kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:227/456)

Boczek faszerowany kurczakiem 359

tłuściejszą stroną do deski. Na mięsie rozłożyć masę z piersi  kurczaka. Boczek zwinąc w roladę i związać sznurkiem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na noc do lodówki. Po tym czasie boczek w naczyniu podlać szklanką wody i przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1,5 godziny, podczas pieczenia

Monia miesza i gotuje
KURCZAK ZAPIEKANY Z MORELAMI I ŚLIWKAMI 150

ząbków czosnku majeranek sól,pieprz,słodka czerwona papryka masło do podsmażenia Kurczaka podsmażyłam na maśle. Przełożyłam go do żaroodpornego naczynia. Podudzia posoliłam,posypałam pieprzem,przyprawą prowansalską, majerankiem i startym czosnkiem. Podlałam je wodą i oliwą. Pokroiłam w plasterki marchewkę i pietruszkę. Warzywa również chwilę podsmażyłam. Wstawiłam do piekarnika udka i po około 20 minutach  dodałam warzywa

potrawyregionalne
Zapiekane bułeczki z arabską nutą i wędzonym kurczakiem 189

wędzonego kurczaka dwa grubsze plastry, które tniemy w kostkę. Tak przygotowanego kurczaka nakładamy do bułeczek. Wszystko posypujemy szczyptą przyprawy arabskiej. Na koniec wbijamy bardzo ostrożnie po jednym jajku w każdą bułeczkę. I znów całość posypujemy szczyptą przyprawy arabskiej. Tak przygotowane bułeczki wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i zapiekamy około 20-25 minut do ścięcia jajka (czas zależy

Słodkie okruszki
Faszerowane, pieczone ziemniaki. 260

kostkę. Razem podsmażyć na małej ilości tłuszczu z przyprawą do kurczaka - nie dawać dużo tej przyprawy gdyż jest ona dość mocno słona.  Ziemniaki obrać, umyć i wydrążyć środek.  Ziemniaka posypać lekko solą lub przyprawą uniwersalną. Do środka włożyć farsz. Zawinąć w folię i wstawić do nagrzanego piekarnika do 220stopni na ok.40min. Po tym czasie odwinąć ziemniaki z folii

W kuchni u Moniki
Skrzydełka miodowo-musztardowe 285

moździerzu ziarna pieprzu, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Wymieszać. Skrzydełka kurczaka umyć, osuszyć, przełożyć do przygotowanej marynaty i dokładnie je natrzeć. Przykryć i odstawić na około 1 godzinę. Następnie skrzydełka wyjąć z marynaty i ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym. Pozostałą marynatą polać wierzch skrzydełek. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 45 minut na złoty kolor. Smacznego

Oryginalny smak
Kolorowe kotlety z kurczaka 187

imprezy (można je przygotować wcześniej, a później tylko odgrzac w piekarniku). Gdy zrobiłam je pierwszy raz zachwyciły mnie od pierwszego kęsa i od tamtej pory robię je naprawdę często - aż dziwne, że dopiero teraz trafiły na bloga! SKŁADNIKI: (na ok 12 kotlecików) 1 podwójna pierś z kurczaka (ok 70 dag) ulubiona przyprawa do mięs - u mnie Przyprawa do kurczaka Rafex

Kto ugości moich gości?
Papryka faszerowana kaszą gryczaną, kurczakiem, warzywami :) 243

miseczce wymieszaj drobno pokrojone: cebulę, pomidora, uciętą warstwę papryki, czosnek, kurczaka, przyprawy, olej, kaszę gryczaną. Farszem wypełnij papryczkę. Wyjdzie go troszkę nadto, ale bez obaw, nałóż go jak najwięcej tworząc taki jakby "stożek". W czasie pieczenia nic się nie rozpadnie. Wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i piecz przez 30 minut. Przed końcem możesz posypać startym serem. Farsz Przed

Zdrowie na języku :P
Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim 26494

Odkrywamy i jeszcze chwile smażymy,ąż woda odparuje, doprawiamy do smakuMięso z kurczaka obsmażamy na gorącym tłuszczu.Gotowe płaty ciasta francuskiego kroimy na dwie części. Na każdej układamy pieczarki, na to pierś , na górę plaster sera.Nacinamy boki i zwijamy po skosie paski. Smarujemy rozmąconym jajkiemPieczemy  w piekarniku 220 st. około 30 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Twister jak z KFC 436

cytryny.Na każdej tortilli układać pasek sałaty, na to 2 - 3 kawałki kurczaka, posypać pomidorem, polać sosem i zwinąć.Toritille zapiekać w gorącym tosterze (u mnie z braku była to gofrownica) przez około 2 - 3 minuty, aż do zarumienienia.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Twistera można zapiec również w piekarniku. Należy wówaczas każdego przygotowango twistera zawinąć w folię aluminiową, lekko spłaszczyć od góry

