kurczak w porach - 4057 przepisów (strona:66/271)

Sajgonki - jakie pyszne. 4354

firmy Skworcu) 1/3 opakowanie makaronu ryżowego por 2cm kawałek imbiru sos sojowy olej sezamowy przyprawa 5 smaków "Gotujemy" makaron według przepisu na opakowaniu. Grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 20 min. Kurczaka kroję na drobniutkie kawałki (troszkę grubsze niż tatar). Marchewki i pietruszkę obieram i kroję w nieduże słupki. Myjemy pora o kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej sezamowy(...)wrzucamy warzywa. Chwilę smażymy potem dodaję kurczaka i przyprawę. Imbir ścieram na drobnych oczkach - wrzucam na patelnie. Kroję grzyby na cienkie paski - wrzucam na patelnię. Podlewam sosem sojowych. Całość smażę ok 10 min, potem zdejmuję z ognia dodaję makaron ryżowy pokrojony na mniejsze nitki. Całość mieszam. Namaczam arkusze papieru ryżowego, wkładam farsz i zakręcam. Sajgonki smażę na głębokim oleju, następnie

Brzuszki Łakomczuszki
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 122

piekarnika. Składniki 500 g podudzia z kurczaka (4 szt.) 200 g pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku 4 ziemniaki 1 pietruszka 1/2 pora 1/2 selera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce łączymy ze sobą sól, pieprz, oliwę z oliwek oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Tak przygotowaną marynatą(...)pół godziny. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w plastry, pieczarki w pół plastry, por siekamy, a seler tniemy w paseczki. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wrzucamy wymieszane ze sobą wszystkie warzywa, a na górę układamy podudzia z kurczaka. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza bez przykrycia przez około 60 minut. Od czasu do czasu

Programista w kuchni
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 141

piekarnika. Składniki 500 g podudzia z kurczaka (4 szt.) 200 g pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku 4 ziemniaki 1 pietruszka 1/2 pora 1/2 selera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce łączymy ze sobą sól, pieprz, oliwę z oliwek oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Tak przygotowaną marynatą(...)pół godziny. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w plastry, pieczarki w pół plastry, por siekamy, a seler tniemy w paseczki. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wrzucamy wymieszane ze sobą wszystkie warzywa, a na górę układamy podudzia z kurczaka. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza bez przykrycia przez około 60 minut. Od czasu do czasu

Programista w kuchni
Sałatka z kurczakiem, papryką i kukurydzą 115

Kolorowa i smaczna sałatka do pochrupania … taka, jaka sałatka być powinna:) około 300 g piersi kurczaka przyprawa gyros 1 puszka kukurydzy 5 jajek po jednej papryce: czerwonej i żółtej 3 ogórki kiszone lub 5-6 konserwowych 1 por 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz garść lub dwie łuskanego słonecznika Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy(...)patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso (kurczaka można również w całości ugotować w bulionie, a następnie pokroić w kostkę). Jajka gotujmy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Obie papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę lub na trójkąty. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Por kroimy na półplasterki. Przelewamy na sicie niewielką ilością wrzącej

Smaki Na Talerzu
Tani kurczak z pieczarkami i papryką w sosie mlecznym 117

zupę- zero waste u nas nic się nie marnuje w kuchni. Z 2 ćwiartek kurczaka gotuję obiad dla 2 osób, można z nich zrobić kurczaka z pieczarkami w sosie śmietankowym, kotlety siekane , stripsy z kurczaka lub kotlety panierowane , no i oczywiście dzisiejszego kurczaka z pieczarkami i papryką w sosie mlecznym. Gdy dostałam od czytelników sporo pytań o przepisy na szybkie(...)przepis na kurczaka z pieczarkami i papryką w sosie mlecznym. Można takiego kurczaka zrobić bez pieczarek tylko ze śmietaną lub mlekiem. Albo przygotować pieczarkowy sos bez kurczaka i podać z makaronem. Ten przepis jest szybki, a danie smaczne. Będziecie mi jeszcze dziękować za ten przepis! Jeśli chcecie przygotować dla większej ilości osób to liczcie 1 ćwiartkę kurczaka na głowę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kurczakiem na słodko 321

Zawsze miałem wrażenie, że sałatka musi być wytrawna. To jest jednak błędne podejście, bo słodkie rodzynki i słodki ananas doskonale będą się komponowały z filetem z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krojone kotleciki z kurczaka 114

Krojone kotleciki z kurczaka Puszyste i soczyste kotleciki z siekanej piersi kurczaka, sera i warzyw. Bardzo smaczne, lubiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Proste i szybkie w wykonaniu. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka 2 jajka 2 łyżki majonezu pół czerwonej cebuli 1/4 pora 3 -4 łyżki kukurydzy konserwowej pół pęczka natki pietruszki 1/3 czerwonej papryki(...)żółtego sera 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej do smażenia     *** Mięso z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę *** *** Mięso przekładamy do miski, dodajemy posiekaną pietruszkę i pora, pokrojoną w kosteczkę paprykę i cebulę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę *** *** Do miski dodajemy żółtka jaj, starty ser żółty, majonez, przyprawy oraz

Blog z Apetytem
Pałki kurze po Ciechocińsku 135

Przepis pochodzi z bardzo starej książki kucharskiej. Kurczak wyszedł bardzo soczysty. Serwować go z podpieczonymi ziemniakami lub frytkami. Pałki kurze oczyścić, umyć i osuszyć. Doprawić solą

