Składniki: 4 większe czerwone papryki 1 filiżanka suchego kuskusu 10 większych pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku olej pół puszki fasoli czerwonej 2-3 łyżki kukurydzy z puszki sól, pieprz majeranek 15 dag startego żółtego sera szczypiorek Wykonanie: Odkrój wierzchy z papryk, usuń nasiona. Przygotuj kuskus wg instrukcji na opakowaniu. Pokrój drobno cebulę, czosnek i pieczarki. Rozgrzej olej, podsmaż warzywa(...)grzyby. Wymieszaj z kuskusem. Dodaj kukurydzę, fasolę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj. Nadziej papryki farszem, posyp żółtym serem i przykryj wierzchem. Zapiekaj ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Podawaj natychmiast, posypane szczypiorkiem. Danie świetnie smakuje z ketchupem lub sosem pomidorowym. Warto odwiedzić Klimaty i Boa ze względu na świetną muzykę, regularnie organizowane płatne koncerty i jam session
Qlinarnie i Qlinarnielatin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 filiżanka ryżu olej zioła prowansalskie (lub inne) 8-10 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duża czerwona papryka ½ małej puszki kukurydzy sól, pieprz Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)lekko przestudzony ryż do garnka z gotującą się wodą i gotuj do miękkości. Na patelni podsmaż drobno pokrojone cebulę, czosnek i pieczarki. Po chwili wrzuć paski papryki i odsączoną kukurydzę. Duś na małym ogniu do miękkości (kilka/kilkanaście minut). 2 porcje. Smacznego! Źródło: http://www.rzeszow.pl/. W tych dniach, kilkadziesiąt rzeszowskich lokali gastronomicznych znacznie obniży ceny swoich menu. Wszystkie potrawy
Qlinarnie i QlinarnieOmlet ze szpinakiem i fenkułem. (2 osoby) Składniki: 3 jajka 1/2 kopru włoskiego duża garść świeżego szpinaku 1 mała cebula 4 pieczarki 1 duża łyżka gęstego jogurtu naturalnego kukurydza konserwowa oliwa z oliwek pieprz, tymianek, ostra papryka, sól, gałka muszkatołowa Zaczynamy od pokrojenia pieczarek, cebuli, kopru włoskiego w drobną kostkę. Na średnią patelnię wlewamy nieco oliwy i przesmażamy(...)między czasie opłuczcie i obierzcie z łodyżek szpinak, a następnie przelejcie gorącą wodą, aby się zblanszował. Jak odcieknie z wody przełóżcie go na omleta i posypcie pieprzem i kukurydzą. Omlet powinien być gotowy :) Jeśli dobrze jeździ po patelni, a wierzchnia część jest już fajnie ścięta, to na pewno jest gotowy. Pamiętajcie, że omlet najlepszy jest taki lekki, nie przesmażony
vegetaniepiersi z kurczaka Farsz: cebula, papryka, pieczarki, kukurydza konserwowa Ketchup ½ szklanki Chipsy drobno pokruszone - ½ szklanka Żółty ser w plastrach Piersi rozciąć i bardzo cienko rozbić, przyprawić. Cebulę, pieczarki i paprykę podsmażyć, dodać kukurydzę i ketchup. Blaszaną formę do pieczenia mufinek wysmarować tłuszczem i wyłożyć plastrami mięsa. Do środka włożyć farsz, oczywiści można go bardziej urozmaicić, można dodać fasolkę
Jadło i czytadłonajlepiej smakuje wiosną, gdy możemy dodać świeże warzywa. marchew - 2 sztuki szpinak świeży lub mrożony - 0.2 kg kalarepa 1 sztuka brokuły mały 1 sztuka kukurydza konserwowa 1/2 puszki groszek zielony - 1 szklanka fasolka szparagowa 0.2 kg. por 1/2 sztuki kalafior ½ sztuki natka pietruszki 1 pęczek żelatyna 70 g. kostka(...)szklanki wody zagotować razem z kostkami rosołowymi. Do wrzątku dodać żelatynę (nie gotować) i dokładnie wymieszać do całkowitego jej rozpuszczenia. Do wywaru dodać wszystkie warzywne składniki wraz z kukurydzą i natką pietruszki, ewentualnie posolić i popieprzyć, wlać do formy. Przechowywać w lodówce
Jadło i czytadłoporcji: Górna warstwa: 1 gotowana marchewka ½ puszki groszku ½ puszki kukurydzy 2 jajka ugotowane na twardo 2 szklanki gotowego wywaru z żelatyną Dolna warstwa: 35 dag szynki gotowanej 1 szklanka kremówki 1 szalotka 1 łyżka żelatyny, sól , pieprz Marchewkę i jajka pokroić w kostkę, dodać kukurydzę i groszek, delikatnie wymieszać aby nie rozgnieść. Warzywa wrzucić do przestudzonego wywaru
Jadło i czytadłotroszkę mało charakterystyczne smakowo, dlatego aby efekt końcowy sałatki nie był mdły i nudny, postanowiłam podać ją z sosem z brandy. paluszki surimi - 250 g 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych lub najlepiej 1 długi ogórek świeży pół paczki makaronu - drobnego kapusta pekińska - 1/4 średniej główki 3 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz sos: 3 łyżki majonezu(...)łyżki brandy 1/2 łyżeczki tabasco sok z 1/2 cytryny Wszystkie składniki sosu wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Surimi, ogórek i jajka pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, dodać kukurydzę, przyprawić i wymieszać z sosem
