta z grzybami. Jest to bez wątpienia jedno z lepszych połączeń smakowych ze swojskich składników, jakie mieliśmy okazję zrobić. Pomysł
Kuchnia Na Wypasieklasyczne danie, które będzie doskonałą bazą do wielu pomysłów na szybki obiad. Doskonale sprawdzą się do niego kluski, makarony , kasze oraz ryż. Do zrobienia klopsików możesz użyć mięsa z kurczaka lub indyka. Z samej piersi pulpety będą nieco suche i nie oszukujmy się, również mało ekonomiczne. Dlatego najlepiej sprawdzi się tzw. mięso mieszane. Jeśli nie masz mięsa drobiowego, możesz użyć
Kuchnia Na Wypasiewedle uznania.\r","Wymiesza\u0107 i zagotowa\u0107 razem.\r","Podawa\u0107 ugotowany, gor\u0105cy makaron polany przygotowanym sosem pomidorowym z mi\u0119sem z roso\u0142u."],"recipeYield":"2","keywords":"kurczak,makaron,mi\u0119so,mi\u0119so z roso\u0142u,sos pomidorowy"} Drukuj Makaron z mięsem z rosołu Porcje: 2 Składniki: ok 200g makaronu dowolnego kształtu, mięso z rosołu, 1 mała cebula
Bardzo Gruby Smokdaniom nieco egzotycznego smaku i charakteru. Zatem jeśli macie ochotę na coś pysznego, rozgrzewającego i nieco egzotycznego to polecam Wam to danie. Składniki: 500 g filetu z kurczaka lub indyka 2 łyżki pasty Tikka Masala 2 szklanki dyni startej na grubych oczkach 1 duża cebula 2 marchewki 1 mała cukinia 1/2 szklanki mleczka kokosowego (można użyć śmietanki
Cynamonowe szczęścieświeżej kukurydzy pięknie się prezentuje na talerzu oraz świetnie smakuje. Gorąco polecam w sezonie na świeże i słodziutkie kolby kukurydzy! Składniki: (4-6 porcji) 5-6 skrzydełek z kurczaka 2 l wody 1 duża pietruszka 2 duże marchewki 3 łodygi selera naciowego 1 por (biała część) 1/2 łyżeczki soli 4 kolby kukurydzy 2 ząbki czosnku 1 cm świeżego imbiru
Moja Delicjamakaron, a wybór warzyw zależy wyłącznie od Waszego gustu i zawartości lodówki. Tymczasem jednak skupmy się na wersji sprawdzonej i przetestowanej, a do tego przepysznej :) Składniki: - podwójna pierś kurczaka - 200 g ryżu, najlepiej jaśminowego - 300 g wybranych warzyw, świeżych lub mrożonych - 3 jajka - sos sojowy jasny i ciemny - przyprawy: imbir, curry, słodka papryka, czosnek - sól, pieprz - olej
Kulinarne zapędy KokosaMięso drobiowe w słoikach to nie lada przysmak, pachnące i bardzo smaczne. Świetnie smakuje z pajdą chleba, bardzo fajny pomysł na przechowanie mięsa na daleką podróż
Pieprzyć z Fantazjąsiekane z ogórkiem kiszonym Szybki sposób na kotlety, wszystkie składniki mieszamy razem i smażymy drobiowe smaczne kotlety. Składniki: · 1 filet podwójny filet z kurczaka · 1 cebula · 1 papryka czerwona · 4 ogórki kiszone
Kulinarna Chwilawindow,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Ja pominęłam w swojej wersji tłuszcz. Natomiast wywar gotowałam na bazie ćwiartki z kurczaka i warzyw. Dodałam do zupy zarówno ziemniaki jak i drobny makaron nitki. Doprawiłam dodatkowo kminkiem, majerankiem i pieprzem ziołowym. Do podprawienia użyłam śmietany 18% Dla zainteresowanych udostępniam zdjęcie strony
Kulinarne przemysleniazostał jeszcze oceniony) Sos czosnkowy jest niezastąpiony do dań z grilla, pizzy, frytek. Można podawać go do sałatek, warzyw pokrojonych w słupki czy moczyć w nim nuggetsy z kurczaka. W mojej kuchni pojawia się bardzo często. Używam go także do sałatki brokułowej z serem feta – niebo w gębie! Dzięki dodatku majonezu oraz musztardy sos ma charakterystyczny, wyraźny smak. Zobacz
Kuchnia BazyliiSkładniki 1 filet z kurczaka 1 czerwona papryka 1 garść grzybów mun 1/4 główki białej kapusty 150 g makaronu ryżowego 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 papryczka chili 1 łyżka sosu … Czytaj dalej Chińskie z zielonym makaronem
czarrna od kuchniProsta zapiekanka, którą można zrobić z resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, kawałka upieczonego kurczaka, albo ze świeżych składników. Jeśli dodatkowo zapieczecie casserole w słoiku będziecie mieli gotowe danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi
Niedzielny kucharz