patelnię" (mrożone 1/2 opakowania) marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku - pokrojony w cienkie plastry kilka kropli soku z cytryny ulubione zioła (u mnie: prowansalskie, papryka chilli, przyprawa do kurczaka) W misce przygotowujemy marynatę, mieszamy składniki. Wkładamy pokrojone mięso (obtoczyć z każdej strony) i odstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Następnie mięsko grillujemy w piekarniku nagrzanym
Alutka-GotujeSkładniki: * ryż 100 g * słonecznik łuskany 150 g * filet z kurczaka 2 sztuki * kukurydza 220 g * dwie papryki czerwone * majonez 4 łyżki * przyprawa do gyrosa * sól * 2 łyżki oleju Przygotowanie: Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę posypujemy przyprawą gyros i odkładamy do lodówki na minimum pół godziny. Ryż gotujemy zgodnie z czasem na opakowaniu. Słonecznik prażymy z odrobiną soli(...)suchej patelni przez kilka minut aż się zarumieni. Kurczaka podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski wsypujemy ryż, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Kolejno dodajemy słonecznik i usmażone kawałki mięsa. Na koniec dodajemy 4 łyżki majonezu i mieszamy. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania kanału
Kulinarne przygodySmak podkręca remulada duńska i rozmaryn. Danie podałam na głębokim talerzu od PORCELANA BOGUCICE 500 g filetu z piersi kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka rozmarynu 5 pieczarek 1 zielona papryka 1 łyżka śmietany 18% 3 łyżki sosu remulada duńska Folwark (klik) 300 g makaronu penne Filet z piersi kurczaka kroimy w drobna kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą(...)kurczaka i rozmarynem. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobina oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Dokładamy wszystko do mięsa. Przykrywamy i dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu. Sos remulada duńska mieszamy ze śmietaną. Przelewamy na patelnię. Wszystko mieszamy, podlewamy delikatnie wodą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Łączymy z kurczakiem
VioletoweKucharzenieSuper pomysł na mięso w wiosennym wydaniu. Jako, że podczas gotowania powstaje wspaniały aromatyczny sos to proponuję podawać tą potrawę najlepiej z ryżem. Składniki: 10 pałek kurczaka 35 dag pieczarek 1 duża zielona papryka 1 cebula 4 łyżki posiekanego koperku 3 szklanki bulionu pół szklanki śmietany kremówki 2 łyżki mąki sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania : Pałki z kurczaka
Pobite gary Barbarypęczka pietruszki zielonej - 1 mała papryka ( u mnie odmiana blondy) - 1 średnia cebula ( u mnie czerwona) - kilka liści sałaty - 1 mały podwójny filet z kurczaka - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - 1/4 łyżeczki chili w proszku - 1/2 łyżeczki mielonej kolendry - 1/5 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny - 1 łyżka oleju - 1 jogurt grecki ( mały(...)pokroić w paseczki. Obsypać przyprawami, wymieszać z olejem. Odstawić na 20 minut. Suchą patelnię rozgrzać, wrzucić na nią kurczaka. Szybko obsmażyć. Nie należy robić tego długo, gdyż mięso będzie łykowate. Warzywa: Pomidora pokroić w 8 mki, ogórki i cebulę w krążki, paprykę w paseczki. Marchewkę zetrzeć bądź przy pomocy obieraczki do warzyw pociąć na paseczki. Kapustę drobno poszatkować, wymieszać
kawawszklancepracą i nie tylko sprawiły, że nie miałam możliwości dodawać postów. Składniki: podwójna pierś z kurczaka cebula 3-4 ogórki konserwowe puszka kukurydzy mała kapusta pekińska papryka czerwona przyprawa gyros keczup majonez Wykonanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą, podsmażyć na patelni. Odstawić do ostudzenia. W misce układać warstwami: kurczaka, warstwę keczupu, pokrojoną w kostkę cebulę, ogórki pokrojone w kostkę
Pasja Smakukolorowa sałatka, pełna letnich smaków, bo trzeba korzystać z warzyw póki świeże. Składniki: 1/2 szklanki kuskusu dwie garście pomidorków koktajlowych czerwona papryka opakowanie oliwek zielonych zielonych (u mnie hiszpańskie oliwki Fragata od Stovit) mała cebulka filet z kurczaka pojedynczy zioła prowansalskie olej do smażenia natka pietruszki sól i pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu balsamicznego łyżka wody Pierś(...)kurczaka kroimy w drobną kostkę posypujemy posypujemy ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na około godzinę, a następnie smażymy na oleju. Kasze przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidorki kroimy na połowy. Cebulę siekamy w drobną kostkę Podobnie postępujemy z papryką. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, wodę sól i pieprz. Gotowym
