ść laurowy 1 łyżeczka tymianku świeżego ,lub suszu 1 z ąbek czosnku bez obierania 300 g piersi z kurczaka 1 jajko 15 g m ąki ziemniaczanej 3 0 ml Porto opcjonalnie sól i pieprz do smaku Wykonanie Obrać warzywa i pokroić na małe części . Na patelni rozgrzać masło i około 10 minut smażyć czosnek pokrojoną marchewkę , por, zioła .Mieszać
mojej kuchniść laurowy 1 łyżeczka tymianku świeżego ,lub suszu 1 z ąbek czosnku bez obierania 300 g piersi z kurczaka 1 jajko 15 g m ąki ziemniaczanej 3 0 ml Porto opcjonalnie sól i pieprz do smaku Wykonanie Obrać warzywa i pokroić na małe części . Na patelni rozgrzać masło i około 10 minut smażyć czosnek pokrojoną marchewkę , por, zioła .Mieszać
w mojej kuchniZupa kurczakowa to kopalnia witamin i samo zdrowie. Chude mięsko + pyszne warzywa ( o tej porze roku najlepsze) do tego bardzo zdrowa kasza jaglana i mamy obiad zdrowy, smaczny i niskokaloryczny. Ja gotuję jej zazwyczaj sporą ilość, i mam jedzonko na 3 dni. Niestety, w mojej miłości do tego typu zup jestem .... buuu... osamotniona :( więc męskiej części rodziny(...)ziele angielskie, liść laurowy, sól i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. Po ugotowaniu warzywa i mięso wyjmujemy a na bulion wsypujemy wcześniej wypłukaną kaszę. Gotujemy ok 30 minut. Pokrojone w kostkę warzywka oraz pokrojoną w paski pierś z kurczaka dorzucamy do naszego bulionu z kaszą. Doprawiamy do smaku, posypujemy natką pietruszki i ... zjadamy
Walijskie Pichceniemarchewki lub 4 małe 1,5cebuli 3ząbki czosnku vel dużo sproszkowanego puszka pomidorów kartonik przecieru pomidorowego puszka soczewicy(w oryginale cieciorki ale student daje co ma -kiedyś jadłam z kurczakiem i też było pycha) 11kulek mrożonego szpinaku łyżka masła świeże pieczywo ulubiony smak lodów Przyprawy sól pieprz zioła prowansalskie łyżka vegety bazylia sproszkowany czosnek Ilość zabrudzonych garów patelnia/garnek(proponuje duży(...)marchew i cebulę obrać, pokroić jak kto lubi. 2.Na rozgrzaną patelnie wrzucić masło. Dodać czosnek i cebulkę. 3.Po chwili dorzucić obrane warzywa. Mieszać. 4.Dodać przecier pomidorowy, pomidory z puszki, soczewicę/cieciorkę(wariant z kurczakiem-należy go podsmażyć osobno na patelni) 5.W połowie szklanki wody rozpuścić vegetę(lub pół kostki rosołowej). Dodać do naszego gara. 6. Wrzuć szpinak
U Fiolkimarchewki lub 4 małe 1,5cebuli 3ząbki czosnku vel dużo sproszkowanego puszka pomidorów kartonik przecieru pomidorowego puszka soczewicy(w oryginale cieciorki ale student daje co ma -kiedyś jadłam z kurczakiem i też było pycha) 11kulek mrożonego szpinaku łyżka masła świeże pieczywo ulubiony smak lodów Przyprawy sól pieprz zioła prowansalskie łyżka vegety bazylia sproszkowany czosnek Ilość zabrudzonych garów patelnia/garnek(proponuje duży(...)marchew i cebulę obrać, pokroić jak kto lubi. 2.Na rozgrzaną patelnie wrzucić masło. Dodać czosnek i cebulkę. 3.Po chwili dorzucić obrane warzywa. Mieszać. 4.Dodać przecier pomidorowy, pomidory z puszki, soczewicę/cieciorkę(wariant z kurczakiem-należy go podsmażyć osobno na patelni) 5.W połowie szklanki wody rozpuścić vegetę(lub pół kostki rosołowej). Dodać do naszego gara. 6. Wrzuć szpinak
Fiolka w kuchninawet w pojemnik i do zabrania ze sobą do pracy, szkoły. Moja dzisiejsza propozycja to coś z mięskiem i warzywami, a całość z dobrym makaronem - więc syta będzie na pewno. Spróbujcie koniecznie! Smacznego! Składniki : * pół brokuła * pierś z kurczaka * ulubione przyprawy * łyżka oliwy z oliwek * pół czerwonej papryki * pół żółtej papryki * 4 łyżki jogurtu naturalnego greckiego * sól, pieprz
Magiczne Życie MartySzaszłyki jak zrobić i co dodać. Szaszłyki można zrobić w bardzo prosty sposób, nadziewając na długie wykałaczki różne rodzaje mięsa i warzyw. Ja osobiście obsmażam je i duszę na patelni z przykrywką. Jako mięsa polecam użycie piersi z kurczaka, czy indyka i drobno mieloną białą kiełbasę. Taki wybór padł ze względu na czas gotowania mięsa na patelni, bo przecież szaszłyki(...)SKŁADNIKI opakowanie długich wykałaczek pierś kurczaka lub indyka drobno mielona biała kiełbasa papryka cebula słonina lub boczek sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokroić w dużą kostkę piersi drobiowe 3x3cm Pokroić kiełbasę w kawałki 4-5 cm Pokroić słoninę w plasterki Pokroić paprykę i cebulę w kawałki około 3 cm Nadziewać na wykałaczki na przemian mięso, warzywa i słoninę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkaokoło 2 cm kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, a oczyszczoną paprykę w paski. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka, cebulę i paprykę, delikatnie solimy. Pomarańczę filetujemy, kroimy w mniejszą kostkę i dorzucamy do mięsa i warzyw, chwilę podsmażamy. Po około 2 minutkach wlewamy połowę soku z pomarańczy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. Następnie dolewamy 2 łyżki sosu
