Święta racja, pasta bez fluoru i skróty klawiaturowe 218Kolejny raz zapraszam do czytania i korzystania:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy
Tortille bez glutenu, z błonnikiem witalnym w 2 wiosennych wersjach 279Moja córka bardzo lubi takie placki/tortille jako danie obiadowe. Za każdym razem jak je robię kombinuję z różnym składem ciasta, w tych dodałam błonnik, który niedawno
Zdrowa Kuchnia Sowy
Kalafior na parze z masłem czosnkowym - pycha! 255Kupiłam kalafiora z myślą o sałatce. Bardzo dawno takiej nie robiłam, bo kalafior nie gości u mnie zbyt często. Nawet nie wiem dlaczego, ale taki jest
Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowe placuszki jaglane z truskawkami 246Wieki całe nie robiłam sobie na śniadanie placków, pankejków czy naleśników. Przyszła mi ochota. Robiłam kiedyś pyszne jaglane pancakes z musem malinowym i dzisiaj postanowiłam zaserwować
Zdrowa Kuchnia Sowy
Dieta zgodna z grupą krwi, jak miłować bliźniego i prawa autorskie w sieci. 258Zapraszam: 1. Jeśli do tej pory nie oglądaliście (film z zeszłego roku), to polecam gorąco - 12 minut prawdziwej miłości bliźniego, czyli Siostra Małgorzata Chmielewska. Konkretnie, dosadnie
Zdrowa Kuchnia Sowy
Pesto pietruszkowe i z lubczykiem -  na kilka sposobów 207Obrodziła mi latoś (wiosnoś raczej?) pietruszka. Nie wiem dlaczego tyle jej posiałam, natomiast całkiem niewiele koperku, choć akurat ulubioność mamy z mężem odwrotną... W każdym razie
Zdrowa Kuchnia Sowy
Deser  truskawkowy z quinoa 247Nie jadłam do tej pory quinoa, choć od dawna słyszałam o jego wysoce zdrowotnych właściwościach . Nie podobała mi się natomiast cena, bo 15 zł za 250
Zdrowa Kuchnia Sowy
Jajecznica i zupa krem z białymi szparagami 268Miałam się po pierwszym zachwycie szparagami zajadać nimi cały sezon, a jadłam zaledwie 3-4 razy. Sezon się kończy, więc kupiłam z myślą, że zrobię znów
Zdrowa Kuchnia Sowy
Świeżutki Apetyt, kino na lato i do czego użyć sody 193W dzisiejszych poleceniach: 1. Najnowszy numer magazynu małopolskich blogerów kulinarnych Apetyt . Polecam tym bardziej, że mam w nim swój udział, m.in współtworzyłam "Śniadanie na tarasie
Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 207sosie LUTENICA. Polecam sos jako dodatek do gulaszy warzywnych i mięsno-warzywnych, sosów do makaronu, ryby po grecku, dań z grilla. Moja opinia: Jako że kocham ostrą kuchnię, sos LUTENICA przypadł moim kubkom smakowym do gustu. Jest słodko - ostry, z wyraźnym posmakiem grillowanej papryki. Dla mnie produkt naprawdę smaczny i przydatny w kuchni. Zapraszam na profil Premium Rosa
kolorowotorcikowo
Brak tytułu 140chciałam Wam polecić pewną książkę "Przemytnicy n wakacjach" autorstwa Moniki Mrozowskiej-Szaciło, Macieja Szaciło i ich dzieci Jagody oraz Karoliny Szaciło, to kulinarna podróż po świecie. Znajdziecie tu kuchnię z : - Francji - Grecji - Hiszpanii - Indii - Maroka - Tajlandii - Południowego Tyrolu - Włoch - Polski Przepisy nie są trudne. Każdy kto lubi eksperymentować w kuchni i poznawać nowe smaki powinien być zachwycony. Mnie
kolorowotorcikowo
Brak tytułu 254zupie, z sosemw zapiekankach i na wiele innych sposobów. A czy zastanawialiście się kiedyś dlaczego makaron jest żółty ? Hmmm... odpowiecie prz jajka ! A przeczytajcie skład makaronów które macie w kuchni - ja wyjęłam 3 różne opakowania. W składzie żadnego z nich nie znalazłam jaj - tylko mąka i woda. Więc skąd ten żółty kolor? No właśnie - większoąć makaronów jest sztucznie dobarwiana(...)makaron Wielicki - literki - łazanki - wstążki O FIRMIE: Wytwórnia Makaronów "WIELICKICH" J.G. MAJKA powstała w Wieliczce w 1996 roku, jako spółka rodzinna Jerzego i Grażyny MAJKA. Makaron był produkowany w kuchni Państwa Majków już kilkanaście lat wcześniej, widząc nisze na rynku, postanowili podzielić się Swoim tradycyjnym rodzinnym produktem z ludźmi. Początki produkcji były bardzo trudne, stopniowo zwiększano liczbę załogi, dopracowywano
kolorowotorcikowo
Brak tytułu 239lpro w mojej kuchni Ostatnio w mojej kuchni zagościły produkty Alpro. Dziś proponuję Wam puszystą piankę z galaretką z wykorzystaniem napoju sojowego Alproo smaku wanilii. WANILIOWA PIANKA - przepis 750 ml napoju sojowego o smaku wanilii Alpro 4 łyżeczki żelatyny 3/4 szkl. cukru 400 ml jogurtu naturalnego 1 Śnieżka - śmietanka w proszku do ubijania 4 galaretki w różnych
kolorowotorcikowo
Brak tytułu 206powoli będę zmieniać blog na wyłącznie kulinarny. Zostało mi klika kosmetyków do zrecenzowania. Gdy ju ż wszystko opiszę - koniec z testowaniem. Będzie tylko gotowanie, pieczenie, siekanie, szatkowanie... czyli kuchnia p e łną para :) Oczywiście nadal chętnie będę testowała produkty - jednak tylko te spożywcze, potrzebne mi w kuchni :) Mam nadzieję, że zostaniecie ze mną
kolorowotorcikowo
Brak tytułu 204warsztatach kulinarnych organizowanych przez Alpro. Zaszczyt tym większy, że w warsztatach uczestniczyło tylko 10 osób z całej Polski :) 4 godziny wspólnego gotowania minęło niczym krótka chwila. Atmosfera panująca w kuchni była wspaniała. Zarówno uczestnicy jak i organizatorzy - bardzo mili :) Dowiedzieliśmy się dużo ciekawych rzeczy, zgłębiliśmy tajniki sztuki kulinarnej, poznaliśmy podstawy - m. in - jak wybrać świeżą rybę, jak filetować kurczaka(...)kliku fotkach, aparat się wyłączył :( Gapa - nigdy więcej tak nie zrobię :) Wkrótce otrzymam zdjęcia i przepisy od organizatorów - także pokarzę Wam coś więcej. Zaglądajcie - zapraszam. I używajcie Alpro w kuchni !!! Te produkty dają mnóstwo możliwości
kolorowotorcikowo