Witam Kochani Dziś chcę Was zaprosić na rewelacyjne skrzydełka z kurczaka pieczone w pysznej marynacie z dodatkiem coli, musztardy, miodu itp :) Takie skrzydełka są pokryte pyszną glazurą, są miękkie i każdemu bardzo smakują. Są idealne na obiad. Gorąco polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI -1,5 kg skrzydełek z kurczaka -2 ząbki czosnku -1 mała cebula -125ml coli -pół łyżeczki pieprzu
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusię. Zawsze z pomocą przychodzą sosy od Folwark . Nie tylko pysznie smakują ale też pomagają na szybko coś przygotować. Jak widać, nie tylko pizzę ;) Składniki 600 g podudzi z kurczaka 400 g cebuli 4 ząbki czosnku 250 ml sosu do pizzy od Folwark sól, pieprz Przygotowanie Pałki z kurczaka oczyszczamy, myjemy, lekko oprószamy solą i pieprzem. Cebule obieramy, kroimy
R'n'G KitchenJeśli szukacie pysznej oraz prostej propozycji na lekki i niezbyt skomplikowany obiad to doskonale trafiliście. Potrawka z udek kurczaka jest świetnie doprawiona, a mięso miękkie i soczyste - bardziej od piersi, czy filetów. Spróbujecie? Polecam! 500g mięsa z udek kurczaka Przyprawy: 5 łyżek sosu sojowego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki soli
Di gotujeschabowy ustąpił jej miejsca. Najbardziej lubimy taką z pikantnym wypełnieniem i sosem czosnkowym. Takie danie choć jest sycące nie jest ciężkie. Składniki: 4 papryki cebula filet z kurczaka 3/4 szklanki ryżu kilka różyczek kalafiora kilka pieczarek lub kurek łyżka koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju sól, pieprz słodka i ostra papryka łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku(...)mozzarelli Papryki umyć, odciąć czapeczki, środki wydrążyć. Nasmarować papryki olejem w środku i z zewnątrz. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Kalafiora również ugotować. Cebulę, pieczarki i kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać ryż, pokrojony kalafior, koncentrat, starty czosnek i przyprawić do smaku. Farszem nadziać papryki. Na wierzchu położyć mozzarellę i przykryć czapeczkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaZapraszam na filety z kurczaka z pysznym farszem. Słodki smak gruszki pasuje do intensywnej w smaku gorgonzoli. 2 duże filety z kurczaka 150g sera gorgonzola 100g tartej mozzarelli 1 nieduża gruszka 100g szynki parmeńskiej sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej 1. Gruszkę kroimy w kostkę, gorgonzolę rozgniatamy
Szefowa kuchnikaszy moim zdaniem wystarczyłoby ciut mniej (w oryginalnym przepisie 300g), ale i tak zjedliśmy wszystko;) 200-300 g kuskusu bulion (około 2,5-3 szklanki) 500 g piersi kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej 3 duże pomidory malinowe 1 duża cebula 1/2 szkl. śmietanki 30% wędzona papryka w proszku* czosnek granulowany* sól, pieprz Umytą fasolkę szparagową przycinamy na końcach
Smaki Na Talerzuktórym raz w miesiącu publikuję gotowe menu obiadowe na cały tydzień. Zobacz jadłospis: z marca - 2 x ryba i 5 x wege z kwietnia - 2 x kurczak, 2 x ryba, 3 x wege z maja - przepisy do lunchboxa z czerwca - 6 x wege, 1 x ryba Przepisy w wersji do druku oraz listę zakupów możecie pobrać(...)przepis z kulinarnym filmem. Wariacja: Zamiast ciecierzycy do sałatki możesz dodać ugotowany bób lub białą fasolę. Sałatka komponuje się dobrze również z upieczoną/ugrillowaną piersią z kurczaka lub filetem z ryby. ➤ Kliknij - Przepis na sałatkę tabbouleh + FILM Wtorek - Kotleciki z kalafiora i kuskusu i dip z awokado Raczej nie miałabym ochoty zjeść na zimno kotleta schabowego, ale wegetariańskie
Chilli Czosnek i OliwaTaki gulasz z warzyw wszelakich jest bardzo pyszny i pożywny. Ja dodatkowo zaserwowałam tutaj kurczaka - lubimy. W rezultacie danie jest pożywne i smakowite, polecam. Gulasz warzywny z kurczakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieporaz pierwszy parowar, powinna być to dla niego pestka Bierzemy się zatem do pracy. Polecam wam także mój przepis na domowy rosół z kury . Ponadto możecie też przygotować sobie kurczaka w ananasach z sosem barbecue . Zobacz mój film z przygotowania pulpetów Składniki – Pulpety gotowane na parze 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko pół cebuli pół szklanki bułki tartej(...)Pulpety gotowane na parze Nasz przepis zaczynamy od mięsa. Polecam oczywiście użyć mięsa mielonego z łopatki wieprzowej. Jednak możecie ją zastąpić też na przykład mielonym z filetu z kurczaka. Do naszego mięsa wbijamy surowe jajko, wyciskamy dwa ząbki czosnku. Dodajemy też pół szklanki bułki tartej, pieprz, sól, czy paprykę. Do mięsa dodajemy jeszcze pokrojoną w kostkę cebulę. Całość dokładnie mieszamy