Rozpustne gotowaniepodsmażyć około 5 minut. Makaron z zupek chińskich, dajemy do miski i po kolei kroimy nasze wszystkie warzywa (kapustę pekińską, cebulę, pomidor, ogórek, paprykę), mieszamy dokładnie i przyprawiamy przyprawą z zupek chińskich. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny dodajemy naszego kurczaka oraz majonez i odstawiamy na około 30 minut, aby całość nabrała smaku, a makaron zrobił się miękki
pichcisztoKomu jeszcze nie znudziły się mielone, zapraszam do zapoznania się z nową wersją.😀 Pulpety 4 składnikowe plus dobry dip i zdrowy, szybki obiad gotowy. Zamiast osobno
Zdrowie i pysznie na talerzuSKŁADNIKI 1 udko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula kawałek korzenia selera 3 ząbki czosnku 2 suszone papryczki chilli sól, pieprz sos sojowy 3-4 plasterki imbiru (lub płaska łyżeczka imbiru mielonego) 3-5 łyżek sosu sojowego ziele angielskie liść laurowy + makaron (można użyć gotowego makaronu) 1 szkl mąki pszennej 1/3 szklanki wody niepełna łyżeczka sody oczyszczonej DODATKI(...)razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Zupa powinna być wyrazista w smaku, lekko pikantna i orientalna. Gotową zupę można przecedzić przez sito (w celu uzyskania czystego wywaru bez warzyw) lub podawać z warzywami. Ugotowany makaron układamy na środku talerza, zalewamy zupą a na brzegach układamy dodatki. Ugotowane na pół-miękko jest podstawą. Kolejnym obowiązkowym dodatkiem jest mięso z podsmażonego
Gotowanie jest łatwepieprz do smaku Sposób przygotowania: Farsz: Por kroimy na pół krążki, cukinię w kostkę, na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa, szklimy pod przykryciem, wlewamy wino podsmażamy chwilę aż por zmięknie a wino odparuje, dodajemy pokrojonego w kostkę wędzonego kurczaka. Mieszamy zestawiamy z ognia. Doprawiamy farsz do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Rozwałkowane ciasto francuskie dzielimy radełkiem
Wanilia i Kardamonpolędwiczek z piersi kurczaka 100 g makaronu z fasoli mung Radix-Bis lub ryżowy sól ziołowa Radix-Bis 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka 3-4 g grzybów mun sos sojowy ciemny olej kokosowy Radix-Bis pomidory z ziołami i czosnkiem Radix-Bis pieprz szczypta imbiru mąka do panierowania Polędwiczki myjemy, osączamy na durszlaku i przystępujemy do marynowania(...)przykryciem. Makaron ryżowy od Radix-Bis zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 min, po czym odcedzamy. Polędwiczki z kurczaka otaczamy w mące i smażymy na oleju kokosowym Radix-Bis na drugiej patelni na złoty kolor. Do uduszonych warzyw z grzybami dodajemy makaron i smażymy jeszcze przez chwilkę mieszając. Nakładamy porcje makaronu i ładnie usmażone polędwiczki. Posypujemy natką pietruszki
Gotowanie jest łatwezeszycie na stałe. Często gości na naszych stołach. Jest oryginalna, dzięki selerowi, który ma specyficzny, a wręcz ostry jak na warzywo smak. Równowagi i lekkiej słodkości nadają rodzynki, a jeszcze lepiej jeśli będzie to suszona żurawina. Syta jest dzięki kurczakowi, który idealnie pasuje do tej kompozycji smakowej. To jest moja ulubiona sałatka, która sprawdzi się na każdej imprezie. PRZEPIS seler
Kuchnia PaulettesKolejna pyszna zupka z naszej kolekcji zup - kalafiorowa, ale nie zupa krem (choć ją też mocno polecam). Z chrupiącymi warzywami, delikatna, bez śmietany, na lekkiej zasmażce, z aromatycznym koperkiem. Bardzo serdecznie zapraszam do spróbowania! 2 skrzydełka z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka 1 cebula pół dużego kalafiora 3 ziemniaki koperek sól pieprz czarny lubczyk czosnek pieprz ziołowy liść laurowy(...)smalec (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ugotować wywar ze skrzydełek kurczaka i przypraw (ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk). Marchew i pietruszkę pokroić w półplasterki, dorzucić do wywaru. Cebulę przypiec na patelni, ziemniaki pokroić w kostkę i również dorzucić do zupy. Kalafiora podzielić na małe różyczki i dodać do zupy w momencie, gdy reszta warzyw będzie miękka. Skrzydełka wyjąć z garnka, obrać
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieWiosnę witam daniem lekkim i łatwym. Każdy, nawet niewprawiony w bojach, poradzi sobie z nim bez problemu. Faszerowanego bakłażana potraktowałem jako danie obiadowe, ale doskonale sprawdzi
Mam To Na Widelcu