Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnieniesztywno, dodajemy cukier i chwilę miksujemy. Dodajemy kaszę mannę i olejek. Delikatnie mieszamy łyżką. Pianę z białek przekładamy w kilku partiach do maku, ostrożnie mieszamy i wykładamy na ciasto kruche. Wyrównujemy. SER: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Resztę składników miksujemy tylko do połączenia składników, wlewamy zimne masło. Miksujemy i wylewamy na makową warstwę. Również wyrównujemy. Pieczemy
Pani na deserDziś pyszna szarlotka w wersji wegańskiej. Najpierw trzeba przygotować kruche ciasto tj, tutaj i upiec (bardzo szybkie i bez stolnicy). Następnie pokroić na tarce (w plastry) ok. 15 małych jabłek (koniecznie szara reneta, czasami ciężko ją zdobyć, jeśli kupicie inne jabłka, dodajcie sok z cytryny), wymieszać jabłka z cynamonem i cukrem. Przełożyć nadzienie na upieczone ciasto i piec jeszcze
Qlinarnie i QlinarnieDzisiaj na blogu swoje pięć minut dostaje tarta, która jest idealnym połączeniem kruchego ciasta, kremowego, domowego budyniu, soczystych, aromatycznych brzoskwiń i orzeźwiającej mięty. Jednym słowem… iście letnie smaki, kuszące słonecznym wyglądem. Zróbcie, a na pewno zachwyci każdego i stanie się Waszym słodkim hitem tego lata. Składniki (forma o średnicy 26 cm): Spód: 2 szklanki (280 g) mąki
Fitsweet.meKruche ciasto z jagodami i bezą Ciasto wiśniowe urodzinowe Pavlova - beza z bitą śmietaną i truskawkami
Passions hobbies lifeBardzo lubię tę szarlotkę. Kruche ciasto, jabłka i orzechy włoskie. Myślę, że to właśnie dodatek orzechów powoduje, że jest tak pyszna. Sama tłukłam orzechy, tłuczkiem do mięsa :) Trochę mi przy tym zeszło, ale było warto. Składniki: 2 szklanki maki 1/2 szklanki cukru 100 g. masła lub margaryny 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na nadzienie: 1 kg jabłek
Agusiowe smakołykijabłkami . W jesienne czy zimowe dni w mojej kuchni królują cynamonowe smaki. Dlatego też nie brakuje ich w prażonych jabłkach. Takie prażone jabłka możecie oczywiście wykorzystać do szarlotek, babeczek, kruchych ciast i innych słodkości. Ja dziś polecam Wam najprostszą wersję, która umili każdą chwilę. Spróbujcie. Przepis na prażone jabłka z cynamonem: Składniki na 1 litrowy słoik
Słodkie okruszkiKolejna tarta w mojej kolekcji... Spód jest z mąki jaglanej, masa z mascarpone i czekolady, wiśnie doskonale przełamują słodki smak czekolady a
Wypieki ReneMleko, masło, wodę, sól i cukier gotujemy. Dodajemy mąkę pszenną, zaparzamy, chłodzimy. Do zimnej masy dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Wyciskamy na blache wyłożoną papierem, układamy plastry ciasta kruchego, pieczemy ok. 15 minut w 190C. KARMELIZOWANE BANANY Z RUMEM: Cukier gotujemy z wodą, redukujemy, delikatnie studzimy, dodajemy rum i pokrojone w plastry banany – mieszamy ok. 1 minuty
Ostra na SłodkoSmaczne pierniczki, w stylu fit. Nie za twarde, delikatne i odrobinę kruche. Ciasto jest nieco uciążliwe w przygotowaniu, gdyż dość mocno klei się do rąk, natomiast po odstawieniu do lodówki na kilka godzin z jego wałkowaniem nie powinno być już problemu. Wałek warto wysmarować oliwą z oliwek przed użyciem, wówczas nie będzie konieczności podsypywania ciasta mąką a pierniczki będą ładniejsze
Mango PapajaBezy Znane chyba wszystkim, a jednocześnie idealny sposób na wykorzystanie białek, które pozostają nam po przygotowywaniu np. kruchych ciast. Dwa składniki wystarczą, by przygotować te pyszne słodkie ciasteczka. Składniki: 3 białka (każde o wadze 40 g) 180 g cukru pudru szczypta soli Przygotowanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Należy uważać by nie przebić białek, gdyż może
My sweet a lifeKruche ciasto z dżemem Przepis na to ciasto mam od babci, często przygotowywała je, gdy byłyśmy małe. Ciasto to sprawdzi się nie tylko dobrzze jako baza do dżemów, ale można również dżem zastąpić sezonowymi owocami, najlepiej komponuje się z bardziej kwaskowatymi, gdyż jest stosunkowo słodkie. Składniki: 50 dag mąki tortowej 30 dag cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku
My sweet a life