kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:802/1024)

Kurczę pieczone z warzywami 166

słuchania mamo mamoooo kość ,to ma kość... Dlatego wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane – soczyste! Jest to obiad, który sam się robi. Składniki -mięsko z kurczaka -porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka -papryka czerwona np. -oliwa z oliwek -tarty parmezan -vinaigrette Monini - suszone pomidory - Zioła Małgorzaty Skworcu - Karahi Chicken Masala Skworcu Mięso umyłam,zalałam(...)dość obficie winegretem. Posypałam tartym parmezanem. Zamknęłam pokrywę i ...do piekarnika! Na około godzinę. Po upływie tego czasu wyłożyłam na talerze. Mięso było mięciutkie, soczyste i aromatyczne. Całość ubogaciłam sosem  kebab-gyros łagodny Folwark Dzieci kochają go  do wszystkiego! Smacznego! Obiad gotowy

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczę pieczone z warzywami 197

słuchania mamo mamoooo kość ,to ma kość... Dlatego wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane – soczyste! Jest to obiad, który sam się robi. Składniki -mięsko z kurczaka -porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka -papryka czerwona np. -oliwa z oliwek -tarty parmezan -vinaigrette Monini - suszone pomidory - Zioła Małgorzaty Skworcu - Karahi Chicken Masala Skworcu Mięso umyłam,zalałam(...)dość obficie winegretem. Posypałam tartym parmezanem. Zamknęłam pokrywę i ...do piekarnika! Na około godzinę. Po upływie tego czasu wyłożyłam na talerze. Mięso było mięciutkie, soczyste i aromatyczne. Całość ubogaciłam sosem  kebab-gyros łagodny Folwark Dzieci kochają go  do wszystkiego! Smacznego! Obiad gotowy

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak w kolorowej papryce 174

patelni. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i smażymy cały czas mieszając na dużym ogniu - będzie chrupiący. Przyprawiamy solą, pieprzem i dużą ilością papryki słodkiej w proszku. Zmniejszamy ogień i wrzucamy papryki pokrojone w kostkę. Wlewamy odrobinę wody, przykrywamy i dusimy przez około 20 minut.  Podajemy z ryżem - u mnie z tajskim sosem chili słodko -pikantnym. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z rzodkiewką i bazylią – idealna na grilla 229

Sałatka z rzodkiewką i bazylią to lekka i bardzo orzeźwiająca propozycja dodatku do potraw z grilla. Zarówno rzodkiewka jak i świeża bazylia sprawiają, że ma wyśmienity

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 93

danego dnia do niej dodacie. Poniżej znajdziecie kilka propozycji modyfikacji: Mięso mielone . W przepisie znajdziecie mięso wieprzowo-wołowe, ale możecie równie dobrze użyć dowolnego mięsa mielonego: z indyka, kurczaka, wołowiny, wieprzowiny, cielęciny. Ryż . Ja najczęściej dodaję ryż parboiled. To delikatny, biały ryż, który dzięki specjalnej obróbce termicznej przed wyłuskaniem, zachowuje zdecydowanie więcej witamin i mikroelementów niż klasyczny biały ryż. Możecie(...)jesteście fanami grzybów. Opcjonalne dodatki . Do urozmaicenia możecie dodać do farszu groszek zielony, kukurydzę, suszone pomidory lub fasolę. Sprawdź też inne sprawdzone przepisy na szybki obiad: Tofu w sosie pomarańczowym Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z grzybami Halloumi zapiekane po grecku Tortellini w sosie pomidorowym ze szpinakiem Drukuj Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami #wprm-recipe-user-rating

Na-talerzu.pl
Makaron z kurczakiem i szparagami 124

niego jak najwięcej korzystać.  Tak więc  podsyłam Wam szybki przepis na pyszny obiad ze szparagi,  kurczak i makaron. Powiem tylko, że było to obłędnie pyszne:) Składniki: 1 pęczek szparagów zielonych 300 g makaronu podwójna pierś z kurczaka 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki posiekanego koperku 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia oregano sól, pieprz Wykonanie(...)minuty, odcedzam.  Na patelni rozgrzewam tłuszcz, smażę mięso, następnie dodaję cebulę i podsmażam, na koniec wrzucam czosnek i smażę jeszcze przez 2 minuty. Wlewam śmietanę, zagotowuje. Gdy sos ładnie zgęstnieje dodaję makaron ze szparagami, koperek, mieszam. Na koniec oprawiam do smaku sola i pieprzem, chwilę jeszcze całość duszę. przed podaniem posypuję koperkiem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Makaron z korzeniem chrzanu 107

makaron ze szpinakiem –  makaron z boczkiem –  makaron z krewetkami z białym winem –  makaron z polędwicą –  makaron z tuńczykiem –  makaron z cukinią –  makaron z kurczakiem –  makaron z szynką –  Canneloni ze szpinakiem –  Makaron ze szparagami –  Lasagne (lasagne bolognese) –  domowy makaron –  Makaron carbonara MAKARON Z KORZENIEM CHRZANU PRZYGOTOWANIE: 25 minut(...)oliwek 1 ząbek czosnku opcjonalne dodatki: pikantne chorizo PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec gotowania odlej pół szklanki wody z gotowania makaronu, przyda się do sosu. Posypka (pangrattato): na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy z oliwek. Dodaj na patelnię bułkę tartą, drobno starty chrzan, płatki chilli i sporą szczyptę soli. Podsmażaj aż bułka zacznie nieco brązowieć

