have time – you can eat it at once! SKŁADNIKI: 200 g białego ryżu 1 puszka ananasa 1 garść rodzynek 200 g żółtego sera szynka (kurczak albo nic) Sos: 200 g jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2-3 ząbki czosnku curry, kurkuma, sól, pieprz, szczypta ulubionych ziół INGREDIENTS: 200 g white rice 1 can pineapple 1 handful raisins
Martyna CooksPierś kurczaka w prostym sosie z miodu i musztardy, doprawiona odrobiną chili. Mięso oczyścić i posypać solą oraz pieprzem z obu stron. W szklance wymieszać oliwę z musztardą i miodem
BullioPropozycja na obiad to kurczak z soczystym ananasem wykąpanym w sosie kokosowy. Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 1/2 świeżego ananasa - 1 puszka mleczka kokosowego - 200 g ryżu - przyprawa curry - olej #MyVictorinox Przygotowanie: Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu ale bez soli. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy 3 łyżeczkami carry i podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Ananasa kroimy w małe
Kulinarne życieSkładniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu słodkie chili 2 łyżki vegety do mięs 2 łyżki płynnego miodu 1 cebula Przygotowanie: Skrzydełka posypać vegetą i polać sosem chili … Czytaj dalej Skrzydełka w sosie chili
czarrna od kuchniWitam wszystkich! Dzisiaj kurczak pieczony w sosie jogurtowym. Mięso jest soczyste i bardzo aromatyczne. Godne polecenia. Potrzebuję do zrobienia marynaty : Czytaj więcej
Tylko pyszniepokrojone) 2-3 ząbki posiekanego czosnku 1 łyżka czerwonej pasty curry 400ml mleczka kokosowego 1,5 litra esencjonalnego bulionu rybnego lub drobiowego 300g krewetek lub ugotowanego mięsa z kurczaka 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 mały słoiczek minikukurydzy w kolbach 250g ugotowanej zielonej fasolki 4 pieczarki pokrojone w plastry makaron ryżowy świeża kolendra
Moja Książka Kucharskalimonki, trawę cytrynową i smaż kolejne 4 minuty. Dodajemy następnie mleczko kokosowe, przykrywamy pokrywką i gotujemy 12 minut. Do wydrążonego ananasa wkładamy porcję ryżu i kurczaka w tajskim sosie curry. Posyp świeżymi ziołami i gotowe! Jeśli lubisz pikantne dania, dodaj posiekaną papryczkę chili! Gotowe! Smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu
SMYKWKUCHNIprzekąski na imprezę lub chcecie czymś zaskoczyć domowników czy gości - polecam wypróbować. Smak nietuzinkowy - to pewne. to nasze tradycyjne, wypróbowane quesadille Zrobiliśmy również nasze klasyczne quesadille z kurczakiem , warzywami i sosem czosnkowym i właśnie ten nasz swojski, wypróbowany smak zdecydowanie bardziej przypasował nam w sylwestrowy wieczór. Ze względu na moje perypetie z blenderem Teściówki podczas wykonania tego
Kuchnia po mojemuhitem minionego roku było bananowe brownie . Wracało jak bumerang w różnej formie, z rozmaitymi dodatkami. Zawsze pysznie, zawsze dietetycznie. Moje ulubione danie minionego roku to makaron naleśnikowy z sosem pomidorwym z kurczakiem . Jeśli jeszcze nie znacie to może warto właśnie nim rozpocząć 2017 rok :) Jakie dania królowały u Was w minionym roku? Co było Waszym kulinarnym odkryciem?:) Podzielcie się
Kolizje Smakówowszem). Restauracja zlokalizowana jest na ul. Podwale w Krakowie. Zamówiliśmy (dość zgodnie): Barszcz czerwony z uszkami (z mięsem) Pieczeń z dzika po myśliwsku Grillowany filet z kurczaka z ananasem, sos słodko pikantny Wszystkie z zamówionych dań były przepyszne. Barszcz był bardzo dobrze przyprawiony, a uszka miękkie z dużą ilością farszu. Mięsa pełne aromatu, soczyste. Porcje w sam raz. Na zdjęciach
Karola gotujepaprykę i gotować do miękkości – ok. 8 minut. • Gorącą zalewą zalać usmażonego kurczaka. • Odstawić na 1-2 dni do lodówki, aż kurczak zamarynuje się sosem paprykowym. • Smakuje na ciepło i na zimno. Zalewę w sezonie paprykowym można zapasteryzować w słoikach
To co kochamSkładniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu barbecue Fanex 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Przygotowanie: Skrzydełka oczyścić i ewentualnie … Czytaj dalej Skrzydełka w sosie barbecue
czarrna od kuchniPałki z kurczaka marynowane w sosie 1000 wysp a potem upieczone są smaczne i delikatne. Co prawda nie mają chrupiącej skórki bo w marynowaniu są całe oblepione marynatą ale są smaczne. Takie pałki można zjeść z ulubionymi dodatkami a jak Wam zostaną można obrać i wykorzystać do jakiejś smaczne sałatki. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimarketach, już pozbawione skórek i kości. Szaszłyki są delikatne w smaku, niezbyt wyraziste (co kojarzy się z zazwyczaj obficie obsypanymi przyprawami szaszłykami). 500g mięsa z udek kurczaka 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu szczypta pieprzu i ostrej papryki 3 łyżki sezamu 1. Mięso kroimy w niezbyt grubą kostkę. W misce mieszamy sos sojowy, miód, pieprz, paprykę i sezam
Szefowa kuchni