przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:245/1100)

Maślane serduszka 130

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na kruche ciasto 30 dag mąki krupczatki (można zastąpić mąką pszenną typ 500) 1 kostka masła 3 żółtka 10 dag cukru pudru Wszystkie składniki muszą być zimne (prosto z lodówki). Masło posiekać nożem

Gotujemy i jemy
CIASTO PLEŚNIAK 175

piekłam. Strasznie żałuję tej późnej decyzji, bo jest tak pyszny, że oblizuję talerz, aż do ostatniego okruszka :-). I smaku dodają mu czarne porzeczki... po prostu uwielbiam kwaskowe ciasta! Na kruche ciasto 200 g masła, schłodzonego 5 żółtek, z dużych jajek 400 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki drobnego cukru  szczypta soli 1 łyżka kwaśnej

Mała w garnku miesza
Dojrzewają jak zwariowane… 99

migdałowe ciasto ze śliwkami. Na rynku można spotkać coraz to inne gatunki. Uwielbiam ciasto ze śliwkami. Śliwki to kolejne sezonowy owoc, który idealnie nadaje się na ucierane ciasto owocowe , kruche ciasto czy crumble . Przepis na migdałowe ciasto ze śliwkami jest bardzo prosty, a samo ciasto zachowuje długo świeżość. Dodatkowo przygotowałam kruszonkę z migdałów. Do ciasta można wybrać dowolne śliwki

codojedzenia
Kruche ciasto z morelami i budyniową pianką 140

sezonowego ciasta. W tym roku morele jemy na potęgę ;-) Składniki: 2,5 szklanki mąki 4 żółtka 250 g zimnego masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru Pianka: 4 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/4 szklanki oleju Dodatkowo: wydrylowane morele bułka tarta Sposób wykonania: 1. Z podanych składników na ciasto, zagniatamy kruche ciasto

Kuchnia domowa Ani
Galette z jeżynami (Galette di more) 83

francuskim rodowodzie, której charakterystyczn ą  cech ą  jest nieregularny  kształt  i  przygotowanie  nie wymagające użycia formy do pieczenia. Wystarczy wyłożyć na środek kruchego ciasta konfiturę i jeżyny, zawinąć brzegi ciasta do środka i upiec na z ł oty kolor. Dodatkiem do ciasta może być kwaśna śmietana, bita śmietana lub lody

La grande e la piccola cuoca
Pomidory z mozzarellą i pesto 169

Pomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Galette z truskawkami i migdałami (Galette di fragole e mandorle) 140

tart ą   galette. Tarta o francuskim rodowodzie odróżnia si ę  od zwykłych tart tym,  ż e nie wymaga użycia formy do pieczenia. Wystarczy wyłożyć na środek kruchego ciasta truskawki, następnie zawinąć brzegi ciasta do środka i już jest gotowa do pieczenia.  Dodatkiem do ciasta może być kwaśna śmietana, bita śmietana lub lody

La grande e la piccola cuoca
CIASTO Z RABARBAREM I BEZOWĄ PIANKĄ – najlepszy przepis! 99

Strasznie się cieszę, że z tego rabarbarowego sezonu! To już kolejne ciacho, które królowało w mojej kuchni! Ucierane z rabarbarem zrobiło prawdziwą furorę zarówno na blogu

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą 124

Kwaśny rabarbar i słodka beza,połączenie idealne.  Kruche ciasto: 240 g mąki tortowej 200 g masła 2 żółtka 100 g cukru (dałam mniej) 2 łyżki gęstej śmietany szczypta soli    Beza: 5 białek 350 g cukru 1 łyżka mączki ziemniaczanej szczypta soli 50 g płatków migdałowych ponadto: 500 g rabarbaru 2 łyżki mączki ziemniaczanej Ciasto zagnieść, owinąć

Kolorowa kuchnia Elki
Kruche ciasto orkiszowe z rabarbarem i bezą (bez cukru) 304

Pyszne kruche ciasto z rabarbarem i bezą, wyczekiwane i nasmaczniejsze z majowych ciast. Nadają się do niego praktycznie każde owoce, lecz beza w towarzystwie kwaśnych owoców jest szczególnie smaczna. Także rabarbar, czerwona porzeczka, agrest czy jeżyny są tu połączeniem idealnym. Bardzo lubię wszelkie słodkości, nie wyobrażam sobie niedzieli bez kawałka domowego ciasta do kawy. Nie przepadam jednak za skomplikowanymi przepisami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
tarteletki z nadzieniem serowym i owocami 125

szklanki cukru pudru 140 g masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany 1 kg delikatnego twarogu 200 ml śmietany 12% 1 szklanka cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny wykonanie: Składniki na kruche ciasto łączę na stolnicy i zagniatam do powstania gładkiego, jednolitego ciasta. Wałkuję na placek o grubości około 4 mm i wycinam okręgi nieco większe, niż górny obwód foremek. Ciastem dokładnie

babka w formie
Mazurek pomarańczowy 95

ksylitolu/cukru 2 ugotowane żółtka Składniki na nałożenie: 4 pomarańcze 1/2 szklanki ksylitolu/cukru 3/4 szklanki wody sok z 1/2 cytryny dodatkowo: płatki migdałów, rodzynki do dekoracji Przygotowanie: wszystkie składniki na kruche ciasto umieścić w misie robota i przy pomocy płaskiego mieszadła zagnieść ciasto. Gdy składniki połączą się w kulę, owinąć ciasto w folię spożywczę i mieścić w lodówce na 30 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Pleśniak z dżemem morelowym 149

Pleśniak jest jednym z moich ulubionych ciast. Połączenie kruchego ciasta z lekką pianką i słodkim dżemem to coś niesamowitego Samo ciasto jest stosunkowo proste w przygotowaniu i składa się z popularnych w polskiej kuchni składników a więc spokojnie można je zrobić na niedzielny podwieczorek. Jest ono również idealne na święta Bożego Narodzenia oraz Wielkanocne, ale również i na każdą inną

Blog kulinarny S9.PL
ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ 183

160g mąki orkiszowej tortowej typ450 (lub 700, typ750 ok.180g) - 80g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 150 cukru lub ksylitolu Z mąki, cukru (ksylitolu) i zimnego masła zagnieść energicznie kruche ciasto. Gdyby nie chciało się rozkruszyć dosypać trochę mąki, ale nie powinno być problemu. Kruszonkę wstawić do lodówki na czas przygotowywania śliwek. Dno formy wyłożyć śliwkami (bez pestek), pokrojonymi

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania