gotować jeszcze przez minutę. Następnie zblendować na gładką masę, doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem. Kiedy kurczak się upiecze, wlewamy gorącą zupę na talerz. Na zupie układamy kawałki kurczaka, listki kolendry, prażone płatki kokosowe, chipsy warzywne i odrobinę startej skórki z limonki. Dekoryjemy chlustem oliwy. Placki warzywne z dorszem i sałatką z selera naciowego Składniki: Placki warzywne(...)Smażyć na rozgrzanej patelni małe placki. Seler naciowy obrać i przy użyciu obieraczki pociąć w cienkie paski. Sałatę porwać na podłużne kawałki. W miseczce przy użyciu rózgi wymieszać składniki sosu. Przed samym podaniem dodać sałatę i selera do dressingu,i wymieszać i posypać prażonymi pestkami i sezamem. W garnku zagotować wodę i wstawić dorsza do garnka lub sitka do parowania
Ugotowane pozamiataneoraz od samego przygotowania. Agata radzi: jeśli jesteśmy na diecie, to sięgnijmy po schab wieprzowy, szczególnie jego tylą lub środkową część, której kalorycznością jest zbliżona do mięsa z piersi kurczaka. Roladki Agatki Prezentowane przez Agatę roladki wieprzowe są naprawdę lekkie. Do ich zrobienia nie używamy tłuszczu, tylko łyżkę oleju (do wysmarowania naczynia), którą zresztą można spokojnie pominąć. Dodatkowo podczas pieczenia(...)roladki, wlewamy gorąca wodę. Pieczemy mięsko w piekarniku nagrzanym do temp. 180, pod przykryciem, przez około 40 minut. W trakcie pieczenia możemy polać nasze roladki raz lub dwa powstałym sosem. Po 40 minutach odkrywamy roladki i kontynuujemy pieczenie przez kolejne 10 minut. Wyciągamy roladki z piekarnika, przekładamy na talerz. Artykuł Pyszne i zdrowe roladki schabowe pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje
KulinarneImpresje.plMoje krewetkowe doświadczenie jest bardzo znikome. Tak naprawdę, dopiero teraz w pełni zaczynam poznawać możliwościtych różowych stworzonek, które jak się okazuje, są naprawdę spore. Pod tym
W kuchni Karmel-itkiMożliwości jest mnóstwo. Można podać je w formie kanapek, z jajkiem ugotowanym na twardo, plastrami szybki czy sera, pomidorami, kiełkami czy ogórkiem. Sprawdzą się również z jakimś dipem czy sosem czosnkowym do maczania. Składniki na wytrawne gofry (6 sztuk): szklanka z „czubkiem” mąki pszennej typ 450 (150 g) pół szklanki mąki kukurydzianej (50 g), (można zamienić na mąkę pszenną(...)warzywami Rurki z pastą z tuńczyka – szybka przekąska na każdą okazję Ślimaczki drożdżowe jak pizza – pyszne bułeczki Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę Quesadilla z kurczakiem, serem i warzywami – pyszna przekąska na ciepło Artykuł Wytrawne gofry – pomysł na pyszną przekąskę pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneAromat goździków i kardamonu. Słodycz dyni. Pyszna pasta nie tylko kanapkowa. Można ją dodać do owsianki, kaszy na słodko, zapiec z jabłkiem. Cóż jeszcze? Nie wiem
Kucharzycawypić, ale… kiedy naprawdę nie mamy, co z winem zrobić, a szkoda nam go wylewać, z powodzeniem można go zamrozić . Jednak mrożenie alkoholu jest nieco inne niż zupy, sosu czy pierożków. Różnica polega w odpowiednim dobraniu temperatury. Musi być niższa od standardowej. W przypadku, kiedy używacie wina do potraw, możecie tak, jak już wcześniej wspomniałam, poprzelewać do foremek silikonowych(...)mrozić serniczek, makowiec itp Do tego celu, używam plastikowych pudełek do żywności. Mimo, że zajmuja one więcej miejsca, mam pewność, że nie zgniotą się i nie przydusze je … kurczakiem A może Wy coś sprytnie mrozicie, jakie najczęściej produkty? Co można mrozić nietypowego? Chętnie się doszkolę. Related Posts: Artykuł Nie wyrzucam jedzenia! Zamrażam. Co można mrozić? Zaskoczę Cię tymi
W Kawiarencezęba wbić było w co. Więc właśnie dochodzi w piekarniku kurczak. Ale o kurczaku pisać nie będę. Kurczak jak kurczak, każdy kiedyś widział, pewnie nawet i jadł. Ale oprócz kurczaka zrobiłem też włoskie paluszki grissini. Takie z ciasta chlebowego z makiem i cebulą. I solą gruboziarnistą posypane. Tak żeby przekąska do piwa była. Nawet nie głupio wyszło. Fajnie chrupią, słone(...)odstawiamy na 30 minut. Potem dokładnie każdy wałek spryskujemy wodą i posypujemy solą morską gruboziarnistą. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy 20-25 minut. Możemy podać z ulubionymi sosami. Ja użyłem sosu czosnkowego . Smacznego :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory
Marder&Marder Manufacturejest pyszny. Sałatki z buraków są pyszne. Na obiad akurat miał być pieczony kurczak. Dodałam jedno do drugiego, drugie to trzeciego i z tego wszystkiego wyszedł obiad pierwsza klasa. Z przyjemnością zjadł My, Tola i ja. A na kolację zrobiłam sobie kanapkę z wcześniej wspomnianego kurczaka, z dzisiejszym coleslawem, fetą i rukolą. To było naprawdę ekstra. W ogóle surówki typu(...)marchewkę i pokrojoną drobno cebulę. Ugotowane lub upieczone buraki obieramy, ścieramy na tarce na największych oczkach, dodajemy do kapusty. Z jogurtu, majonezu, soku z cytryny, cukru i natki robimy sos, który wlewamy do warzyw, wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy według własnego uznania. Surówkę wkładamy do lodówki, żeby smaki się połączyły. Sałatka najsmaczniejsza jest na drugi dzień. Inne przepisy na surówki
KardamonovyZłociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotować tajine już opisałam :) Teraz pora na mój pierwszy, aczkolwiek mało marokański :) posiłek. Ale od czegoś trzeba zacząć... Tajine warzywny. Takie warzywa robiła moja mama, ale dodawała mięso, chyba kurczaka. U mnie na razie tajine bezmięsny. Znowu porobiłam sporo zdjęć, więc postanowiłam je umieścić. Ale kolorowo! :D Jeszcze gorące. Para naszła na obiektyw aparatu :) Składniki na 3 porcje: warzywa(...)komin. Sprawdzałam czy woda się skrapla i czy warzywa nie przywierają Po upływie 2h - 2,5h tajiny wyjmujemy, zdejmujemy komin i zjadamy :) Naczynia myjemy po całkowitym wystudzeniu Podałam z sosem tzatziki , którym polewałam warzywa. Pycha! Tak lekkie danie można podać nie tylko na obiad, ale również na kolację. Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comTen przepis to świetny pomysł na to jak wykorzystać mięso pozostałe z gotowania np. rosołu. Prosty i niedrogi. Do tego najlepsze będą domowe tortille, ewentualnie
Złote przepisyczarny pieprz i sól do smaku tortilla 25 cm 4 sztuki opcjonalnie jajko Chimichanga z piekarnika przepis jak zrobić Na patelni rozgrzej olej, wyłóż mięso ( wołowina, wieprzowina, kurczak) jakie masz lub jakie lubisz i chwilę podsmażaj. Po około 5 minutach dodaj pokrojoną cebulę i przyprawy, smaż kolejne 5 minut aż mięso się zetnie a cebula będzie lekko miękka. Chimichanga(...)wewnątrz? Nie jestem przekonana, dlatego wolałam nie ryzykować. Chimichanga pieczona, rumiana jest równie smaczna. Chimichanga jak podawać Chimichanga z piekarnika czy smażona podaje się tak samo, z ulubionym sosem lub surówką. Można jeść sztućcami, można zapakować w serwetkę i jeść z ręki. To jedzenie uliczne, a więc wszystkie chwyty dozwolone
Dieta moja pasjapodudzi uciekła mi trochę do góry (skurczyła się), to i tak serek zdążył oddać smak zarówno mięsu jak i samej skórce, która wyszła niebywale chrupiąca i pyszna. 5 podudzi kurczaka 1 opakowanie serka kremowego Apetina – Grillowana Papryka i Oliwki 1 łyżeczka tartego parmezanu 1-2 łyżeczki posiekanej drobno natki pietruszki sól, pieprz słodka papryka w proszku po 1 papryce(...)minuty. Gdy cebula lekko się zeszkli dokładamy pokrojone papryki. Smażymy razem jeszcze kilka minut. Następnie dokładamy pomidory z puszki wraz z zalewą. Gotujemy na średnim ogniu, aż sos pomidorowy nieco się zredukuje. Na koniec dodajemy 1 łyżkę serka Apetina, mieszamy. Doprawiamy całość solą, pieprzem i dodajemy drobno posiekane liście bazylii. Podgrzewamy jeszcze około 2-3 minuty, po czym zdejmujemy
Smaki Na Talerzukażdym wielkanocnym stole. Jajko od lat nieodzownie łączy się z Wielkanocą i jest wpisane w tradycję tych świąt. Symbolizuje ono początek, wstęp do życia i odrodzenie. Kurczak wykluwający się z jajka to dla chrześcijan znak triumfu życia, znak Chrystusowego i ludzkiego zmartwychwstania. W czasie świąt jajko towarzyszy nam głownie w dwóch postaciach: jako przepiękne(...)serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo 50 g sera feta 1 łyżka majonezy 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz
Kulinarne przygody Gatity