niezwykły aromat i smak mięsa pokreślony kurkumą oraz delikatna słodycz śmietanki oraz syropu z ananasów nadaje tej potrawie niezwykłego charakteru :) Składniki - mrożona mieszanka warzyw ( najlepiej chińska ) - podwójny filet z kurczaka - puszka ananasów w kostce - 1,5 łyżeczki kurkumy - 200 ml śmietanki 200 ml - ostra mielona papryka - sól, pieprz - łyżka oleju Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz
Świat Smakupodobnie do wersji słoikowej i bardzo szybko się go przygotowuje. Pasuje zarówno do ryżu jak i makaronu. Do jego przygotowania użyłam keczupu łagodnego od Fanex . 1 duży filet z kurczaka lub 2 mniejsze + 2 łyżki maki ziemniaczanej do posypania 1 duża cebula 2 czerwone papryki 4 plastry ananasa z puszki olej sól, pieprz Sos: 3 łyżki cukru 1/4 szklanki
Szefowa kuchniSkładniki: udko z kurczaka marchewka, pietruszka cebula ćwiartka selera 2 ząbki czosnku kilka ziemniaków 2 pęczki koperku łyżeczka octu jabłkowego 2 łyżki śmietany 12% z Bażannowic sól, pieprz, kilka kropel maggi szczypta imbiru, 2 listki laurowe Przygotowanie: Warzywa i mięso umyć, osuszyć. Marchewkę i pietruszkę obrać, cebulę opalić na ogniu. Włożyć do garnka i gotować do miękkości
Gaździnka warzyprzygotowania mięsa potrz ebujemy około pół dnia, najlepiej jeśli będzie to nawet cała doba, mięso wtedy uzyska więcej smaku z przypraw jakimi zostanie zamarynowane. Potrzebujemy: dowolną ilość udek z kurczaka, to Wy decydujecie ile chcecie ich zjeść ;) czosnek, u mnie niedźwiedzi z Piątnicy sól paprykowa do kupienia TUTAJ pieprz ziołowy słodka papryka wędzona , warto się w nią zaopatrzyć
MamaOskarkamogłam się doczekać i już dziś postanowiłam pokazać Wam przedsmak tego, co Was czeka dzięki testowaniu przypraw firmy Rafex. Soczyste, pełne smaku kawałki kurczaka, którym nie oprze się żaden mięsożerca. Czubryca szara to mieszanka przypraw takich jak: mąka kukurydziana, sezam, sól, chili grys, czarnuszka, kozieradka, cząber, czosnek granulowany, cebula, lubczyk korzeń, lubczyk liść, gorczyca, cukier. Dla amatorów mocnych wrażeń, którzy
MamaOskarkaosób - 1 por - 2 marchewki - łyżka startego świeżego imbiru - sok z jednej cytryny - 150 g jogurtu naturalnego - 200-250 g piersi z kurczaka lub indyka - pół szklanki posiekanej natki pietruszki - przyprawy do mięs, sól, pieprz, liście laurowe 2 szt, olej do smażenia - 3-4 ziemniaki Wstaw obrane i pokrojone ziemniaki w osolonej wodzie na gaz. Piersi namocz w osolonej wodzie
Pasje Jolkiascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 4 udka kurczaka, 1 łyżka Tabasco, 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 2 łyżki czarnego sosu sojowego, Udka oczyścić, umyć, osuszyć. Sosy wymieszać. Udka ułożyć w brytfance, natrzeć sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garówpiersi z kurczaka, 2 torebki kardamonu, 1 łyżeczka nasion kolendry, 1 łyżeczka kuminu, sól, oliwa, średnia kapusta pekińska 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, chleb pita, 6 plasterków żółtego sera 500 ml jogurtu greckiego, sos słodko kwaśny Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko posolić i wymieszać, odstawić na 15 minut
królestwo garówzłoty kolor. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. * ja użyłam udo z indyka, ale może być kurczak ** mieszanka firmy Kamis zastawa
królestwo garówgalarecie), groszek lub kukurydza z puszki – zalać niewielką ilością galaretki, odstawić do zastygnięcia. Ułożyć warstwę mięsa i zalać resztą galaretki. Odstawić do zastygnięcia. Taką galaretkę można też przygotować z kurczaka. Podawać z sokiem cytryny, chrzanem.... zastawa
królestwo garówdzisiaj zrobić na obiad” odpowiedź brzmi ” Coś indyjskiego.” Przyznaję się bez bicia, bardzo lubie te smaki i aromaty, więc bardzo mi to odpowiada. 1 kg mięsa kurczaka 2 małe cebule 2 puszki pomidorów 3 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka
Polska Zupaktoś, kto nie kocha śmietanowych sosów? Ja raz na jakiś czas muszę sobie taki zaserwować i to właśnie ze śmietanką 30%. Z brązowym ryżem smakował pysznie. 2 filety z kurczaka 200ml śmietanki 30% 6 dużych pieczarek 3/4 łyżki białej gorczycy, u mnie od Przyprawy Świata Gdynia papryka słodka, papryka ostra 3 gałązki natki pietruszki sól, pieprz olej 1. Filety
Szefowa kuchniwyrośnięcia. Po tym czasie wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut. "Nadzienie" pity Składniki: 1 łyżeczka pasty z suszonych pomidorów; 50 g usmażonej piersi z kurczaka w bazylii, pieprzu cayenne oraz 2 ząbkach czosnku; 10 g sera feta; 2 rzodkiewki; garść rukoli. Gotową, przestygniętą pitę kroję na pół i środek smaruję pastą. Następnie kładę ser, gotową pierś
Życie na widelcuformie obrazkowej :) Jeśli kogoś urzekną zdjęcia - zapraszam do lektury wpisu z dnia 23 maja w poszukiwaniu szczegółów. W naczyniu żaroodpornym układam pora... .... a na nim rozkładam pokrojonego w kostkę kurczaka.... ...każdą warstwę mięsa delikatnie przyprawiam... ...smaruję majonezem... ...posypuję tartym serem... ...dekoruję jeśli mam chęć ;) ... ...chwilę zachwycam się powstałą strukturą... ...zapiekam 40-50 minut... I po prostu pożeram ze swoimi
Kuchnia po mojemumożna powiedzieć od niechcenia powstał sosik, który totalnie trafił w gust mojego Męża. Mi z resztą też bardzo smakował. Składniki: 200 gram mięsa z piersi indyka lub kurczaka + ulubione przyprawy do mięsa (ja użyłam mięsa, które nie zmieściło się do papryk ) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1-2 pieczarki 1/2 małej cebuli 1/2 kostki rosołowej wołowej 1/2 litra
Kuchnia po mojemu