Kuchnia Pokoleń
Nasi goreng 184

szerokie paski. Odkładamy do osobnego naczynia, najlepiej pod przykryciem. Filet z kurczaka kroimy na cienkie plasterki, solimy. W głębokiej patelni (np. woku) na silnym ogniu rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju rzepakowego i wrzucamy kawałki kurczaka. Smażymy bardzo intensywnie przez kilka minut do wyraźnego zarumienienia, często mieszając. Usmażonego kurczaka odkładamy do innego naczynia, najlepiej pod przykryciem. Odstany ryż rozdrabniamy palcami(...)następnie kroimy w poprzek na ok. 1 cm kawałki. Goździki i kolendrę rozcieramy dokładnie w moździerzu. W patelni, w której smażyliśmy kurczaka rozgrzewamy na dość silnym ogniu 6-7 łyżek oleju rzepakowego. Wrzucamy ryż, szalotki, czosnek i pora. Smażymy dosyć intensywnie przez 5 minut często i dokładnie mieszając składniki. Warzywa powinny zmięknąć, ale raczej się nie zarumieniać. Dodajemy

Kulinarna Pokusa
Nasi goreng 198

szerokie paski. Odkładamy do osobnego naczynia, najlepiej pod przykryciem. Filet z kurczaka kroimy na cienkie plasterki, solimy. W głębokiej patelni (np. woku) na silnym ogniu rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju rzepakowego i wrzucamy kawałki kurczaka. Smażymy bardzo intensywnie przez kilka minut do wyraźnego zarumienienia, często mieszając. Usmażonego kurczaka odkładamy do innego naczynia, najlepiej pod przykryciem. Odstany ryż rozdrabniamy palcami(...)następnie kroimy w poprzek na ok. 1 cm kawałki. Goździki i kolendrę rozcieramy dokładnie w moździerzu. W patelni, w której smażyliśmy kurczaka rozgrzewamy na dość silnym ogniu 6-7 łyżek oleju rzepakowego. Wrzucamy ryż, szalotki, czosnek i pora. Smażymy dosyć intensywnie przez 5 minut często i dokładnie mieszając składniki. Warzywa powinny zmięknąć, ale raczej się nie zarumieniać. Dodajemy

Kulinarna Pokusa
Kurczak w pięciu smakach 341

kozieradki. Piersi kurczaka, po oczyszczeniu ich z resztek błon pokroiłem w poprzek włókien, pod delikatnym skosem w plastry, które przełożyłem następnie do naczynia. Kurczaka posypałem trzema czwartymi ilości uzyskanej przyprawy "pięć smaków", dodałem do niego 3 łyżki stołowe sosu sojowego, 2 łyżki stołowe czystej wódki oraz 2 łyżki stołowe oliwy. Całość dokładnie wymieszałem, tak aby cały kurczak został równomiernie obtoczony(...)cały czas mieszając. Kiedy oliwa uzyskała wysoką temperaturę dodałem cebulę dymkę wraz ze szczypiorkiem, grzyby shitake oraz kurczaka wraz z całą marynatą. Kiedy kurczak zacząłsię przysmażać dodałem plasterki selera i pietruszki, a po kolejnej minucie marchewkę, po dalszych dwóch minutach cukinię i pora. Całość smażyłem na średnim ogniu, przez około 6 minut, aż warzywa zrobiły się lekko miękkie. Wtedy

Wyprawy kulinarne
Kurczak z czerwoną fasolą 106

pasty z pomidorów 1 cebula pół pora 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz majeranek oliwa z oliwek ( do smażenia)  2 łyżki octu jabłkowego Pierś pokroiłam w dużą kostkę; cebulę, czosnek i por w plasterki; a pietruszkę na drobno. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy podsmażyłam kurczaka, cebulkę i czosnek. Podsmażone produkty przełożyłam do woka, dodałam

nietadieta
Tarta z brokułem, boczkiem i pieczarkami 208

pracy pyszny i syty obiad . Gdybyście chcieli przyjrzeć się bliżej moim innym pomysłom na tartę, zapraszam: Tarta z serem feta i kurczakiem   Tarta szpinakowa z kurczakiem i pieczarkami   Tarta ze szparagami, porem i pomidorami   Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem   Tarta półkrucha ze śliwkami   Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św. Patryka   Tarta

Grunt to przepis!
Pasztet z żurawiną 154

jest bardzo  smaczny i delikatny, na lekko słodki smak. Uwielbiam połączenie mięsa z owocami. Składniki: 1 kilogram udek z kurczaka 0,5 kilograma boczku surowego 100 gram drobiowej wątróbki 1 marchewka 1 pietruszka Kawałek selera Kawałek pora 1 duża cebula 2 kajzerki 2 jajka Garść suszonej żurawiny Sól, pieprz 2 listki laurowe(...)ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu  Majeranek Gałka muszkatołowa Jarzynka Olej do smażenia Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Do garnka przekładamy udka z kurczaka i boczek, dodajemy obraną marchewkę, pietruszkę, selera , pora, wrzucamy listek laurowy, ziela angielskie i pieprz . Zalewamy wodą, doprawiamy do smaku jarzynką, gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Cebulę obieramy, kroimy w pióra, smażymy

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania