Składniki: 2 szklanki ryżu 4 szklanki wrzącej wody 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 duży pomidor obrany ze skórki 1 zielona papryka garść ugotowanej zielonej fasolki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 piersi z kurczaka 12 krewetek 1 tuba mrożonych kalmarów 3 łyżeczki przyprawy do paelli sól olej do smażenia 1 cytryna Wykonanie: Najpierw robimy sofrito(...)olej, wrzucamy posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę, Gdy cebula się lekko zeszkli dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i pomidora. Wszystko dusimy na małyn ogniu około 15 minut i przekładamy do miseczki. Na patelnię wlewamy znowu olej i smażymy posolonego kurczaka pokrojonego w kostkę 2 cm, smażymy do lekkiego zrumienienia. Do kurczaka dorzucamy sofrito i ryż, uprzednio przepłukany
Kulinarne przygody Gatitykochani szybką przystawkę z piersi kurczaka na ostro.Chrupiąca,pikantna i a w sam raz na jeden kęs do buzi. 35dag. piersi z kurczaka Bułka tarta przyprawa uniwersalna lub inna ostra papryka w proszku-ile kto uważa kilka kropel sosu Tabasco lub Piri-Piri przyprawa pikantna do grilla( ja uwielbiam firmy apettita-ale jak kto woli) oliwa
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkistylu. Spróbujcie, bo smak jest naprawdę rewelacyjny. Składniki: (na 1 dużą lub 2 mniejsze porcje) 1/2 piersi z kurczaka 2 łyżki soli ziołowej około 1 łyżki masła 60 g makaronu ryżowe muszelki 1 łyżeczka sosu sojowego 5 większych pieczarek 1/2 zielonej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek OLEOFARM 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki mąki pieprz i sól Przygotowanie: Połowę piersi(...)mąki. Patelnię stawiamy na mały gaz, dajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i wsypujemy nasze pieczarki wraz z papryką. Obsmażamy około 3-4 minuty, mieszając (na małym ogniu). Po tym czasie dodajemy wcześniej usmażone ziołowe kawałki piersi z kurczaka, mieszamy. Całość przyprawiamy pieprzem (obsypujemy delikatnie po wierzchu) i dodajemy łyżkę sosu sojowego oraz wodę z mąką. Dokładnie wszystko mieszamy
Słodkie okruszkioscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa (do smażenia) Piersi z kurczaka
BullioObiadu czwartkowego część druga. Kurczak duszony w pomidorach ok 1h dla 2 osób Składniki 1 kurczak - ja dałam pierś z kurczaka 1 kg pomidorów lub mały przecier lub puszka pomidorów w zalewie 3 ząbki czosnku 2 cebule 1 papryka jak ktoś lubi to kolka oliwek sól, pieprz, słodka papryka Do dzieła!!! Jeśli używamy świeżych pomidorów to obieramy(...)smażyć ciągle mieszając. Kurczaka dusić na patelni ok 50 minut aż będzie miękki od czasu do czasu mieszając ( pierś kurczaka dusiłam jakieś 25 minut). W połowie duszenia dodać czosnek i przyprawić. Jeśli tak jak mi nie chce wam się obierać papryki to dodajcie ją razem z czosnkiem i przyprawami. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnioscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa (do smażenia) Piersi z kurczaka
Bulliooscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa (do smażenia) Piersi z kurczaka
BullioSKŁADNIKI: makaron pene filet z kurczaka cebula czosnek brokuły pomidorki koktajlowe oliwki rukola śmietana olej przyprawy: papryka słodka, sól, imbir mielony, zioła prowansalskie czosnek oraz cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju filet z kurczaka pokrojony w paseczki obsypujemy przyprawami i obsmażamy na patelni czosnek, cebulę oraz kurczaka przekładamy do garnka zalewamy woda i dusimy do miekkości dodajemy śmietanę, oliwki
Między kuchnią a pokojemMielone - curry, czosnek, kolendra, lubczyk, majeranek, papryka, pieprz, natka pietruszki, rozmaryn, szałwia, tymianek, ziele angielskie Kaczka - anyż, curry, cytryna, jałowiec, majeranek, pieprz, szałwia, tymianek Kurczak - anyż, bazylia, curry, cytryna, czosnek, estragon, goździki, koper, liść laurowy, papryka, pieprz, natka pietruszki, rozmaryn, szałwia, tymianek, ziele angielskie Dziczyzna - curry, czosnek, estragon, gorczyca, jałowiec, kminek, kolendra, liść laurowy, pieprz, szałwia, tymianek, ziele angielskie. Ryby
