kuchnia - 5425 przepisów (strona:238/362)

Drożdżówki [ z olejem rzepakowym] z masą rabarbarowo-truskawkową 177

pyszne ...z truskawkami, rabarbarem i jabłuszkiem..pycha..do ciasta drożdżowego dodałam olej  rzepakowy który  jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. Przydałoby się trochę głosików na te pyszne bułeczki..każda zalogowana osoba może codziennie oddać trzy głosy..tak więc do dzieła..Zapraszam do glosowania i dziękuję .. https://www.facebook.com/DrozdzeBabuni/app_467939593270340

Moje domowe kucharzenie
Mufinki z truskawkami i kruszonką 138

dodaję wspólnego gotowania  z Formułą 1 na Grand Prix Wielkiej Brytanii, wydarzenia które  utworzyła Daria ...czy są one angielskie ..trudno mi ocenić ,ale znalazłam w kategorii Kuchni Brytyjskiej..Ja zamiast jagód dałam truskawki, a zamiast cynamonu cappuccino..zjedzone ..nim zdążyłam zrobić zdjęcie.. 200 g mąki pszennej 150 g cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku

Moje domowe kucharzenie
Tiropsomo 174

Moje małe czarowanie Marta z blogu  Blue Hipopotam Łucja z blogu  Fabryka kulinarnych inspiracji Alina z blogu  Ala piecze i gotuje Ewelina z blogu  Stylowa kuchnia Monika z blogu  Matka wariatka Magda z blogu  Zielenina

Moje domowe kucharzenie
Pierogomania Tupperware 259

Parę dni temu dzięki uprzejmości Tupperware otrzymałam przyrząd do robienia pierogów typu ravioli .. Przyrząd ten inaczej nazywany jest  pierogomanią.. Wiadomo..każda "gosposia" w domu , w kuchni lubi mieć różne gadżety, które ułatwiają nam pracę..do takich gadżetów możemy zaliczyć też taką właśnie pierogomanię...która posłuży nam nie tylko do robienia pierogów czy ravioli..a także do ciastek

Moje domowe kucharzenie
Babka cytrynowa :) 208

cytryny Jajka z cukrem ucieramy mikserem na puszystą masę, a następnie powoli wsypujemy całą mąkę i mieszamy przez chwilę wyłączonym mikserem (zapobiegniemy "eksplozji" mąki na całą kuchnię), dodajemy proszek, olej oraz na koniec dodajemy sok z cytryny. Całość przekładamy do wcześniej wysmarowanej margaryną lub olejem formy (możemy posypać formę również bułką tartą). Nagrzewamy piekarnik do temperatury ok. 180C i wsadzamy

Emcia Pichci
Cannelloni :) 229

Ścigamy z ognia. Kiedy farsz już ostygł możemy nadziewać makaron - jak dla mnie była to praca żmudna i męcząca, ale jak ktoś ma sprawne palce i jakiegoś pomocnika w kuchni to jakoś można sobie w miarę szybko poradzić ;) Generalnie z podanych składników wyszło tego naprawdę sporo - zużyłam całe opakowanie makaronu :O Po dokonaniu faszerowania, wyciągamy naczynie żaroodporne, które smarujemy tłuszczem

Emcia Pichci
Proste ciasto ze śliwkami 181

przelać ją na wierzch ciasta i pozostawić do całkowitego zastygnięcia w lodówce. Ps. sorki za jakość zdjęć, ale obecnie jestem pozbawiona piekarnika i pieczę gościnnie (gdzie mnie kto do kuchni wpuści) i zdjęcia robię telefonem

Emcia Pichci
Makaron z sosem mięsno-warzywnym 142

Makarony Międzybrodzkie dostałam już jakiś czas temu do przetestowania w mojej kuchni. Ja na biały sobie nie pozwalam, ale danie przygotowałam dla narzeczonego i skoro zjadł ze smakiem, a wiem, że klusek nie lubi, to musiało być niezłe. Składniki : * porcja makaronu  * 300g mięsa mielonego - u mnie karkówka * mała cebula * ząbek czosnku * papryka czerwona  * biała papryka * 2 pomidory * mała

Magiczne Życie Marty
Czarna fasola i ryż 200

dokładnie pasta z czarnej fasoli z boczkiem i ryżem czyli jeszcze jedno danie kuchni koreańskiej. Teraz uwaga podajemy nazwę: jjajangbap. Tak, tak… nikt się nie pomylił, nie spadło nam nic na klawiaturę. Nazwa jest poprawna i oznacza dokładnie danie, … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Tagliatelle z kurczakiem, cukinią i papryką w sosie pomidorowym 477

urlopie marzyłam już o własnej kuchni. Mając dość frytek w towarzystwie kotletów i zestawu surówek,  przygotowałam makaron z kurczakiem i warzywami na pomidorowo. Składniki: 300 g makaronu tagliatelle 2 filety z kurczaka 1 młoda cukinia 1 czerwona papryka 2 pomidory malinowe 2-3 ząbki czosnku 3-4 łyżki oleju 1 płaska łyżka mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki

Czerwień i błękit
Miksuj i Naprzód! 186

produkt nadaje się, ale nie dla mnie. W moim przypadku na rower, rolki, do pracy i po ciężkim treningu jak znalazł. Z Mix&Go mogę robić czasówki w kuchni, bo przygotowanie napoju to kilka chwil. Umycie nożyka pod bieżącą wodą i z butelką uciekasz gdzie chcesz!   Moje wrażenia z przymrużeniem oka jako Blondynki: użycie kolorów białego i zielonego

Blondynka Gotuje
Focaccia 167

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Focaccia to drożdżowe pieczywo pochodzące z kuchni włoskiej. Po przekrojeniu idealna na kanapki z ulubionymi dodatkami. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste. Można wykonać również wersję dodając na wierzch ciasta oliwki, koktajlowe lub suszone pomidory itp. W takiej formie idealna jako przystawka, pieczywo na piknik czy grilla

Marta Gotuje
Nigel Slater - Tost. historia chłopięcego głodu 125

książek kulinarnych, prowadził nawet własny program pod tytułem "Proste dania". Tost to jego autobiograficzna powieść o dzieciństwie, dorastaniu i jedzeniu, Nigel otwiera przed nami drzwi swojego domu, kuchni, spiżarni, a także własnych uczuć. Sam wielokrotnie wspominał, że pisanie tej książki czasem sprawiało mu ból. Znajdziecie tutaj nie tylko smutne i wzruszające momenty, ale również te zabawne i miłe

Pora coś zjeść
Domowy hamburger 208

wierzchu. Do tego grillowana cebulka i warzywa z pysznym sosem jak dla mnie najlepszym. Co tu dużo mówić… zapraszam do wykonania w swojej kuchni. Post Domowy hamburger pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Domowy kebab 284

usmażyć. Surówki i warzywa dodajemy wg upodobań (może to być np. surówka z kapusty białej, sałata lodowa itp.). Kebab wykonany w domowej kuchni smakuje wyśmienicie. Post Domowy kebab pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania