podwójna pierś z kurczaka, 300 g fasoli czerwonej , 1 l bulionu warzywnego, 1 cebula, 1 papryka czerwona, ½ puszki kukurydzy, 1 puszka pomidorów krojonych, 2 papryczki chilli , ½ łyżeczki przyprawy meksykańskiej , 2 łyżki mąki sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka, 2 łyżki oleju WYKONANIE Fasolę moczymy co najmniej 12 godzin przed ugotowaniem. Następnie gotujemy w zmienionej wodzie(...)miękkości. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. W garnku o grubym dnie podsmażamy cebulę, dodajemy kurczaka oraz rozdrobnione papryczki chilli, smażymy 10 minut. Następnie dodajemy paprykę czerwoną i pomidory podsmażamy 5 minut, podlewamy bulionem, dodajemy fasolę i kukurydzę – gotujemy 10 minut pod przykryciem, dodajemy paprykę słodką, przyprawę meksykańską oraz sól i pieprz
słodki bratekktóra wręcz rozpływa się w ustach, w chrupiącej panierce o orzechowej nucie <3 Niebo w gębie!! Składniki: podwójna pierś z kurczaka ostra papryka w proszku czosnek granulowany sól pieprz olej z zalewy z pomidorów suszonych płatki owiane 1 jajko 2 łyżki mleka olej do smażenia Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w medaliony, umyć i osuszyć. Doprawić papryką, czosnkiem
Malinowo w kuchniPost Orientalna sałatka z ananasem i grillowaną piersią z kurczaka pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojejakoś przetrwać to przesilenie - funduję sobie każdego dnia WIOSNĘ NA WYNOS! ;) Oto dwie z moich propozycji na wiosenne posiłki pełne witamin i kolorów poprawiających humor :) Orientalny kurczak z makaronem razowym żytnim, sałatą, pomidorem i rzodkiewką + grillowany w teksańskich przyprawach filet drobiowy, z nieprażoną kaszą gryczaną, kiełkami, rzeżuchą, rukolą, czerwoną papryką, ogórkiem i rzodkiewką! :) Macie ochotę spróbować? :) Przepis? BANAŁ! Składniki: kasza
Spektrum Smakuwątróbki z kurczaka, 2 łyżki masło do smażenia, 2 łyżki mąka pszenna, 3 sztuki cebula, 5 większe czosnek ząbki, 4 większe pomidory, 1/2 pęczka koperek siekany, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - do smaku sól wątróbkę z kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym na maśle klarowanym usmażyć wątróbkę obsypaną w mące dodać do wątróbki cebulę i czosnek pokrojone
W Mojej Kuchni Lubięsamo, to już „poezja” dla każdej zapracowanej osoby Jednym słowem ideał KURCZAK NA RYŻU W WERSJI FIT: mięso z kurczaka ( mogą to być skrzydełka, udka kto co lubi ) 200g ryżu Basmati 2 cebule 4-5 pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru pomidorowego 1-2 łyżki oliwy z oliwek przyprawy:sól, pieprz, papryka czerwona, papryka chilli, oregano, zioła(...)solą oraz papryką czerwoną. Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy równomiernie ryż, na który układamy pokrojoną w cienkie plasterki cebulę. Kolejną naszą warstwą jest kurczak, którego układamy dość ciasno w naczyniu. Następnym krokiem jest przygotowanie zalewy. Umyte pomidory blendujemy i dolewamy do nich wody, tak aby całość miała 600-700ml. Do tego roztworu dodajemy 1-2 łyżki przecieru pomidorowego
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiFajita to danie kuchni meksykańskiej. Początkowo podawana była tylko z mięsem wołowym. Teraz coraz częściej można kupić fajitę przygotowaną na bazie kurczaka i taki przepis zaprezentuję
Przepisy AleksandrySkład sałatki skomponowałam sama, dodając do niej to, co miałam w lodówce. Składniki: Na jedną dużą salaterkę: 1 woreczek białej kaszy gryczanej 1 pierś z kurczaka 1 mały słoiczek selera konserwowego 1 pomidor 1 mały słoiczek papryki konserwowej 2 ogórki konserwowe 5 jajek ugotowanych na twardo 1 mała puszka kukurydzy 7-8 łyżek majonezu sól, pieprz do smaku 1 łyżka(...)Sposób przygotowania: 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie ok 12 minut. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na małe kawałki i smażymy z przyprawą gyros na oleju na złoty kolor. Kukurydzę przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Paprykę kroimy w kostkę. 2. Dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, ogórki konserwowe, posiekanego na mniejsze części selera konserwowego (również przelanego wcześniej zimną wodą