Jadło i czytadłomały por, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka ananasa, 1/2 szklanki ryżu 1 pierś wędzonego kurczaka, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz do smaku. Ryż utotować i ostudzić. Pora kroimy drobno. Ananasa i kurczaka kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Składniki sałatki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez, przyprawiamy i mieszamy
Jadło i czytadłowędzone nogi kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1/2 szklanki ugotowanego ryży 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Nogi kurczaka pokroić w kostkę, ananasa i kukurydzę odcedzić a następnie pokroić ananasa w paski. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić i na samym końcu dodać majone
Jadło i czytadłosklepie na półce ze zdrową żywnością, nie ma cholesterolu więc tym bardziej warto. Sałatka jest godna polecenia i wypróbowania. 100 g makaronu ryżowego 1 długi ogórek 1 puszka kukurydzy pęczek koperku opcjonalnie szynka gotowana majonez, sól, pieprz Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę odcedzić, ogórka pokroić w kostkę, koperek poszatkować wszystko razem wymieszać i przyprawić. Jeżeli
Jadło i czytadłoplasterkach na kanapce, ale z sałatą bardzo fajnie się skomponowała i z odpowiednim sosem smakuje bardzo sympatycznie. 1/2 główki sałaty 1/2 rzodkiewki Sopel lodu 1/3 puszki kukurydzy sos: 1 łyżka oliwy, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, 1 łyżka majonezu Z podanych składników przygotować sos. Sałatkę porwać na strzępy, rzodkiew zetrzeć obierakiem lub na tarce na grubych(...)oczkach. Wszystko razem wymieszać z kukurydzą
Jadło i czytadłospróbować :) Składniki - szynka najlepiej konserwowa w kawałku - 30 dkg. - duży por ( tylko biała część) - ananas z puszki - 4 plastry - jajka ugotowane na twardo 2 szt. - słoiczek selera konserwowego - puszka kukurydzy (mniejsza) - majonez - sól, pieprz Wykonanie Por kroję w cieniutkie półplasterki, wkładam do małej miseczki i zasypuję dwoma szczyptami soli,aby puścił sok, zmiękł i stracił goryczkę. Szynkę, jajka i ananasa(...)kroję w kosteczkę, seler w drobniejsze paseczki, dodaję odsączoną kukurydzę i odciśniętego pora. Przyprawiam delikatnie solą i pieprzem. Dodaję 3-4 łyżki majonezu, mieszam i wstawiam na ok. godzinkę do lodówki aby składniki się "przegryzły ".Gotowe. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródbardzo wiemy czym ich ugościć. Sałatka smaczna mimo, że składa się tylko z czterech składników. Świetnie pasuje do pieczonego drobiu czy różnych wędlin. Polecam :) Składniki - puszka czerwonej fasolki - puszka kukurydzy - słoiczek selera konserwowego - ananas z puszki 4 plastry - majonez, biały pieprz Wykonanie Fasolkę, kukurydzę i seler odsączam z zalewy, plastry ananasa kroję w kosteczkę. Dodaję ok. 3 łyżki majonezu
Kuchnia z widokiem na ogródzdrowa surówka obiadowa z marchewki. Najczęściej podaję ja do dań z ryby, czy drobiu. Smakuje i małym i dużym :) Polecam :) Składniki - marchewka 4-5 szt. - ananas krojony w puszce - kukurydza konserwowa - sok z cytryny, majonez, szczypta cukru Wykonanie Marchewkę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach, dodaje do niej kilka łyżek odsączonej kukurydzy i kilka łyżek pokrojonego ananasa. Doprawiam
Kuchnia z widokiem na ogródprzegryzły :) Składniki - zupki chińskie 2 opakowania - pierś wędzona z kurczaka 30 dkg - papryka 2 szt.( najlepiej dwa kolory : czerwona i zielona ) - ogórki konserwowe 2 szt.większe, lub 3 mniejsze - kukurydza mała puszka - zielona cebulka - jajka ugotowane na twardo 2 szt. - majonez, śmietana, - sól, pieprz, domowa wegeta Wykonanie Pierś wędzoną, obie papryki, ogórki konserwowe i ugotowane jajka kroję w drobna kosteczkę(...)dodaję odsączoną kukurydzę i posiekaną zieloną cebulkę. Makaron z zupek chińskich kruszę na drobne kawałki i wrzucam do sałatki, dodaję trzy łyżki śmietany i sześć łyżek majonezu, doprawiam wegetą delikatnie pieprzem. Jeśli dodaję wegetę nie dodaję już soli i odwrotnie. Sałatke dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie wyjmuję i znów mieszam, jesli jest
Kuchnia z widokiem na ogród