Cynamonowe szczęścieauto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z brokułem i groszkiem – Składniki: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka (ok. 360g) 1 brokuł 1 średnia cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej pół puszki groszku konserwowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku(...)sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek lub olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z brokułem i groszkiem – Wykonanie: Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę, doprawić słodką papryką w proszku, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem do smaku. Cebule obrać z łupinek, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej, wrzucić cebulę i smażyć
Kulinarne Przebojesmaczny pomysł na obiad lub kolację. Zapieczone w jajku i serze mięso z kurczaka jest bardzo aromatyczne i kruche. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Sól Pieprz 2 jajka 150 g żółtego sera 100 g sera feta 1 cebula 5 pieczarek 3 łyżki świeżej natki pietruszki Filet z piersi kurczaka kroimy
VioletoweKucharzeniesmacznie. Pałki kurze przekroić na pół. Doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką. Obsypać oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na złoty kolor. Pieczarki pokroić na plasterki i dodać do kurczaka. Smażyć chwilkę, zamieszać. Dodać obrane marchewki i paprykę pokrojoną w wąskie paseczki. Wlać wodę, dodać serek topiony, połowę koperku i pietruszki, doprawić do smaku. Gotować na małym ogniu
Kuchnia PokoleńZielona sałatka z awokado, jajkiem i kurczakiem Drukuj przepis Ilość porcji: 2 Składniki -2 garści rukoli -4 jajka (ugotowane na twardo) -1 awokado -200 g piersi z kurczaka -sól, pieprz, ostra papryka, curry -80 g sera feta Sos: -5 łyżek jogurtu greckiego -1 łyżka majonezu -1 ząbek czosnku -koperek -łyżeczka ziół prowansalskich -sól, pieprz Przygotowanie --> Jajka kroimy wzdłuż
Marta Gotujeduże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej sól, pieprz 1. Kurczaka porcjujemy. Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. 2. Mięso, marchew i pietruszkę wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy przez około 1h, do miękkości(...)wątróbkę, chwilę smażymy. Studzimy. 4. Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka, obie papryki, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy ręką. 6. Pasztet przekładamy do aluminiowych foremek, pieczemy przez około
Szefowa kuchnisię hitem. Przygotowane w ten sposób mięsko możecie wykorzystać do sałatek, domowych fast foodów czy po prostu jako danie główne. 400 g fileta z piersi kurczaka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka wędzonej czerwonej papryki 1 łyżeczka suszonego lubczyku 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy cukrem trzcinowym
VioletoweKucharzenietworzy całkiem udaną kompozycję :) A do jej przygotowania będziemy potrzebować: Składniki: 3 zupki chińskie ( najlepiej rosół, kurczakowa, lub podobne) [ masa netto 60g każda] 2 pojedyncze piersi z kurczaka puszka kukurydzy pół słoiczka papryki marynowanej żółto - czerwonej pęczek koperku 3 łyżki majonezu łyżka oleju sól pieprz przyprawa uniwersalna do mięsa Przygotowanie: Makaron z zupek chińskich kruszymy, wsypujemy dołączoną(...)wody (tak, aby woda delikatnie zakryła makaron). Całość mieszamy, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na bok. W między czasie piersi z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy je przyprawą uniwersalną do mięsa - ja użyłam takiej, w której skład wchodzi sól, papryka słodka, czosnek, pomidory suszone, cebula, papryka ostra, natka pietruszki, pieprz czarny, oregano, kozieradka, rozmaryn, bazylia i tymianek. Piersi smażymy na łyżce
Taste TherapySkładniki: - 1kg świeżego bobu - 300g makaronu spaghetti - podwójna pierś z kurczaka - 250ml śmietany 30% - zioła prowansalskie - sól, pieprz - curry - słodka papryka - opcjonalnie żółty ser/parmezan Przygotowanie: 1 .Bób należy przełożyć do miski z wodą i go obrać. 2 . Zagotować osoloną wodę na makaron. Pod koniec gotowanie makaronu należy dołożyć bób i gotować do miękkości makronu i bobu, następnie przełożyć(...)sito i przelać zimną wodą. 3. Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę i doprawić solą, pieprzem, curry, słodką papryką i usmażyć na rozgrzanym oleju. 4 .Następinie przełożyć do garnka makaron z bobem i usmażonego kurczaka i zalac śmietaną. 5 .Całośc gotować na średnim ogniu, na koniec doprawić do smaku (zioła prowansalskie, sól, pieprz) Opcjonalnie zetrzeć żółty ser lub parmezan
Coś z niczego