Kuchnia w czekoladzieobiad. Zapiekankę robi się dość szybko, a z podanych składników wychodzą 4 duże porcje. Składniki: 250 g ulubionego makaronu (u mnie penne) duża pierś z kurczaka papryka czerwona 2 średnie cebule średnia marchew puszka pomidorów pół szklanki bulionu słodka i ostra papryka, bazylia, oregano, sól i pieprz Beszamel: 1,5szk. mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła sol, pieprz(...)osolonej wodzie. Cebulę, paprykę i marchew kroimy w paseczki. Kurczaka w kostkę. Na oleju podsmażamy cebulę, następnie dodajemy kurczaka. Po chwili dorzucamy paprykę i marchew. Całość smażymy jeszcze około 5 minut. Po tym czasie dolewamy bulion i zmiksowane pomidory. Wszystko dusimy kilka minut i przyprawiamy. Makaron mieszamy z przygotowanym sosem i zapiekankę wykładamy do naczynia żaroodpornego. Przygotowujemy sos beszamelowy
e-PrzepisyKulinarneRoyal Brand to bogaty zasób gotowych mi e szanek przypraw, które pomogą stworzyć niecodzienne danie i wzbogacą je wyjątkowym smakiem. Mieszanka przypraw do Kurczaka na dziko Royal Brand W składzie: suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki. PRZEPIS - Kurczak na dziko Kurczak podzielony na części, bądź jak w moim przypadku
kolorowotorcikowobędzie coś z młodymi ziemniakami. Przygotowałem do nich szaszłyki z kurczaka z dodatkiem szafranu oraz bardzo prostą sałatkę. Do przygotowania dania użyłem: 600 gram piersi z kurczaka, kilku młodych, małych ziemniaków, 500 gram pomidorów koktajlowych, sałaty roszponki, 1 limonki, pęczka świeżego koperku, 200 ml kefiru, 2 ząbków czosnku, kilku nitek szafranu, 2 łyżek białego octu winnego, oliwy, soli, świeżo mielonego(...)lodówki i nabijałem na patyczki do szaszłyków naprzemiennie 2 kawałki kurczaka i jednego pomidorka koktajlowego. Gotowe szaszłyki umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni na około 15 minut. Do 2 łyżek oliwy dodałem sok z limonki oraz łyżeczkę miodu i dokładnie wymieszałem. Sałatę roszponkę wymieszałem z pomidorami koktajlowymi, których nie zużyłem do szaszłyków i całość polałem sosem z oliwy, soki
Wyprawy kulinarnecieciorką, wtedy powstanie także wersja wege tego dania. Składniki na 6 porcji: 400 g kaszy bulgur razowej Radix-bis 1 kg piersi z kurczaka 1 opakowanie szpinku baby 500 g pieczarek 60 g suszonych pomidorów 2 duże ząbki czosnku 1 czerwona cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka oregano Szczypta ostrej papryki w proszku Sól pieprz Przygotowanie: Kaszę bulgur(...)półtalarki. Podsmażyć na kolejnej łyżce oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek, pokrojone w paski suszone pomidory i szpinak. Smażyć chwilę do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Do warzyw dodać podsmażonego kurczaka i ugotowaną kaszę, wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówWażne by dobrać wino, które napra wdę nam smakuje (nie przy padkowe), bo całe danie zyskuje jego smak i aromat. 2 duże piersi z kurczaka 2 cebule 30 dag pieczarek puszka pomidorów (400g) 3 ząbki czosnku szklanka białego wytrawnego wina 2-3 łyżki mąki olej, masło sól, pieprz, papryka ostra, papryka ostra, zioła prowansalskie 1. Piersi(...)kurczaka kroimy w kostkę. Wkładamy do miski, dolewamy trochę oleju i dosypujemy przypraw: soli, pieprzu, obie papryki. Odstawiamy miskę z mięsem na około 30 minut do lodówki. 2. Kroimy cebulę w kostkę, następnie smażymy ją. Dodajemy sól i pieprz do smaku. 3. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso i dalej smażymy do czasu, aż mięso będzie zarumienione. 4. Ścieramy pieczarki
Szefowa kuchni