warzywka. Czy trzeba coś więcej? składniki: 3 ćwiartki kurczaka 4 małe cebule (2 czerwone i 2 żółte) 2 czerwone papryki 5-6 średnich ziemniaków słodka papryka rozmaryn sól olej 1/2 szklanki wody Ćwiartki kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i podzielić na dwa kawałki. Mięso oprószyć ze wszystkich stron słodką papryką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki
Monia miesza i gotujeHiszpanii. Ten sos będzie znakomity także do ryby, jednak podany na zimno. Mocno pomidorowy, z dużą ilością ziół i czosnku a do tego razem zapieczona papryka. Do tego dania można użyć dowolnego mięsa z kurczaka - może to być obrane mięso z całości, mogą być to pokrojone piersi, czy udźce. Całość natomiast warto podać z np. ryżem. Świetnie uzupełni to danie(...)być krojone) - 800 g 2 czerwone papryki 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku pieprz, bazylia, sól, ostra papryka, słodka papryka, curry - jako przyprawy łyżka cukru jeżeli sos z pomidorów ma gorzkawy smak Wykonanie : Mięso z kurczaka natrzeć solą i pieprzem najlepiej poprzedniego dnia, lub choć 2-3 godziny przed pieczeniem. Do naczynia żaroodpornego włożyć kurczaka z odrobiną tłuszczu
Poezja Smaków - blog kulinarnyłyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu płaska łyżeczka proszku do pieczenia szklanka wiórków kokosowych Oraz: łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 piersi z kurczaka ręczniki papierowe olej do smażenia Ze składników robimy ciasto, bez dodawania kokosu. Odstawiamy na 10 - 15 min aby sobie odpoczęło. Mięso kroimy na paski, lekko rozbijamy. To bardzo
Dieta moja pasjaDelikatne w smaku i rozpływające się w ustach. Idealne na obiad lub przekąski. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Kilka plastrów ananasa 100ml Śmietany 12% Przyprawa złocista do kurczaka Sól, pieprz, słodka papryka, bazylia, oregano, nieco soku z ananasów, lub inne ulubione przyprawy do mięsa Wykałaczki Mięso myjemy i kroimy w paseczki. Plasterek ananasa kroimy na 8 kawałków. Na wykałaczkę nakłuwamy
Kolizje Smakówpysznych suszonych pomidorów i delikatną piersią z kurczaka. Obiad który zrobicie szybko, warto tylko zamarynować mięso dzień wcześniej będzie lepsze. 1 pierś z kurczaka 150 g makaronu ryżowego 400 ml mleczka kokosowego 30 dkg szpinaku mrożonego liściastego 7 pomidorów suszonych sól, pieprz papryczka chili 1/2 łyżeczka rozmarynu 1/2 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 3 ząbki czosnku 1 cebula olej(...)rzepakowy Pierś z kurczaka przekładam do miski, posypuję solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem, papryką wędzoną, dodaję dwie łyżki oleju i odstawiam na dwie godziny do lodówki albo dłużej. Na patelni na oleju smażę pierś z kurczaka z dwóch stron po 3 minuty. Mięso odkładam na talerz. Będzie się dusiło w sosie jeszcze. Na oleju przesmażam pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Dodaję
wesoła kuchniaoliwek, pestki dyni, 1 łyżeczka słodkiej czerwonej słodkiej papryki, czerwony pieprz ziarnisty, czarny pieprz mielony, sól. Przygotowanie: Makaron ugotowałam al dente w osolonej wodzie. Piersi kurczaka pokroiłam w kostkę, zamarynowałam w czerwonej papryce, czarnym pieprzu, soli i zielonej herbacie. Następnie podsmażyłam je na patelni. Na osobnej patelni podsmażyłam szparagi, na oliwie z oliwek- 2 minutki z każdej strony. Kurczaka zalałam
Aga w kuchnifantazji,by zwykły kurczak zamienił się w wykwintne dzieło.Polecam to danie do wypróbowania i zapisanie go w swoim kajecie kulinarnym. 1 kurczak 4 cebule 3 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów w puszce 2 papryki zielone 2 papryki czerwone 7 oliwek zielonych 1/3 szklanki oliwy 1 łyżeczka tymianku sól i pieprz ***************************** Papryki myjemy, i odsączyć, ułożyć na blasze(...)dodawać kupra , szyjki i kości grzbietowej).W naczyniu rozgrzać 4 łyżki oliwy i obrumienić na złoty kolor mięso.W rondlu rozgrzać resztę oliwy wrzucić pokrojoną paprykę i dusić 15 minut, odstawić.Dodać Kurczaka, Cebulę, czosnek, pomidory, tymianek, pieprz i sól i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.40 minut.Pod koniec duszenia dodać oliwki.Smacznego!.Potrawa świetnie smakuje z ryżem lub makaronem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisól, pieprz, papryka szpinak mniej więcej dwie garście zioła głównie bazylia w liściach, oregano 2 ząbki czosnku trochę mąki masło śmietankowe Przygotowanie: Piersi z kurczaka rozbijamy pod folią, oprószamy solą, pieprzem i papryką. Szpinak myjemy i osuszamy. Wrzucamy do malaksera, dodajemy pomidory, czosnek, świeże zioła doprawiamy solą. Miksujemy chwilę. Fetę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do farszu, mieszamy. Układamy
Kubki smakuSkładniki: 1 pierś z kurczaka 1 pomidor 1 cebula (mniejsza) 1/2 cukinii 3 duże pieczarki papryka ostra mielona, czosnek granulowany Pierś z kurczaka kroimy w paski i smażymy na odrobinie oliwy (doprawiamy solą, pieprzem). Cukinię przekrawamy na pół i wydłubujemy środek (tą część z nasionami), następnie kroimy w paski, cebulę w półksiężyce, pieczarki kroimy w cząstki a pomidora w kostkę(...)Kiedy kurczak już nam się zezłoci dodajemy cukinię i cebulę. Gdy cebula się zeszkli a cukinia zmięknie dodajemy pieczarki i pomidora. Doprawiamy papryką i czosnkiem - solimy, dokładnie ze sobą mieszamy i smażymy aż wszystkie warzywa nam zmiękną - pomidory się właściwie rozpadną. Można podać z kaszą lub ryżem. Smacznego
Moje-pitraszenienp.cheedar ⚽ 3 łyżki drobno posiekanej świeżej natki pietruszki ⚽ 2 jajka ⚽ Po 2 łyżki majonezu , ketchupu,musztardy ⚽ 2 łyżki dowolnej mąki ja dałam żytniej ⚽ Przyprawy: sól i pieprz,papryka słodka, przyprawa do kurczaka,chilli, czosnek mielony (według uznania ) ⚽ Olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: 1. Filety myjemy a następnie kroimy w drobną kostkę,przekładamy do miski. 2. Dodajemy wszystkie
Gotowanie Patkikalafiora lub jeden mały (ok. 450g) 2 średnie cebule (ok. 140g) 3 ząbki czosnku pół szklanki wody 1 puszka mleczka kokosowego (400ml) 1 łyżeczka curry + 1 łyżeczka papryki słodkiej do zamarynowania kurczaka 1 czubata łyżeczka curry do sosu pół łyżeczki kurkumy do sosu mały kawałeczek imbiru (ok. 5g) 1/4 łyżeczki pieprzu chili cayenne sól i pieprz do smaku oliwa
Kulinarne Przebojenajbardziej. Tę sałatkę robiłam na kolację, świetnie się sprawdziła i Wam mogę ją polecić z czystym sumieniem. To jest porcja na 4 talerze. 1 podwójna pierś z kurczaka 1 sałata lodowa 1 papryka 4 jajka 1 duży brokuł przyprawa gyros Sos czosnkowy: 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś(...)dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na talerzach układać: porwaną sałatę , na niej paprykę na przemian z brokułem. Jajka podzielić na ósemki (najpierw na ćwiartki, a potem każdą ćwiartkę jeszcze na połowę) i ułożyć na brzegach talerza, dookoła, zostawiając miejsce na środku. Na środku ułożyć usmażonego kurczaka. Całość polać sosem czosnkowym. * do gotowania na parze używam garnka podobnego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemarchewki. Jest bardzo syte i pyszne. Składniki: 2 cukinie dość spore 2 małe cebule 3 ząbki czosnku 3-4 papryki kolorowe puszka pomidorów 3 marchewki 2 łyżki bazyli suszonej sól, pieprz 1 kostka rosołowa. pierś z kurczaka Wykonanie: Cebulę siekamy, dusimy na oliwie na małym ogniu, dodajemy czosnek i pokrojoną w kostkę cukinię, marchewkę. Jak warzywa się uduszą
SMYKWKUCHNIproste w przygotowaniu danie obiadowe. Sos jest niezwykle kremowy dzięki topionemu serkowi oraz ziołowemu serowi camembert. Idealnie smakuje z kaszą gryczaną! 250 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa Ostra czerwona papryka Suszona natka pietruszki 1 biała cebula 10 pieczarek 70 g serka topionego Gouda 5 plastrów sera camembert z ziołami 2 łyżki śmietany 18% 3/4 szklanki wody(...)Sól Pieprz Natka pietruszki do posypania 100 g kaszy gryczanej Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do gyrosa, ostrą czerwoną papryką i suszoną natką pietruszki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy ją na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy mięso oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy do zmniejszenia objętości pieczarek. Dolewamy wodę i śmietanę
VioletoweKucharzenie