Zasmakuj Kuchnigorące dni. SKŁADNIKI: 1/2 sałaty lodowej 40 dag. ugotowanej w vegecie fasolki szparagowej 1-2 pomidory 2-3 ogórki kiszone 1/2 czerwonej cebuli 1/4 papryki żółtej 3 gotowane jajka 4 rzodkiewki 1 pojedynczy filet z kurczaka szczypiorek sos winegret gęsty sos czosnkowy WYKONANIE: sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w kostkę, ogórki i paprykę w słupki, cebulę w piórka, wszystkie
Kuchnia Beatyłyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki curry - 1 łyżeczka ostrej papryki - pół łyżeczki cynamonu - pół łyżeczki imbiru - 3 łyżki sosu sojowego - sól, pieprz - dymka - olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Kurczaka myjemy i kroimy w nieduże kawałki. Solimy i pieprzymy. W misce mieszamy mąkę ziemniaczaną z resztą przypraw i sosem sojowym. Wrzucamy kawałki kurczaka i dokładnie mieszamy. Smażymy kurczaka
Moje Kuchenne Rewelacjeprawdziwki. Dlatego dziś przepis na makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo - grzybowym. SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 30 dag grzybów leśnych 1 duża cebula 200 g śmietany 12 % pęczek szczypiorku sól, pieprz, słodka czerwona papryka masło i olej do smażenia makaron razowy PRZYGOTOWANIE Cebulę(...)kroimy w piórka. Podsmażamy na maśle w rondlu. Dodajemy pokrojone na kawałki grzyby. Dusimy pod przykryciem, aż grzyby zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dodajemy śmietanę, mieszamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę i smażymy kilka minut na dużym ogniu. Solimy i pieprzymy. Dodajemy grzyby z cebulą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy
Moje Kuchenne RewelacjeCzas przygotowania 30 min Ingredients 500 ml buliony drobiowego 200 g filetów z kurczaka 120 g fasolki szparagowej zielonej 180 ml mleka kokosowego 1/2 papryczki Komodo Dragon 1 dojrzałe mango 2 marchewki 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżka masła klarowanego 1/2 limonki pieprz czarny sól Dodatkowo 150 g makaronu(...)mango w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szalotkę, czosnek i papryczkę Komodo Dragon. Chwilę podsmażamy, aby szalotka się zeszkliła. Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i marchew. Mieszamy i podsmażamy chwilę. Całość zalewamy bulionem, dodajemy mleko kokosowe, paprykę słodką mieloną i gotujemy około 10 minut. Następnie dodajemy fasolkę szparagową i gotujemy kolejne 5 minut. Pod koniec gotowania dodajemy mango, doprawiamy
Wędrówki po kuchniinne zakątek świata. Składniki (na 2 duże lub 4 średnie porcje): 250 gram piersi kurczaka 100 gram chorizo 3/4 szklanki ryżu Arborio 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju ryżowego, na przykład tego lub innego nadającego się do smażenia 2 małe papryki- zielona i żółta 1 duży pomidor malinowy (ok. 400 gram) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 600 ml bulionu(...)rozgrzewam olej i smażę na nim pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Po kilku minutach, kiedy wytopi się tłuszcz, dodaję pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Smażę do zarumienienie. Następnie dodaję posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Dodaję szafran, pozbawionego skórki i pokrojonego w kostkę pomidora, kukurydzę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Całość duszę 5-7 minut. Po tym czasie dodaje
Mango PapajaMięso jest niezwykle aromatyczne oraz miękkie i soczyste. Delikatny posmak cytryny idealnie łączy się z delikatną słodkością miodu, czosnkiem i lekką pikantnością papryki. Całość jest tak zharmonizowana, że z pewnością posmakuje każdemu. Polecam! 8 podudzi z kurczaka Marynata: 1 łyżka oleju sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka tymianku 1-1,5 łyżeczki soli (lub według gustu) Wszystkie składniki marynaty należy dokładnie wymieszać. (Czosnek pokroić w plasterki, posiekać lub przecisnąć przez praskę.) Powstałą mieszanką dokładnie pokryć uprzednio umyte i osuszone kawałki kurczaka. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego
Di gotuje