nietylkopasta.pl
Brzoskwiniowa Poezja 143

Brzoskwiniowa Poezja Słodka brzoskwinia i kwaskowa żurawina to idealne połączenie z mięsem, warto wypróbować. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        100 g żurawiny ·        Curry ·        Puszka brzoskwiń Marynata: ·        3 łyżki oleju(...)marynatę zlewamy do rondelka. 4.   Dodajemy sok z brzoskwiń, żurawinę oraz curry i gotujemy 5 minut. 5.   Mięso po upieczeniu wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem i jeszcze zapiekamy 10 minut. 6.   Po upieczeniu dekorujemy brzoskwiniami. 7.   Danie gotowe. 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Pyszna kanapka z mozzarellą 198

Tym razem na śniadanie będzie kanapka z mozzarellą i całym mnóstwem smacznych i zdrowych dodatków. Całość smaku podkreśli delikatny w smaku sos chrzanowy… Składniki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Skrzydełka pieczone w pikantnej pomidorowo-miodowej marynacie z opiekanymi ziemniaczkami i sosem czosnkowym 137

Pogoda sprzyja wyjazdom za miasto, piknikom i grillowaniu. Czasami jednak nie można nigdzie wyjechać, a chciałoby się zjeść coś, co klimatem przybliży do pikniku czy grilla

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6524

czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Kiełbasa pieczona w miodowo-musztardowej skorupce Polska biała kiełbasa – od podstaw Domowa mielonka wieprzowo-drobiowa w osłonce, parzona Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 ŚLEDZIE, RYBY, JAJKA(...)śledziowa do pieczonych ziemniaków Jajka nadziewane ze srirachą, serowym chipsem i bekonową posypką Portugalska pasta z sardynek Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose Sałatka z paluszków krabowych Ceviche z dorsza — bałtycka ryba i cytrusy CIASTA I DESERY Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie Gniazdka bezowe z herbatą matcha i owocami

Karo in the Kitchen
TARTA KEBAB-GYROS 187

formę do tarty (średnica 26-28 cm). Nakłuwamy spód widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 min, w celu podpieczenia ciasta. Nadzienie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w kostkę. Następnie smażymy go na rozgrzanym oleju z dodatkiem przyprawy kebab-gyros (ok. 1 łyżeczka) do momentu aż nie będzie surowy(...)zalewy. Wszystkie pokrojone składniki wykładamy na podpieczonym cieście. Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Dodajemy mleko, ok. 1 łyżeczkę przyprawy kebab-gyros, majonez oraz ketchup i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy składniki na cieście. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 min. Podajemy na ciepło

Kuchnia MagdaLeny
Mini pulpeciki w sosie orientalnym 226

Po raz kolejny zaniedbałam bloga... przepraszam... ale się poprawię... zacznę od dziś... a następnie pewnie znów zasnę na kilka dobrych dni aby się obudzić zapewne już

sierotka maRysia w kuchni
Filet z kurczaka w sosie borowikowym. 200

pieprz -papryka słodka mielona -suszona cebula -olej rzepakowy -masło -mix sałat (lodowa, strzępiasta, cykoria czerwona, rukola, głowiasta) -ogórek zielony -jabłko winne -kukurydza -śmietana 12% -majonez -ziemniaki -mleko Filety z kurczaka porcjujemy, doprawiamy solą, pieprzem i papryką; smażymy po 2 minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju z łyżeczką masła. Wyciągamy z tłuszczu i odstawiamy na bok. Na tłuszcz ze smażonego(...)suszonej cebuli, mieszamy i podsmażamy 3-4 minuty na dużym ogniu, tak by zredukować jak najwięcej płynu. Na grzyby przekładamy nasze mięso, mieszamy wszystko i zalewamy śmietaną. Łączymy w sos i posypujemy natką pietruszki. Ugotowane ziemniaki w osolonej wodzie cedzimy, zagniatamy z kilkoma łyżkami mleka i łyżką śmietany. Ucieramy na puree. Posypujemy koperkiem. Sałatka. Posiekane sałaty, zgniecione w garści, łączymy

BaRepas
Kurczak w liściach chrzanu 195

Eksperymenty kulinarne to moja domena....dziś wykombinowałam niezłe mięsko. Specyficzny, ostry smak to ciekawa odsłona kurczakowych piersi... Porcja na 1 osobę:  8 liści chrzanu jedna średnia pierś z kurczaka ¼  szklanki wody ¼ szklanki octu winnego białego słodka i ostra papryka do natarcia mięsa  pół łyżeczki słodzika /1 łyżeczka cukru sól, pieprz sznurek spożywczy Mięso myjemy, suszymy i nacieramy(...)zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Następnego dnia Przelewamy zalewę do naczynia żaroodpornego, wkładamy mięso. Poszatkowane liście wyrzucamy. Pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut.  Podajemy z sosem chrzanowym. Pyszne z ryżem i rukolą. Smacznego

Humanistka w kuchni