Gospodyni Miejska
Kurczak w chrupiącej panierce z sosem barbecue 996

papryki1,5 łyżeczki ostrej papryki4 szklanki płatków kukurydzianychsól, pieprz, czosnekPRZYGOTOWANIE  Kurczaki obieramy ze skóry i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i sproszkowanym czosnkiem. Obtaczamy w mące, jajku roztrzepanym z paprykami - a na końcu - w pokruszonych płatkach. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 180 stopni z termoobiegiem przez 60-65 minut. Podajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Udka zapiekane z papryką i cebulą 312

Udka z kurczaka upieczone w sałatce paprykowo cebulowej z  tego przepisu 2 udkasól, przyprawa typu vegeta1 słoiczek (400 - 500 ml) sałatki paprykowo cebulowejUdka przyprawić lekko solą i vegetą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i umieścić w piekarniku. Piekarnik ustawić na 200 stopni. Piec bez przykrycia ok. 40 minut od momentu osiągnięcia pożądanej temperatury. Po tym czasie naczynie wyjąć z piekarnika

Praktyczna pl
Hity Niedzielnego Kucharza: Zapiekanki ze słoika 170

Dwie wegetariańskkie lasagnie, jedna bez makaronu. Do tego również wegetariańska zapiekanka – pasterska, caserole z kurczakiem, musaka i klasyk – mac&cheese – sześć totalnie odjechanych zapiekanek, zapieczonych w słoiku. „ Słoiki – pejoratywne określenie młodych ludzi pochodzących ze wsi, którzy przeprowadzili się do Warszawy w celu studiowania lub pracowania” – to Wikipedia. 50 proc. Niedzielnego Kucharza, albo raczej(...)słoiki do piekarnika. To jeden z naszych ulubionych sposobów zapiekania, bardzo praktyczny, bo słoik można zamknąć i zabrać do pracy, jak klasyczne danie na wynos. Naprawdę gorąco polecamy! . WEGETARIAŃSKA LASAGNA W SŁOIKU Łatwa wegetariańska lasagna upieczona w słoiku. Proste a niecodzienne danie, które można podać gościom – na pewno zrobi wrażenie. Czytaj dalej LASAGNE Z CUKINII I PIECZONEGO KURCZAKA Wyjątkowe, pomysłowe

Niedzielny kucharz
Dania jednogarnkowe - 3 przepisy na prosty jesienny obiad 158

oliwą truflową, makaron i sos gotują się w tym samym garnku! z jednej brytfanny - kiełbaski z pieczonymi jesiennymi warzywami w oliwie rozmarynowej z jednej patelni - szybki, aromatyczny tadżin z kurczaka z białą fasolą, dynią, suszonymi śliwkami i oliwą z czosnkiem i chilli  W kuchni towarzyszyły mi tym razem oliwy smakowe od Monini, które nadają potrawom wspaniałego aromatu i głębi(...)skrop pozostałą 1 łyżką oliwy rozmarynowej.  Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 20-25 minut, aż bataty będą miękkie i kiełbaski upieczone.  ➤ Rada: Taki obiad możesz zabrać ze sobą w pojemniku do pracy i zjeść na ciepło lub zimno. Szybki tadżin z kurczaka z białą fasolą, dynią, suszonymi śliwkami i oliwą Czosnek

Chilli Czosnek i Oliwa
OMLET CHŁOPSKI 403

omlet piecze się w piekarniku dość długo, ale plusem jest to, że nie trzeba go pilnować. Można też upiec go w większej blaszce, będzie wtedy trochę niższy, ale skróci się czas jego pieczenia. U mnie taki omlet najczęściej pojawia się na obiad lub późne weekendowe śniadanie... Składniki: 1 cebula 4 ziemniaki 2 cienkie kiełbaski z kurczaka Morliny 6 jajek(...)cebulką, ugotowane ziemniaki oraz szczypiorek. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i wszystko mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 18 cm) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 18 stopni na około 35-40 min. Omlet można upiec również w większej tortownicy, wtedy będzie niższy ale czas pieczenia krótszy. Podajemy na ciepło.   Przepis bierze udział

Kuchnia MagdaLeny
OMLET CHŁOPSKI 403

omlet piecze się w piekarniku dość długo, ale plusem jest to, że nie trzeba go pilnować. Można też upiec go w większej blaszce, będzie wtedy trochę niższy, ale skróci się czas jego pieczenia. U mnie taki omlet najczęściej pojawia się na obiad lub późne weekendowe śniadanie... Składniki: 1 cebula 4 ziemniaki 2 cienkie kiełbaski z kurczaka Morliny 6 jajek(...)cebulką, ugotowane ziemniaki oraz szczypiorek. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i wszystko mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 18 cm) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 18 stopni na około 35-40 min. Omlet można upiec również w większej tortownicy, wtedy będzie niższy ale czas pieczenia krótszy. Podajemy na ciepło.   Przepis bierze udział

Kuchnia MagdaLeny