kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:203/237)

Szybki Sernik łaciaty 102

wilgotnym ciastem czekoladowym. Idealne ciasto zarówno na specjalne okazje, jak i na co dzień. Czemu wybierać pomiędzy sernikiem, a ciastem kakaowym, skoro można mieć jedno i drugie? Ten prosty w przygotowaniu przepis łączy mocno czekoladowy spód oraz delikatną, kremową masę twarogową w jednym cieście! A to wszystko bez włączania miksera! Jeśli więc jesteś wielką fanką ciast czekoladowych i pieczonych serników(...)sernikowej na ciemne ciasto. Blachę wstaw do nagrzanego do 50°C piekarnika. Zwiększ temperaturę do 180°C i piecz ciasto przez 50 – 60 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu wyjmij ciasto i zostaw w formie do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu udekoruj ciasto polewą lub w inny ulubiony sposób. Zobacz też przepis na sernik na kruchym spodzie . Sernik łaciaty

Kuchnia Na Wypasie
Piernik z kremem i powidłem śliwkowym 194

Dzień dobry :-) Jeśli szukacie pysznego, prostego i szybkiego przepisu na piernika to polecam Wam ten. Wychodzi puszysty, krem budyniowy i powidło śliwkowe pasuje do niego idealnie

kruche babeczki
Kruche ciasto z malinami Anulka 199

Kruchy, cieniutki spód, bardzo delikatna, rozpływająca się w ustach masa z pachnącymi malinami. Czego więcej trzeba. To kolejne z moich autorskich ciast, które warte jest spróbowania. Koniecznie przechowujcie je w lodówce, jest tak delikatne, że przy ciepłej pogodzie zaczyna się topić. Proporcje na tortownicę o średnicy 26 cm Co potrzeba na ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 100 g masła(...)wyrabiamy ciasto. Zawijamy je w folię, wkładamy do zamrażarki na co najmniej 1 godzinę. Zamrożone ciasto wyjmujemy z zamrażarki, ścieramy na grubych oczkach na tortownicę porządnie wysmarowaną masłem łącznie z bokami, rozkładamy ciasto równomiernie ugniatając palcami, a boki zagniatamy do góry obręczy do wysokości 3/4. Nakłuwamy widelcem, żeby w trakcie pieczenia nie zrobiły się bąble. Tak przygotowane ciasto wkładamy

Bułka z Chlebem
Snikers pomarańczowy z kajmakiem 212

masy. • Wymieszać po trochu z mąką i śmietaną, zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. • Ciasto podzielić na 2 części i pokroić w plastry, którymi wyłożyć dwie blaszki prostokątne. Ja nie wałkuję ciasta tylko sklejam plastry. • Ciasto ponakłuwać widelcem. Masa orzechowa • Rozpuścić masło z miodem i wymieszać(...)jedno ciasto wyłożyć orzechy. • Ciasto bez orzechów piec w temp. 180 st.C przez 15 minut, a ciasto z orzechami 20 minut. Masa kajmakowa • Zagotować 1 szklankę mleka z cukrem i cukrem wanilinowym. • Pozostałe mleko wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną, wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń cały czas mieszając

To co kocham
Murzynek z jabłkami, biszkoptami i masą budyniową z kokosem 370

Tak ostatnio myślałam na jakimś ciastem, takim żeby i mąż była zadowolony, bo lubi jabłka i młody, bo coś słodszego i z kokosem też. Tak powstało

kruche babeczki
Grzybki z kremem budyniowym 1766

Hmn.. nie pamiętam bym kiedykolwiek wcześniej je jadła, ale gdy zobaczyłam je już dawno temu na jakimś blogu (nie wiem czy nie u Anety- Kolorowy

Kuchnia w czekoladzie
Mazurek czekoladowo - kokosowy 210

No to święta u nas czuć po całości ;-) Szynka marynuje się w szynkowarze, schab już sobie spokojnie dojrzewa, lista ciast czeka na swoją kolej, a dziecko

Czary - gary w kuchni
Seromakowiec. 840

szybko zagniatamy ciasto (jeśli jest zbyt suche i się ciągle kruszy dodajemy łyżkę śmietany, mleka lub wody). Tak przygotowane ciasto chłodzimy około 30 minut, pod koniec czasu chłodzenia nagrzewamy piekarnik do temperatury około 190-200 stopni C. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek o wymiarach blaszki (28x40 cm) i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Ciasto kilkakrotnie nakłuwamy widelcem(...)tyle czasu ile będziemy przygotowywać masę serową. MASA SEROWA: 80 g miękkiego masła 120 g cukru pudru 750 g zmielonego trzykrotnie twarogu 3 jajka 2 białka (te z ciasta) 1 budyń waniliowy bez cukru (proszek) 125 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 1 łyżka smażonej w cukrze skórki pomarańczowej lub cytrynowej ewentualnie kilka kropel aromatu pomarańczowego lub cytrynowego

