kurczak - 40214 przepisów (strona:1392/2681)

Sałatka na imprezę 342

Szybka, smaczna, pożywna, podzielna Składniki: 2 filety z kurczaka 1/2 opakowania makaronu kolorowego świderki 1/2 słoika suszonych pomidorów w zalewie z ziołami 1 garść słonecznika 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka ketchupu sól, pieprz, papryka czerwona słodka olej Filat z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju dodając sól, pieprz i paprykę czerwoną. Makaron gotujemy w osolonej wodzie

MojaQchnia.pl
Filety z kurczaka w parmezanowej panierce, pieczone w piekarniku 215

Soczysta pierś kurczaka w pysznej panierce, z dodatkiem pomidorów i mozzarelli. Fajny pomysł na niedzielny obiad. SKŁADNIKI: (4 porcje) podwójna pierś z kurczaka Łyżka oliwy z oliwek (może być smakowa, np. bazyliowa) 2/3 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki tartego parmezanu 2 duże pomidory czerwona cebula 1/2 kulki mozzarelli świeża bazylia do posypania 2 cukinie sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzać

Kopystką po garach
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.03.2017r. 151

Marchewkowo- pomarańczowe gofry   Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie   Aga  Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka   Marta Panierowane kosteczki mozzarelli   Magdalena  Czekoladowy makaron z twarogiem   Marzena Kurczak w 40 ząbkach czosnku   z sufletem kukurydzianym     Marzena  Zapiekanka z serem

Magiczne Życie Marty
Spaghetti z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. 214

Spaghetti :) Jeśli tak jak ja lubicie połączenie kurczaka i szpinaku, to bardzo polecam przygotowanie tego makaronu. Danie jest bardzo łatwe, super smaczne, doskonałe na szybki obiad lub ciepłą obiadokolację. Polecam :) Składniki - 250 gram makaronu spaghetti - 2 piersi z kurczaka - 250 g mrożonego szpinaku - mała cebula - kilka suszonych pomidorów - 1 szklanka bulionu/rosołu - 1 duży ząbek czosnku - sól, pieprz do smaku

Kuchnia z widokiem na ogród
Piersi z kurczaka z pomidorami i Serem Korycińskim. 196

Witajcie :) zapraszam dzisiaj na pyszne piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i Serem Korycińskim z Serowaru Podlaskiego. Sery Korycińskie to wieloletnia tradycja rodziny i najlepsza jakość produktów. Piersi zapiekałam w pomidorach. Można podawać je z ziemniakami, ryżem, kaszą. Wyśmienicie smakują pokrojone na kanapkach z dodatkiem kiszonej kapusty. Zapraszam :)  Składniki: 4/5 ładnych piersi z kurczaka 1 słoiczek pomidorów w oleju

Sama słodycz i szczypta chili
Domowy kebab 295

Składniki: Przepis na bułki do kebaba znajduje się tu:  Tu kliknij. 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 2 pomidory, 1/2 ogórka świeżego, 1 czerwona cebula, kawałek białej kapusty, kawałek czerwonej kapusty, 4 łyżki oleju lub oliwy, sól, przyprawa gyros - domowa lub kupna (mogą to być inne również przyprawy, w zależności od smaku). Sos musztardowy: 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego(...)czubate łyżki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżki majonezu, 1 łyżka pikantnego ketchupu, ząbki czosnku, wycisnąć ( ja dałam 4 ząbki, ale dodawać według własnego uznania ), sól, pieprz. Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić, dodać olej i usmażyć. Pomidory, ogórek i cebulę pokroić. Kapusty poszatkować, posolić, wymieszać i dłońmi ugnieść. Odstawić na kilkanaście minut. Po kilkunastu minutach odlać wodę, którą

W kuchni u Moniki
Kremowe tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem 591

Prosty przepis na niecodzienny obiad czyli makaron otulony śmietanowo-ziołowym sosem na bazie serka mascarpone. W połączeniu z kurczakiem i szpinakiem tworzą pyszne, delikatne połączenie. Polecam to danie wszystkim miłośnikom kuchni włoskiej. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Barszcz ukraiński – przepis prawdziwy 181

oddaję w Wasze ręce bardzo wyjątkowy przepis na najprawdziwszy barszcz „ukraiński”, zaserwowany również bardzo tradycyjnie z pampuchami z sosem czosnkowym. Smak malutkiej, ukraińskiej i tradycyjnej wsi na talerzu. Składniki: Kurczak zagrodowy 0,5 kg żeberek wieprzowych 300 g wędzonki 2 marchewki 1 duży korzeń pietruszki Mały kawałeczek selera 4-5 dużych buraków 4 ziemniaki 1 cebula 5 dużych ząbków czosnku(...)łyżki octu (winny/jabłkowy) Sól, pieprz do smaku Kwaśna śmietana Koperek, natka pietruszki 5 liści laurowych 5-6 ziaren ziela angielskiego Kilka ziaren czarnego pieprzu Łyżka masła Przygotowanie: Z kurczaka wykroiłam ćwiartki (całe nogi) oraz skrzydełka (reszta pójdzie na bulion do czegoś innego), wędzonkę pokroiłam w paski, żeberka wzdłuż kości. Pokrojone żeberka podsmażyłam na patelni tak, aby się zrumieniły. Całość

