specyficznego smaku. Ja osobiście bardzo lubię seler i w sałatkach i jako dodatek do dań mięsnych. Składniki 2 porcje: filety z kurczaka 2 szt. seler naciowy 2 długie łodyżki ser mozzarella starty 4 łyżki boczek wędzony 2 plastry jajko 1 szt. mleko 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka czosnek granulowany 1 łyżeczka sól
Kuchnia PaulettesPrzepis na ciasto do pierogów podałam tutaj , dlatego w tym wpisie tylko o przygotowaniu farszu :) Składniki(na ok 40 pierogów): - 2 wędzone udka z kurczaka - słoiczek pomidorów suszonych - pęczek natki pietruszki - trójkącik sera Lazur - 1 topiony serek Hochland (prostokątny: Gouda, lub Emmentaler) - 3 ząbki czosnku - łyżeczka masła - sól, pieprz Posiekany drobno czosnek krótko podsmażam na maśle
Cook&Loveugotowany na parze 1-2 awokado,(zależy od wielkości,małe 2 ,duże 1) 1 całą marchewka ugotowana na parze ¼ łyżeczki kurkumy 3 ½ szkl. buliony z kurczaka sól,pieprz do smaku okolo 1 szkl.startego sera cheddar Wykonanie Ugotować brokuł na parze około 5 minut,a następnie wrzucić do lodowatej wody dla zachowania koloru .Marchewkę gotować na parze 8 minut. Brokuła
w mojej kuchnitaką przyjemność. Staram się, żeby zawsze było coś ciepłego- dziś zrobiłam tartinki francuskie w kokilkach. SKŁADNIKI: ciasto francuskie 30 dag. pieczarek 1 mała pierś z kurczaka 4-5 plastrów szynki 4-5 plastry sera żółtego 1 szalotka 1 łyżka kwaśnej śmietany, 4-5 pomidorki cherry 2-3 jajka 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz pietruszka, szczypiorek WYKONANIE: mięso kroimy
Kuchnia BeatyDoskonałe na letni obiad 1 średnia cukinia 200g filetu z kurczaka 1 mała cebula ząbek czosnku 100g żółtego sera 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz chili w proszku olej do smażenia Cukinię myjemy,ścieramy razem ze skórką na tarce o dużych oczkach. Do cukinii ścieramy cebulę,solimy i odstawiamy na 10 minut
Kolorowa kuchnia Elkimożna użyć makaronu, który pozostał nam z obiadu... Kolorowa sałatka z makronem spagetti Składniki : około 100 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 wędzone udko z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewek 150 g sera feta papryka żółta pół papryki zielonej pół cebuli łyżka majonezu łyżeczka musztardy zielona cebulka Przygotowanie : Ugotowany makaron kroimy na mniejsze kawałki. Mięso oddzielamy od kości
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMój ogródek pęka w tym roku od dyni i cukini. Zarówno jedno, ja i drugie warzywo bardzo lubię i z wielką przyjemnością przyrządzam z nich smakołyki
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kojarzycie znaną sałatkę gyros? Jestem pewna, że tak! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style
Marta Gotujedodaje oregano i podsmażam. Paprykę, pomidorki również kroję. Wszystkie składniki dzielę na 2 części . Jedno ciasto francuskie rozwijam, smaruję sosem pomidorowym i wykładam na nie kurczaka, paprykę, pomidory, kukurydzę, posypuję jeszcze oregano i serem mozzarella. Roluje ciasto w poprzek i kroję kawałki o szerokości około 2 cm. Układam je w formie na tartę. Ta samo robię z drugim ciastem. Całość
kruche babeczkidzień wymieszać składniki i obiad mamy gotowy w 15 minut!!! SKŁADNIKI 2 woreczki kaszy jaglanej Cenos , marchewka z groszkiem Dagoma , 150 g sera feta, ½ puszki fasoli czerwonej, 2 udka z kurczaka upieczone, szczypiorek, pieprz, 3 łyżki oliwy z oliwek, ¼ łyżeczki przyprawy curry WYKONANIE Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Udka obieramy z kości i skóry, dzielimy
słodki bratekSkładniki na 3 porcje: 1 średni filet z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 4-5 średnich pieczarek 2-3 łyżki oleju 1/3 szklanki wody łyżka
Anioszek w kuchniSkładniki: -2 pojedyncze piersi z kurczaka -pęczek świeżego szpinaku (lub 10 dag. mrożonego) -ser żółty (2 plastry o grubości ok. 3 mm.) -2 łyżki masła -1 ząbek czosnku -1 kostka rosołowa -przyprawy (papryka słodka, czosnek, sól, pieprz) Sposób przygotowania: Szpinak wypłukać, odciąć łodyżki. Liście posiekać (mrożony szpinak po prostu wyłożyć na patelnie), przesmażyć pod przykryciem na maśle z przeciśniętym przez
Magia jedzenia.nadzienie będzie na swoim miejscu :) Prosta i pyszna propozycja, spróbujcie jak wyśmienicie smakuje! Porcja dla 3- 4 osób: * papryka Ramiro- 6 szt. * pierś z indyka / kurczaka- 250 g * kasza jęczmienna- 50 g * tarty ser mozzarella- 70 g (+ ewentualnie do posypania) * kukurydza- 4 czubate łyżki * cebula- 1 szt. * czosnek- 1 ząbek * sól, pieprz, słodka papryka, suszona papryka chili- do smaku * olej
Kraina Miodem Płynącaryżem. Oto pyszna i syta zapiekanka na bazie ryżu i kurczaka. Przepis podaję z moimi zmianami. Składniki: 200 g ryżu 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe ser żółty olej przyprawa gyros majonez keczup Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa i obsmażyć na oleju. 2. Paprykę pokroić w kostkę
Kuchnia domowa Aniżurawiny mają same w sobie wiele pektyn, do ich żelowania nie jest potrzebne nic więcej poza cukrem. Konfitura z żurawin pasuje zarówno do drobiu – kurczaka, indyka, perliczki czy kaczki, jak i do serów pleśniowych. Na Kresach Wschodnich owoce żurawiny dodawano podczas kiszenia kapusty aby wzbogacić jej smak. Udało mi się kupić kilogram, przebrałam, podzieliłam, część poszła do wódki, część
Karo in the Kitchen