Kuchennyviral.plPyszny sposób na filet z kurczaka. Pieczemy go w piekarniku, dzięki czemu nie jest tłusty. By dodać nieco smaku (i kaloryczności;) faszerujemy go serami - fetą i mozzarellą oraz suszonymi pomidorami i pietruszką. Całość scala serek. Wyszło smacznie! 2 filety z kurczaka 5 suszonych pomidorów 5 łyżek posiekanej natki pietruszki 150g sera feta 100g sera mozzarella 3 łyżki twarożku (typu
Szefowa kuchniFarsz ma bardzo wyrazisty i lekko osty smak. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego:) Składniki Farsz - puszka czerwonej fasoli - puszka kukurydzy - pół fileta z piersi z kurczaka - pół czerwonej papryki - pół czerwonej cebuli - 2- 3 łyżki passaty pomidorowej - 1 łyżka oleju - sól, pieprz, wędzona słodka papryka, czosnek, - przyprawa do dań kuchni meksykańskiej (opcjonalnie) Naleśniki (6 sztuk(...)orkiszowej - 3/4 szklanki wody lekko gazowanej - odrobina soli - jajko Dodatkowo - odrobina startego żółtego sera Wykonanie Farsz Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Paprykę oraz pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki i dodajemy do cebuli. Delikatnie przyprawiamy. Całość smażymy. Dodajemy odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Dokładamy passatę pomidorową i dokładnie mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku
Health-Fit-Lifezwolennikom pikantnych smaków, ponieważ można przygotować ich łagodniejszą wersję. Mięso wychodzi bardzo aromatyczne, delikatne i soczyste oraz posiada kusząco zarumienioną skórkę. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Polecam! 8 podudzi z kurczaka Marynata: 3 łyżki jogurtu naturalnego (płaskie) 1 łyżka miodu (płynnego) 1,5 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1-1,5 łyżeczki soli (lub według(...)gustu) Wszystkie składniki marynaty należy dokładnie wymieszać. Powstałą mieszanką dokładnie pokryć uprzednio umyte i osuszone kawałki kurczaka. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą, w której przebywało i przykryć folią aluminiową. Udka należy piec w rozgrzanym piekarniku około 60-90 minut w 180 stopniach
Di gotujewarzywami, koniecznie podaje się je na ostro więc nie żałujmy przypraw , ta jest pyszna, gorąca i pożywna. Składniki na 4 porcje: 8 sztuk pszennych tortilli ½ kg fileta z kurczaka 20 dag ugotowanego na sypko ryżu basmati 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka ½ papryki białej 1 mała puszka fasolki czerwonej 1 mała puszka kukurydzy 20 dag sera(...)ząbek czosnku 1 łyżka cukru 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka oregano ½ łyżeczki suszonego tymianku Szczypta ostrej papryki Sól morska do smaku Natka pietruszki do posypania Przygotowanie dania: Filet z kurczaka pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać posiekać w kostkę tak samo czosnek. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy wrzucić mięso, oprószyć oregano , papryką, szczyptą chili i solą , wymieszać, wsypać cebulę
Wanilia i Kardamondomowników nie zorientuje się, że zupa zawiera w sobie właśnie taką kaszę. Składniki na porcję dla 4 osób: 2 l wody + 3 łyżeczki domowej wegety 1 ćwiartka z kurczaka 3 młode marchewki 1 średniej wielkości cebula 1 kalarepa 4 średniej wielkości ziemniaki 1 woreczek kaszy jaglanej (100 g) 3 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz odrobina oleju(...)natka pietruszki do dekoracji Do wody dodać domową wegetę i całość zagotować. Następnie dodać ćwiartkę z kurczaka, listki laurowe i ziele angielskie. Gotować na średnim ogniu. W międzyczasie ziemniaki obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Kalarepę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać
Ugotowaćuczelnię. Zapakowane w termiczny kubek pozwolą cieszyć się smakiem inspirowanym kuchnią Kraju Kwitnącej Wiśni. Na dzień dzisiejszy mamy do wyboru dania OYAKATA Japońska Wołowina o smaku Wasabi Japoński Kurczak Teriyaki Japoński Klasyczny makaron Zupy Ramen w kubkach i w torebkach Kurczak Miso Soy Sauce. Sukiyaki z daniem OYAKATA Japoński Klasyczny - składniki proporcje dla 4 osób 350-400 g steku wołowego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata