udka z kurczaka 1 czerwona papryka 1 cebula 1 papryczka pepperoni 1 szkl puree z pieczonej dyni 1 łyżka przyprawy CAFFE DE PARIS Skworcu w składzie (skórka cytrynowa, natka pietruszki, koperek, cebula, szczypiorek, papryka grys, pieprz grys, czosnek granulowany) sól 2 szkl rosołu 1 szkl ryżu 1 łyżka octu winnego dodatkowo 0,5 szkl wody 3 łyżki oleju Udka
Gotowanie jest łatweprzez chwilę, aż zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza. Zdjąć z patelni i przykryć ściereczką, żeby nie wyschły. Do tortilli ze zdjęć użyłam stripsy z kurczaka , sałatę lodową, paprykę czerwoną, pomidor, ogórek i sos czosnkowo- paprykowy. Sos czosnkowo- paprykowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu ząbek czosnku (zmiażdżony) 1/2 łyżeczki mielonej papryki szczypta soli Składniki
Maślane ciasteczkoczasu do czasu można sobie "po-grzeszyć " kulinarnie:) Skrzydełka w ryżu Danie podałam na talerzu ISTRIA od porcelana Bogucice 14 skrzydełek z kurczaka przyprawa do kurczaka zioła prowansalskie papryka oregano świeże czosnek domowa wegeta olej z czosnkiem i bazylią olej do smażenia 2 szklanki ryżu + 4 szklanki wody Skrzydełka dokładnie
Takie tam pichcenieobiad mamy syty i z głowy :) A mi pomógł zająć pierwsze miejsce :) Składniki: Sajgonki: 20 sztuk dużych makaronów świderek (Makarony Polskie) 150g pieczarek 300g mielonej piersi z kurczaka 1/2 dużej papryki czerwonej świeżej 1/2 dużej papryki zielonej 1/2 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka suszonej lub świeżej bazylii Dodatkowo: 1 łyżka oleju+ 1 łyżeczka soli do gotowania
Kuchnia w czekoladziejeden argument przemawiający za tymi pysznymi faszerowanymi pieczarkami... Cukinia jest teraz najlepsza :) Składniki: Na 10 sztuk: 10 bardzo dużych pieczarek 1 średnia cukinia 1 filet z kurczaka 1 mała papryka zielona 1 mała papryka czerwona 200g sera żółtego mozzarella 200g boczku wędzonego 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku kilka gałązek świeżej bazylii Sposób przygotowania w piekarniku
Kuchnia w czekoladziełatwizną. Składniki: 1 kurczak 500 gram mięsa mielonego ( woł-wp ) 1 ½ szklanki orzechów włoskich 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Sól Pieprz Mielona słodka papryka 1 łyżeczka vegety Wykonanie: Orzechy zalewamy gorącą wodą aby zmiękły. Kurczaka myjemy i luzujemy ( proponuję łatwiejszą wersję z przecięciem kurczaka, ale jak zrobicie to w sumie bez znaczenia, ważne jest aby usunąć kości ). Część piersi(...)koniec dodajemy jajko. Całość mieszamy. Kurczaka zszywamy w taki sposób aby powstała duża kieszeń, pozostawiamy kawałek do nakładania farszu. Po włożeniu farszu, zszywały do końca. Kurczaka przyprawiamy z wierzchu solą i papryką. Pieczemy w temp. 190 o C w zależności od wagi 1 kg = 1 godzina. Podczas pieczenia obracamy aby uzyskać równomierny kolor. Pod koniec pieczenia przykrywamy folią aluminiową
Smaki Ewysmakuje, a można ją przyrządzić też z użyciem zwykłego makaronu lub pełnoziarnistego - w tej kwestii jest duża dowolność i możliwość modyfikacji sałatki. Składniki: 2 zupki chińskie Vifon złoty kurczak 1-2 papryki czerwone (w zależności od wielkości) 6-7 jajek 1 słoik 0,5l ogórków kiszonych 2-3 cebule czerwone 2-3 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo
Kolorowy Przepisownikwłasnej roboty wędlina. Udało mi się namówić mamusię i szynkowar ruszył do boju. Składniki : 2 piersi z kurczaka 1 mała marchewka 1/2 czerwonej papryki (może być też zielona, lub żółta) jajko na twardo 3 ząbki czosnku sól pieprz kucharek (u nas domowej roboty) papryka słodka 2 płaskie łyżki żelatyny Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy(...)kostkę, wyciskamy przez praskę czosnek, nacieramy kurczaka, dodajemy przeprawy i 2 płaskie łyżki żelatyny (po to aby wytworzyła się galareta). Kroimy marchewkę w plasterki, paprykę w kostkę i mieszamy z mięsem. Całość wkładamy do szynkowaru, w środek mięsa wkładamy gotowane jajko. Szynkowar wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy około 1,5 godz. Po tym czasie wyciągamy szynkowar
Lili w kuchniBardzo dobry obiad za niewiele Składniki - 500 g żołądków drobiowych - przyprawa do kurczaka złocista - kurkuma - papryka słodka - 1 ząbek czosnku czosnku - olej Sposób przygotowania 1. Żołądki posypać przyprawami dodać zmiażdżony czosnek polać olejem zostawić w lodówce na 2 godziny 2. Wlać troszeczkę oleju na patelnię włożyć żołądki smażyć chwilę aby się przyrumieniły cały czas mieszać bo się przyklejają
W królestwie smaków BeatySkładniki: 4 udka kurczaka po szczypcie papryki słodkiej, tymianku kurkumy, bazylii, sól, pieprz świeżo mielony 1 dużą cebulę tłuszcz do smażenia 2 kg ziemniaków 1 łyżkę oregano 1 łyżeczkę rozmarynu sól do smaku olej do smażenia 1 opakowanie mrożonki warzywnej 2 łyżki śmietany 1/2 szklanki bulionu Wykonanie: Udka myjemy przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy tłuszcz w rondlu
kgwjanczewowłaśnie ich smak na długo, może też Wam posmakuje tak, jak mnie. ;) Składniki: ok. 150 g makaronu conchiglione (duże muszle) 4 łyżki oliwy z oliwek 1 mała pierś kurczaka 1/2 zielonej papryki 3-4 zielone cebulki (grubego szczypioru) 20-30 zielonych oliwek nadziewanych czerwoną papryką lub zwykłych bez pestek 150 ml przecieru pomidorowego (lub gęstego soku) 3 łyżki serka mascarpone
Kuchnia PrezydentowejSkładniki: Filet z kurczaka sól pieprz papryka mielona Fileta oprószyć przyprawami. Ja dość oszczędnie posypuję papryką ponieważ na grillu (gdy jest jej dużo) się przypala. Gdy poleży troszkę w przyprawach kładę na rozgrzany grill i nie przewracam aż się upiecze z jednej strony, przewracam i ponownie odczekuję aż się upiecze. Paprykę pokroić i poukładać na patelni z dodatkiem masła
harrisadojrzałe kruche mango.Nie jest wtedy jeszcze bardzo słodkie lecz przyjemnie kwaskowe ale wciąż pachnie aromatem mango. Inspiracją dla tej zielonej quinoi była sałatka z quinoi "San Fran" pod kurczaka i grilowaną paprykę w wykon. ang. szefa kuchni -Jamesa Oliviera zwanego "Jamie Olivier". SKŁADNIKI na 2 porcje: sałatka: 150 g suchej quiunoi 1/2 świeżej papryczki chili 100 g młodego szpinaku (baby
Sztuka gotowania w/g SamirySkładniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebula suszona bazylia pieprz sól chilli 2-3 łyżki serka mascarpone Sposób przygotowania: 1. Pierś myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, solimy i pieprzymy. 2. Paprykę i cebulę kroimy. 3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy mięso. Następnie dodajemy cebulę i paprykę, dusimy. 4. Na koniec dodajemy mascarpone, suszoną
Kuchnia domowa Anigrilla na świeżym powietrzu nie może się równać do domowo wykonanego szaszłyku z elektrycznego grilla. ,,, Ale,na dobry początek: Szaszłyk drobiowy SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 żółta papryka 1 cebula 1 cukinia kilka pieczarek kilka plasterków boczku przyprawa do grilla, oliwa z oliwek z czosnkiem Wszystkie produkty należy umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę, następnie wsypać do jednej
MarciochaKucharzy