sałatkę i pyszny obiad gotowy. Jeżeli nie posiadacie w domu patelni grillowej można usmażyć filety również na tej zwykłej. Składniki na 2 porcje: 2 filety z piersi kurczaka garść świeżego szpinaku ser kozi do smarowania pomidorki koktajlowe (ok 5 szt) 1 moda cebulka, dolna część szczypiorku listki bazylii sól, pieprz czosnek granulowany 1-2 łyżki oliwy z oliwek 1. Filety
Moja Galeria Smakukurczakiem oraz pozostałymi dodatkami tworzy ciekawą i wyjątkową sałatkę. Sałatka z Wędzonym Kurczakiem i Porami - Składniki: 300 g wędzonej piersi z kurczaka puszka ananasów seler konserwowy mała cebulka (najlepiej dymka) 3 jajka 70 g żółtego łagodnego sera żółtego seler konserwowy 3 czubate łyżki majonezu(...)czubate łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Sałatka z Wędzonym Kurczakiem i Porami - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kurczaka i cebulkę kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Seler i ananasy odsączamy z zalewy. Ananasa kroimy w niedużą kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez oraz
Słodka StronaMoja sałatka z kurczakiem połączona ze słodkością ananasa i aromatycznego czosnku to idealne rozwiązanie na zdrową i łatwą w przygotowaniu sałatkę. Składniki: podwójny filet z kurczaka puszka ananasa 25 dag żółtego sera (twardego) 4 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu sól, pieprz drobny szczypiorek Przygotowanie: Filet z kurczaka gotujemy ok. 20 min. - ostudzone mięsko kroimy na małe kawałeczki. Ananasa odsączamy
Alutka-GotujeSkładniki ( 4 porcje) : 1 podwójna pierś kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego sól, pieprz 2 jajka + bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Lekko roztłuc i posypać solą oraz pieprzem. 2. Na każdą porcję ułożyć plaster sera i szynki. 3. Zawinąć roladki 4. Mięso zamoczyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć
A Ty Smakuj MnieSkładniki - dowolna mieszanka mrożonych warzyw (ok. 450g) - 2 filety z kurczaka - 100 g ryżu - przyprawa do gyrosa - sól, pieprz - 20 dag żółtego sera - olej, masło Wykonanie Mięso umyć , osuszyć, pokroić w kostkę. W głębokiej patelni rozgrzać masło, dodać kurczaka(...)przyprawę do gyrosa ( według uznania ). Przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć i poczekać aż przestygnie. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa i ryż dodać do kurczaka, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ser zetrzeć na tarce, posypać zapiekankę. Całość zapiekać pod przykryciem przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 o C Uwaga – sprawdzona rada
Świat Smakuwłoskie danie - saltim bocca, którego nazwa pochodzi od włoskich salta in bocca co znaczy skacze do ust. Składniki do wykonania kurczaka: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 ząbek czosnku świeża szałwia szynka parmeńska żółty ser w kawałku sól, pieprz Składniki do przyrządzenia kaszy: szklanka kaszy jęczmiennej czosnek świeża szałwia oliwa z oliwek 30 ml białego wytrawnego wina (jeśli nie macie(...)pieprzymy wierzch, odwracamy i smażymy drugą stronę (nie za długo, bo kurczak dojdzie jeszcze w piekarniku, a lepiej żeby nie był za suchy). Kurczaka odkładamy na blachę wyłożoną papierem i na każdym jego kawałku układamy ser w plasterkach. Kiedy będziemy mieć prawie gotową kaszę i sos wtedy wkładamy kurczaka do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na dosłownie 5 minut
upichciczawsze! Czy to w postaci groszku, szpinaku, jarmużu, papryki, cukinii, szczypiorku, koperku, pietruszki, bazylii..... Składniki na 4 porcje, 1 to ok. 361kcal (bez sera). Składniki: - 450g groszku świeżego lub mrożonego - 400g piersi z kurczaka + ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka i ostra, kurkuma, curry) - 200g kaszy pęczak - 6 pieczarek - 3 łyżki(...)jogurtu naturalnego - 2 garście szpinaku baby - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka sosu sojowego - kilka listków bazylii lub łyżeczka suszonej - masło do usmażenia pieczarek *opcjonalnie: ser na grilla lub oscypek Pierś z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, usuwamy "brzydkie części" i kroimy na małe kawałeczki. Wsadzamy do miseczki i marynujemy z sosem sojowym i ulubionymi przyprawami. Wkładamy do lodówki
Be Fit Be StrongWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na pyszny obiad czyli pierś z kurczaka zapiekaną w porach z dodatkiem śmietany i żółtego sera. Podałam ją z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Post Pierś z kurczaka w porach pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujełyżeczka cukru – 0,5 łyżeczki soli – 300 ml ciepłej wody Farsz : – 0,5 szkl. passaty pomidorowej – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – ser żółty mozarella – pierś z kurczaka – czarne oliwki – pomidorki koktajlowe – 1 łyżka oliwy z oliwek – przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, czosnek, papryka czerwona, kurkuma, curry Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki(...)passaty pomidorowej, koncentratu i przypraw (sól, pieprz, oregano, bazylia i czosnek) przygotowujemy sos. 3. Pierś z kurczaka kroimy w paski, doprawiamy oliwą i ulubionymi przyprawami (my użyłyśmy soli, pieprzu, papryki czerwonej, kurkumy i curry). Smażymy na patelni. 4. Ser mozarella ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oliwki i pomidorki kroimy na połówki. 5. Piekarnik nagrzewamy do temp
Podwójnaporcjagdyby tak połączyć chrupiącą sałatę, soczystego kurczaka, wysuszone na południowym słońcu pomidory, biały bardzo puszysty ser i strzelającego w ustach granata? Mieszanka niemalże wybuchowa, ale do odważnych świat należy :) Tak powstał pomysł na kolejną(...)zdrową, FIT sałatę :) Granat, ser, pomidor suszony i organizm masz dopieszczony :) Jest to naprawę ekspresowa propozycja :) Wystarczy ułożyć na talerzu sałatę, pokroić usmażonego wcześniej kurczaka, posypać kawałkami suszonych pomidorów, granatem i białym serem, a całość skropić odrobiną oliwy z oliwek. Dokładnie tyle pracy mnie to kosztowało :) Powiedz, jak Ci się podoba
Mój Smak na ŻycieSkładniki: 300 g makaronu kokardki Czaniecki, 1 brokuł, 100 g serka topionego gouda, 20 g sera camembert, 400 ml kremówki, 2 piersi kurczaka, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W oddzielnym garnku gotujemy brokuła. Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na patelni. Usmażonego kurczaka
Aga w kuchniłyżek szczubych sól - szczypta woda wrząca - 0,5 szkl Dodatek mięsny: filet z kurczaka - 1 szt 3 łyżeczki przyprawy kebab-gyros tłuszcz do smażenia Dodatki warzywne: papryka żółta - 0,5 szt papryka czerwona - 0,5 szt bazylia świeża - listki kapusta pekińska ser żółty - 2 łyżki starty na drobnych oczkach Sos: majonez - 1 łyżka jogurt naturalny - 3 łyżki czosnek - 3 ząbki(...)każdej części zrobić kulę, którą rozwałkowujemy bardzo cieniutko. Smażymy placki na suchej patelni, po minucie z każdej strony. Każdy gorący placek, posmarować sosem, posypać serem i kapustą, ułożyć kurczaka i paprykę z bazylią. Zawijamy i tortille są gotowe do zjedzenia. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia Danusiwłasnym domu Składniki: 2 jajka 200g mąki pszennej 200g masła lub margaryny 2 łyżki zimnej wody 500g szpinaku 150g ricotty 200g pieczarek 250g fileta z kurczaka 100g wędzonego boczku 1 cebula 300ml śmietanki 30% ser żółty do posypania sól pieprz 2 ząbki czosnku olej rozmaryn Przygotowanie: Masło lub margarynę dzielimy na małe kosteczki i siekamy razem z mąką. Dodajemy jedno(...)wyjmujemy ciasto z pieca. Ściągamy papier. Na spód ciasta wykładamy szpinak. Na niego pieczarki i na końcu kurczaka. Całość zalewamy śmietaną z boczkiem i jajkiem. Wstawiamy do piekarnika na około 25-30 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy quiche żółtym serem i resztą ricotty
Jacob Tastespodsmażamy, podlewamy wodą bądź winem i podduszamy całość do całkowitego odparowania płynu. Uzyskanym kurczakiem z porem faszerujemy ziemniaki, układamy w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu układamy mozzarellę (można dołożyć kilka ząbków czosnku dla aromatu). Zapiekamy w 190-200 stopniach do roztopienia i zarumieniania sera. Podajemy oprószając posiekanym szczypiorkiem
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiFilet drobiowy w kolejnej odsłonie tym razem z pomidorem, cebulką, zapiekany serem żółtym, mozzarellą lub pleśniowym, zależnie od gustu u mnie dziś żółty ser. SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka dojrzały pomidor pokrojony w plastry cebulka pokrojona w krążki twardy starty ser (u mnie parmezan), ale zwykły da grubszą pierzynkę, świeżo i drobno pokrojony tymianek i rozmaryn (po 4 gałązki
Kuchnia BeatySkładniki: 250 g makaronu rurka ukośna Czaniecki, 300 ml kremówki, 1 puszka kukurydzy Develey, 1 podwójna pierś kurczaka, 20 g startego żółtego sera, sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na niewielkiej
Aga w kuchni