Rozpustne gotowanie
Ciasto z truskawkami i kremem migdałowym 225

Chyba nie muszę nikomu przypominać jakie dziś mamy święto Tak, Dzień Dziecka Nie wiem jak Wy, ale ja pomimo swojego wieku, nadal bardzo je lubię i

365 dni dookoła kuchni
Mannowiec na herbatnikach (Stefanka bez pieczenia) 107

herbatnikach z kaszą manną bez pieczenia Ciasto Mannowiec zawiera sporo masła, jest  to jedno z tych cięższych, sycących i słodszych ciast. Mała blaszka wystarczy dla wszystkich chętnych :) Warto, by dżem dodany do ciasta był niskosłodzony i kwaśny, który przełamie smak maślanego, słodkiego kremu z kaszą.  Ciasto Mannowiec przepis Ciasto Stefanka może być też przygotowane na jasnym lub ciemnym(...)lodówce, gdy krem zdąży odpowiednio zastygnąć, chociaż da się kroić już po kilku godzinach. Ciasta bez pieczenia Jeśli lubicie ciasta bez pieczenia,  po przygotowaniu ciasta Stefanka , polecam najlepszy przepis na sernik na zimno , Ciasto Puszek na herbatnikach i uwielbiane przez czytelników Ciasto Rubin bez pieczenia: Jak zrobić Stefankę z herbatników? Mannowiec na herbatnikach (Stefanka bez pieczenia) przepis Mannowiec

Lekcje w kuchni
Pani Walewska 150

Pani Walewska – ciasto, które znają i uwielbiają chyba wszyscy. Kruche placki, beza i masa budyniowa a to wszystko przełamane delikatnie kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki. Obłęd w smaku, raj dla podniebienia. Komplementom dla tego ciasta nie ma końca – być może właśnie dlatego przez wielu nazywane jest „Pychotka”. Deser pięknie prezentuje się na świątecznym stole, doskonale sprawdza(...)momentu aż składniki lekko się połączą. Dodajemy żółtka, zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 2 części. Formę o wymiarach 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy ciastem, smarujemy połową dżemu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º, pieczemy ok 15 minut. To samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier

Fascynacje Ani
Pani Walewska 143

Pani Walewska – ciasto, które znają i uwielbiają chyba wszyscy. Kruche placki, beza i masa budyniowa a to wszystko przełamane delikatnie kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki. Obłęd w smaku, raj dla podniebienia. Komplementom dla tego ciasta nie ma końca – być może właśnie dlatego przez wielu nazywane jest „Pychotka”. Deser pięknie prezentuje się na świątecznym stole, doskonale sprawdza(...)momentu aż składniki lekko się połączą. Dodajemy żółtka, zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 2 części. Formę o wymiarach 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy ciastem, smarujemy połową dżemu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º, pieczemy ok 15 minut. To samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier

Fascynacje Ani
Klasyczna szarlotka na kruchym cieście z przepisu z lat 70. 252

moim dzieciństwem na wsi, a smak jedzonego jeszcze na ciepło ciasta sprawia, że nadal przy pierwszym kęsie mam radość i ten błysk w oczach Szarlotka nie jest z pewnością ciastem fit ;p pomimo użycia dużej ilości jabłek, dodaniu jagód goji (dawniej były to rodzynki). Jej bazą jest kruche ciasto na maśle, śmietanie i białej mące. Oczywiście polecam modyfikację(...)zetrzyj na tarce o grubych oczkach wprost do miski z mąką i żółtkami. Dodaj śmietanę i zagnieć energicznie ze wszystkich składników ciasto. Ciasto podziel na 2 nierówne części w wielkości około 1/3 i 2/3 całości. Jedną trzecią ciasta zawiń w kawałek folii aluminiowej lub papieru do pieczenia i włóż do zamrażalnika. Większy kawałek delikatnie i szybko rozwałkuj, wyłóż na spód

Eat me! Fit me!
KRUCHE ROGALIKI BUDYNIOWE 177

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Idealne ciasto rabarbarowe z kruszonką 156

moje ulubione ciasto rabarbarowe: kruchy spód, wyłożony soczystym i miękkim rabarbarem ukrytym pod chrupiącą kruszonką. Gdy pierwszy raz mój Mąż zobaczył jak robię to ciasto rabarbarowe z kruszonką, to nie mógł się nadziwić, po co mi “aż tyle” rabarbaru (czyt. 1 kg)!!? Ale gdy później zajadał to ciasto, to zrozumiał, że ta ilość sprawia, że ciasto jest po prostu idealne(...)Polecam! Składniki (blaszka o wymiarach 21 cm x 26 cm): Ciasto: 3 szklanki mąki orkiszowej (może też być pszenna) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki twardej części mleka kokosowego z puszki schłodzonego wcześniej w lodówce przez 24 godziny 4 łyżki zimnego oleju kokosowego 2 łyżki zimnej wody Nadzienie: 1 kg rabarbaru

Lamarida.pl