kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:341/657)

Meksykańska fajita drobiowa w tortilli 205

jest zdecydowanie bardziej konkretna i ... ostra :) Składniki: Na 3 porcje: 2 średnie filety z kurczaka 2 papryczki pepperoni lub 1 chili 4 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 3 placki tortilli 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki czerwonej 1/2 mrożonki "Warzywa meksykańskie" 1 biała cebula 1 czerwona cebula Sos guacamole: 1 awokado dojrzałe

Kuchnia w czekoladzie
Kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu 170

tych, którzy nie wiedzą co z nim zrobić. Takie kotleciki najlepiej podać z pieczonymi warzywami lub warzywami na patelnię. Oczywiście możecie dobrać do nich ulubioną surówkę czy też ziemniaki. Kotleciki smakują podobnie jak kotlety mielone. Zrobiłam je z mięsa z kurczaka, jednak można je przygotować także z wołowiny czy mięsa indyka. Zobacz też: Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Kotleciki ryżowe

Kuchnia Bazylii
Ryż smażony z kurczakiem 108

którą ledwo dałem radę zjeść. Oczywiście możecie zamienić podane w przepisie warzywa na inne tworząc w ten sposób swój wymarzony posiłek. Z własnego doświadczenia mogę polecić jeszcze czerwoną fasolę, kukurydzę oraz posiekanego pora. Wszystko zależy od waszych upodobań. Składniki 100 g ryżu (1 woreczek) 200 g piersi z kurczaka (jedna, pojedyncza pierś) 100 g czerwonej papryki (pół) 30 g papryczek

Programista w kuchni
Ryż smażony z kurczakiem 114

którą ledwo dałem radę zjeść. Oczywiście możecie zamienić podane w przepisie warzywa na inne tworząc w ten sposób swój wymarzony posiłek. Z własnego doświadczenia mogę polecić jeszcze czerwoną fasolę, kukurydzę oraz posiekanego pora. Wszystko zależy od waszych upodobań. Składniki 100 g ryżu (1 woreczek) 200 g piersi z kurczaka (jedna, pojedyncza pierś) 100 g czerwonej papryki (pół) 30 g papryczek

Programista w kuchni
TRADYCYJNY KRUPNIK Z KASZĄ PĘCZAK (PRZEPIS MOJEJ MAMY) 201

tania i zdrowa - idealna na obiad dla całej Rodziny :) SKŁADNIKI: 2,5 litra wody (+ około 0,5 litra do ewentualnego dolania) 2 większe (albo 3 mniejsze) udka z kurczaka (lub 3-4 żeberka) 1 szklanka (około 10-11 łyżek) kaszy pęczak 10 ziarenek ziela angielskiego 4 liście laurowe 2 średnie marchewki 1 duża pietruszka 1 mały(...)nich pokrojone w kostkę ziemniaki. Posól i popieprz zupę do smaku ponownie. Gotuj ją do miękkości wszystkich warzyw, około 15-20 minut. Gdyby zupa była za gęsta dolej jeszcze trochę wody. Do ugotowanej zupy wrzuć pokrojone w kostkę mięso z kurczaka i dosyp siekaną natkę pietruszki lub rozlej zupę do talerzy i posyp wierzch pietruszką. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Poniedziałek: Tagliatelle z cukinii z kurczakiem w sosie pomidorowym 247

Przełóż pomidorki do misy, a na rozgrzaną patelnię wylej olej i wyłóż paski kurczaka. Podkręć temperaturę, rozdzielaj paski mięsa na pojedyncze kawałki i smaż co jakiś czas przewracając kurczaka. Po 2 minutach smażenia dodaj posiekany drobno czosnek. Smaż mięso jeszcze 5 minut. Krok 4 Kiedy mięso będzie już brązowe i zacznie się rumienić, dodaj na patelnię pomidorki i rozgnieć(...)ogień i duś przez 5 minut. Krok 5 Umyte cukinie przekrój na połowy i obieraczką do warzyw pokrój na cienkie wstążki. Odłóż do misy. Krok 6 Wymieszaj sos z cukiniowym tagliatelle, posyp natką pietruszki i parmezanem. Gotowe! Artykuł Poniedziałek: Tagliatelle z cukinii z kurczakiem w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Zupa klopsikowa 191

zamrażarki i zrobiłam :) Dzisiaj w Warszawie brzydka pogoda mimo, że ciepło. Ale deszczowo. Taka fajna zupa na taką niefajną pogodę - jak znalazł :) Składniki na klopsiki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 łyżka śmietany 18% 4 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz Składniki na zupę: 4 listki laurowe 1 marchew 1 pietruszka 3 ziemniaki 1/4 sporego selera 1/2 łyżeczki mielonej(...)druga opcja. Potem wyjmuję z zupy Bazylię, dymkę, koperek - siekamy Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe, mieloną paprykę, sól, pieprz i kostkę rosołową. Do tego posiekane: bazylia, koperek, dymka Całość zalewamy wodą, 2 litrami Wstawiamy na ogień W tym czasie robimy klopsiki :)  Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, przekładamy do malaksera. Dodajemy śmietanę, jajko, bułkę tartą, sól