Kate's Kitchen
Podudzia kurczaka - wędzone 278

wkładamy warzywa i zaczynamy gotować. Gdy zacznie się gotować zakręcamy gaz i czekamy aż temperatura spadnie do 80 stopni. I staramy się utrzymać 75-80 stopni. Następnie wkładamy podudzia kurczaka z sondą wbitą w najgrubszą część pałki kurczaka. Gdy osiągnie 72 stopnie wyjmujemy aby wszystko ostygło. Później wieszamy w przewiewnym miejscu na kilka godzin aby ociekły. WĘDZENIE Wędzimy w temperaturze

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sałatka kalafiorowa 321

szybko z tego co było pod ręką zniknęła tak szybko jak się pojawiła i to jest chyba najważniejsze dla każdej gospodyni. Lepszej rekomendacji nie ma . Składniki: 2 piersi z kurczaka jeden mały kalafior pęczek szczypiorku 3 jajka puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu pieprz sól Wykonanie: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i odstawić

Pysznie & Pięknie
Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami 203

masz pomysłu na pyszne danie? Przygotuj udka z pysznym pieczarkowym farszem w chrupiącej złotej skórce. Inspiracją do powstania dania była życzliwość firmy Ole . Składniki: 4 udka z kurczaka 1 cebula 20 dag pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki farszu pieczarkowego Ole sól, pieprz 1 łyżka masła olej Sposób przygotowania: Udka z kurczaka myjemy, osuszamy, usuwamy kości. Następnie zbijamy tłuczkiem, nacieramy

Podróż w kulinaria
Wędzone ćwiartki z kurczaka 330

SUROWIEC - 5 ćwiartek z kurczaka to około 2 kg PRZYPRAWY I WARZYWA ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana do przygotowania solanki. Solankę robimy 10%,to znaczy np.1000 g mięsa+400 g wody +40 g soli -nad pietruszki 2 pęczki -korzeń pietruszki 1 duży -marchewka 2 duże -koperek 1 pęczek -seler 1 korzeń -por 2 sztuki WYKONANIE Kupione ćwiartki przygotowujemy(...)zaczynamy gotować. Gdy zacznie się gotować zakręcamy gaz wkładamy termometr i czekamy aż temperatura spadnie do 80 stopni. I staramy się utrzymać 75-80 stopni. Następnie wkładamy ćwiartki kurczaka z sondą wbitą w najgrubszą część ćwiartki. Gdy osiągnie 72 stopnie wyjmujemy aby wszystko ostygło. Później wieszamy w przewiewnym miejscu na kilka godzin aby ociekł. WĘDZENIE Wędzimy w temperaturze

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Cudowny domowy pasztet 208

selera 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka czerwona, zioła prowansalskie tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do posypania formy olej Mięso gotuję w osolonej wodzie. Oddzielnie szynkę, oddzielnie kurczaka. Można też wykorzystać kurczaka z rosołu. Gdy mięso mięknie dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Chwilę jeszcze gotujemy by warzywa zmiękły. Pieczarki smażymy z cebulką pokrojoną w kostkę, odrobinę solę. Wątróbkę

MojaQchnia.pl
Zupa brokułowa 175

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 500g brokuł u mnie mrożony 5 skrzydełek kurczaka lub ćwiartka z kurczaka 2-3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki kawałek zielonej części pora 3-4 ziemniaki 1 mały pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku

W garach u Gosi
Sałatka gyros-kebab w wersji fit 190

gyros-kebab w wersji odchudzonej, bez majonezu i z makaronem razowym. Nada się świetnie nie tylko na imprezy okolicznościowe, ale również na obiad lub kolację. SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka oliwa 1 miks sałat 180 g 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 1 duży jogurt naturalny 370 g 200 g makaronu fusilli (u mnie pół na pół zwykły i razowy(...)ząbki czosnku przyprawa gyros-kebab, sól, świeżo mielony pieprz dodatkowo można podać do dekoracji kiełki rzodkiewki WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przełożyć do miski lub głębokiego talerza. Polać oliwą i posypać bardzo mocno przyprawą gyros-kebab. Wymieszać, przykryć przejrzystą folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum godzinę. Mięso przełożyć na rozgrzaną patelnię i smażyć mieszając

Passions hobbies life