Szczęśliwa kuchnia
Zupa klopsikowa 282

zamrażarki i zrobiłam :) Dzisiaj w Warszawie brzydka pogoda mimo, że ciepło. Ale deszczowo. Taka fajna zupa na taką niefajną pogodę - jak znalazł :) Składniki na klopsiki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 łyżka śmietany 18% 4 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz Składniki na zupę: 4 listki laurowe 1 marchew 1 pietruszka 3 ziemniaki 1/4 sporego selera 1/2 łyżeczki mielonej(...)druga opcja. Potem wyjmuję z zupy Bazylię, dymkę, koperek - siekamy Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe, mieloną paprykę, sól, pieprz i kostkę rosołową. Do tego posiekane: bazylia, koperek, dymka Całość zalewamy wodą, 2 litrami Wstawiamy na ogień W tym czasie robimy klopsiki :)  Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, przekładamy do malaksera. Dodajemy śmietanę, jajko, bułkę tartą, sól

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 188

czerwoną cebulą i pestkami dyni autorka: mopswkuchni z bloga Mops w kuchni Gołąbki bez zawijania z sosem grzybowym autorka: Patrycja (mikimama) z bloga Czerwień i błękit Schab w warzywach wg Aleex autorka: Aleex z bloga W mojej kuchni Polędwiczka cielęca w śmietanie, z leśnymi grzybami autorka: jelka z bloga Kulinarna pasja Wegetariańskie flaczki z rydzów autorka: iwa643 z bloga MojaKuchniaMalutka(...)domu i ogrodzie Szafranowa potrawka z kasztanami i warzywami autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Placki wielowarzywne autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie   Jajka zapiekane na pikantnym sosie z bakłażana i pomidorów autorka: mojamamagotuje z bloga Moa Mama Gotuje Pęczotto z kurczakiem, jarmużem i suszonymi pomidorami autorka: JakSmakuje z bloga JakSmakuje Wegańska tarta

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa pomidorowa z warzywami 115

kleksem gęstej śmietany.   Jeżeli pomidory dodasz na początku gotowania, wywar stanie się kwaśny – ryzykujesz wtedy, że warzywa się nie ugotują i pozostaną twarde.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na obiad… Postne racuchy drożdżowe Placek po węgiersku Domowa pizza Kurczak w parmezanowej panierce Spaghetti carbonara

Kulinarny S.O.S.
Zupa pomidorowa z warzywami 115

kleksem gęstej śmietany.   Jeżeli pomidory dodasz na początku gotowania, wywar stanie się kwaśny – ryzykujesz wtedy, że warzywa się nie ugotują i pozostaną twarde.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na obiad… Postne racuchy drożdżowe Placek po węgiersku Domowa pizza Kurczak w parmezanowej panierce Spaghetti carbonara

Kulinarne S.O.S.
Surówka z czerwonej kapusty 133

kapusty dodajemy starte jabłko, cebulę i mieszamy. W miseczce mieszamy majonez, ocet, sól, pieprz oraz cukier, dodajemy do warzyw . Całość dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki, aby surówka się przegryzła na minimum 1 godzinę. Podałam surówkę do faszerowanego kurczaka. A może sięgnijcie po przepis na surówkę na szybko z modrej kapusty The post Surówka z czerwonej kapusty appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka makaronowa po bolońsku 120

bolońskiego możecie użyc swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka czy z kurczaka ( w tym ostatnim przypadku sos zyskuje na lekkości, ma mniej kalorii). Ja bardzo lubię do bolońskiego sosu dodawać również warzywa: marchew, seler naciowy, cukinię a nawet dynię – zwiększamy dodatkowo objętość sosu oraz ilość błonnika w diecie, obniżamy cenę gotowego

Dorota Smakuje
Tagliatelle z kurczakiem w kremowym sosie z serka mascarpone 96

moim stole często goszczą makarony.  Uwielbiam wszelkiego rodzaju kluseczki z różnymi sosami,  z mięsem lub bez, z warzywami, serami, pachnące bazylią mmmmm. Ostatnio przygotowałam tagliatelle z pysznym, aksamitnym sosem  z serka mascarpone, z suszonymi pomidorami i kawałkami kurczaka.  Musicie tego spróbować - rewelacyjny smak i aromat,  a jednocześnie prostota przygotowania. Składniki: 250 g serka mascarpone (używam

Moja kraina smaków
Kofta korma z czerwoną soczewicą 123

słowo "shahi" (królewski) Co to jest kofta Kofta to rodzaj pulpetów z mięsa mielonego lub warzyw bardzo popularny w kuchni bliskowschodniej, na subkontynencie indyjskim oraz w krajach Kaukazu, na Bałkanach i w Azji Środkowej. Zazwyczaj koftę przygotowuje się z jagnięciny, baraniny, wołowiny lub kurczaka, W Grecji, na Cyprze i na Bałkanach można zjeść kofty wieprzowe. W całych Indiach popularne(...)podawane są w rożnego rodzaju sosach, w Polsce najbardziej popularny jest wariant turecki czyli kofta z grilla. Co to jest korma Korma dosłownie oznacza „wolne gotowanie" (duszenie) mięsa lub warzyw. Historia tej potrawy sięga XVI wieku i ekspansji Wielkich Mogołów. Podobno była serwowana już w 1654 roku podczas otwarcia zaliczanego do siedmiu cudów świata mauzoleum Taj Mahal, które indyjski władca

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania