kruche ciastka - 4086 przepisów (strona:15/273)

KRUCHE SEROWE PIEROŻKI NADZIEWANE CZEKOLADĄ 192

Kruche, serowe ciastka w kształcie pieroga z czekoladą można dość długo przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Miękkie a zarazem kruche można nadziewać dowolnie, u mnie są z czekoladą, jednak doskonale będą też smakowały z powidłami, marmoladą czy innym nadzieniem. Spróbujcie koniecznie :) Do przygotowania serowych pierożków   wykorzystałam  twarożek sernikowo- kanapkowy "Mój ulubiony"  od  Wieluń . Składniki

Zrób to smacznie
KRUCHE GRZEBYKI Z MARMOLADĄ 273

Grzebyki to kruche ciastka nadziewane marmoladą. Smaczne, szybkie w wykonaniu i równie szybko znikające z talerza.  Składniki: * 4 szklanki mąki pszennej  * 1 kubeczek śmietany kwaśnej * 1 kostka margaryny * pół szklanki cukru * 1 żółtko * cukier puder do posypania * marmolada o smaku różanym do nadzienia Wykonanie: Z mąki, śmietany, margaryny, cukru i żółtka zagnieść ciasto. Owinąć je w folię

Zrób to smacznie
Tartaletki sernikowe ze śliwkami 173

Połączenie ciastka kruchego z masą sernikową (na zimno) i dodatkiem karmelizowanych śliwek, to  propozycja nie do odrzucenia. Może deser trochę pracochłonny, ale jak rozłożymy jego przygotowanie na raty, a jest to możliwe - ułatwimy sobie pracę i skrócimy ten czas. A potem… pozostanie nam już tylko delektowanie się smakiem tartaletek sernikowych ze śliwkami.     Składniki na ciasto:  - 500 g mąki tortowej

mojewypiekiinietylko
Kolorowe, kruche ciasteczka 217

Kolorowe, kruche ciasteczka... Złociste, okrągłe i kruche. Maślane, delikatnie cytrynowe. Kolorowo przyozdobione posypką. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Wprost stworzone dla dzieci. Ale nie tylko! Polecam!   Składniki: 250 g mąki pszennej; 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej; Szczypta soli; 150 g miękkiego masła; 2/3 szklanki białego cukru; 1 jajo; 1/2 łyżeczki aromatu śmietankowego; Skórka starta(...)miseczki. Z powstałego ciasta formować kule wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w kolorowej posypce lekko ją dociskając i układać na blasze od piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie spłaszczając ciastka. Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (termoobieg, 3 półka) przez 15 minut. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 18 ciastek. Masło można

Gospodyni Miejska
TORCIK KORMOS - grecki blok czekoladowy 106

czekolada (200 g) śmietanka kremówka 36% (150 ml) masło o temperaturze pokojowej (250 g) cukier puder (100 g) likier śmietankowy typu baileys  (5 łyżek) kakao (50 g) ciastka kruche (270 g) Polewa: czekolada mleczna (200 g) śmietanka kremówka (150 ml) Dodatkowo: orzechy włoskie (opcjonalnie do dekoracji) Potrzebne gadżety: tortownica 26 cm. mikser  szpatułka papier do pieczenia waga(...)noża oddzielamy ciasto od brzegów foremki i ostrożnie ściągamy opaskę tortownicy.  Dekorujemy orzechami włoskimi.  Uwagi: - zamiast likieru śmietankowego można użyć koniak, rum, lub wódkę. - ciastka dowolne (grunt by były kruche). - przechowujemy w lodówce. - pół  godziny  przed podaniem wyjąć z lodówki, wtedy będzie bardziej miękkie. | TUTAJ   znajdziesz inne moje przepisy   Bożo Narodzeniowe. torcik kormos

RITA food channel
Makowe kruche ciasteczka z witrażykami 220

kruchych ciasteczek jest chyba niemożliwe. Staram się na kilkanaście dni przed świętami cierpliwie zapełniać puszki i słoje, aby było co chrupać i czym częstować. Przeważnie są to najprostsze kruche ciastka z dodatkiem orzechów, które uwielbiamy. Dzisiaj, dla odmiany, upiekłam ciasteczka z dodatkiem maku. W końcu przecież mak jest jednym z głównych bohaterów świątecznych stołów. Od pewnego czasu używam maku(...)rozlewają się na ciastka. Gdyby tak się stało, wystarczy na chwilę uchylić piekarnik, celem zmniejszenia temperatury. Ciastkom to nie zaszkodzi. Upieczone ciastka pozostawiać na blasze do przestudzenia i zastygnięcia witrażyków.  Jeśli lubicie kruche ciasteczka, to spróbujcie również piernikowych  lub orzechowych , z których możecie posklejać...choinki. Smacznego :) Ten przepis znajdziecie razem z innymi polecanymi przeze mnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Najlepsze Świąteczne Ciastka – Rożki Orzechowe 116

Najlepsze Świąteczne Ciastka – Rożki Orzechowe – Pyszne, orzechowe, kruche ciastka. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Pięknie pachną i wspaniale smakują, na pewno będą u mnie na Święta. W przepisie można również wykorzystać orzechy laskowe i migdały. Polecam! Inspiracja z gazetki „pyszne ciasta na Boże Narodzenie” nr 3/2010. Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam

Mała Cukierenka
Sernik OREO 367

oreo (32 szt.) 4 serki homogenizowane waniliowe 3 łyżki stopionego masła 1 łyżka żelatyny 250 ml ciepłego mleka Z 28 sztuk ciastek oreo oddzielamy krem od kruchego ciastka. Ciastka kruszymy za pomocą blendera lub w plastikowym worku przy użyciu wałka do ciasta. Oddzielamy pół szklanki na później . Resztę mieszamy z rozpuszczonym masłem do uzyskania tekstury mokrego

Kolejny blog o gotowaniu
Kruche ciasteczka z czekoladą lub bezą lub jednym i drugim 200

bezą lub czekoladą Pamiętacie mój poprzedni wpis na łatwy jabłecznik przekładany ciastem kruchym? Bardzo spodobała mi się konsystencja tego ciasta, a w związku z tym, że odrobinę mi go zostało dorobiłam jeszcze trochę i postanowiłam wykorzystać na ciasteczka. Jakoś nigdy nie miałam ręki do ciastek, nie mam też żadnego urządzenia z którego mogłabym powycinać jakieś fajne kształty. Ale żeby(...)wracając do ciasteczek. Wyszły pyszne i bardzo fajnie smakowała na nich ta krucha beza. Chyba od dziś tak będzie kończyć każda resztka kruchego ciasta jaka mi zostanie. Składniki na około 30-40 ciasteczek (zależy jak grube ciastka zrobicie, moje miały wysokość około 2mm i stwierdzam że mogły być odrobinę grubsze): Ciasto kruche: – 55 g zimnego masła – 100 g mąki

Relaxtime
Kruche, maślane ciastka z czekoladą 107

Dobry przepis na kruche, maślane ciastka z czekoladą przyda się w każdym w domu. Jak macie dzieci to zaręczam, że pokochają te ciasteczka - są idealne do włożenia do szkolnej lunchówki i mają szansę wyprzeć wszelkie kupne ciastka. A i dorośli chętnie zjedzą do kawki. Ciastka się łatwo robi, z krótkiej listy składników, nie trzeba ciastek formować(...)potem nożem pociąć na plasterki. Łatwizna. Trzeba tylko pamiętać, że ciasto musi poleżeć w lodówce, więc idealnie je przygotować dzień wcześniej, lub wziąć poprawkę na godzinne leżakowanie. Kruche maślane ciastka z czekoladą 250 g masła 350 g mąki 1/2 szklanki cukru 1 czekolada (gorzka albo deserowa) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka jogurtu Masło pociąć na kawałki. W misce wymieszać

Smaczny zeszyt
Rożki z Komborni – kuchnia podkarpacka 189

Rożki z Komborni - kuchnia podkarpacka Wypiekanie kruchych ciasteczek to na Podkarpaciu stary zwyczaj. Choć skromne i niepozorne, były nieodzowne na świątecznych, a nawet weselnych stołach. Ich największą zaletą był smak, ale istotna była również łatwość przygotowania, niewielka ilość potrzebnych składników oraz trwałość upieczonych ciastek. Zapracowane gospodynie mogły(...)przygotować nawet na kilka dni przed świętem, a odpowiednio przechowywane wypieki zachowywały swoją świeżość. Do spulchnienia ciasta i nadania mu delikatnej chrupkości najczęściej wykorzystywano amoniak lub sodę oczyszczoną. Kruche ciastka zazwyczaj miały postać płaskich ciasteczek posypanych cukrem, ale bywały też różnorodnie nadziewane. Rożki z Komborni to kruche ciasteczka, złożone w trójkąt, nadziewane słodkim białym serem i posypane cukrem pudrem

Trzeci talerz
Kruche herbaciane ciasteczka z rooibos, pomarańczami i czekoladą 99

Delikatne i kruche maślane ciastka z mieszanką rooibosu, pomarańczy z wanilią i miodem Czy lubisz rozkoszować się chrupiącym, maślanym ciasteczkiem z filiżanką gorącej herbaty rooibos? Jeśli tak, to polecam przepis na wyjątkowo delikatne, aromatyczne i łatwe w przygotowaniu ciasteczka. Słodkie, kruche talarki z rooibos, pomarańczami i czekoladą. Ciastka do przygotowania w mgnieniu oka, bez wycinania foremkami, bez wałkowania(...)porcję. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zanurzamy w niej jeden brzeg przestudzonego ciastka. Od razu część z czekoladą dekorujemy kandyzowana skórką pomarańczową i/lub posypką, orzechami, wiórkami albo sezamem. Układamy na papierze, aż czekolada zastygnie. Ciasteczka najlepiej smakują ze świeżo zaparzoną herbatą rooibos. Do ciastek dodałam zawartość dwóch saszetek herbaty Pickwick Rooibos Dreams Slow Tea – mieszanka rooibosu

Tajemnice Smaku
TARTA CZEKOLADOWA „LOTTO” Z FERRERO ROCHER 161

ustach – taka, która zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych! Ps. może to będą szczęśliwe numery w losowaniu Lotto ? ;) SKŁADNIKI: ( forma 26 cm ) SPÓD: * masło do natłuszczenia formy * kruche ciastka – 400 g * roztopione masło – 160 g NADZIENIE: * śmietana kremówka – 300 ml * gorzka czekolada – 300 g *cukier – 2 łyżki * masło – 40 g * laska wanilii(...)DODATKOWO: * Ferrero Rocher – 6 szt * lukier plastyczny żółty i czarny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Formę smarujemy odrobina masła, wkładamy do lodówki. Kruche ciasteczka miksujemy, dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Ciastkami wyklejamy formę i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. KREM: Do garnka wlewamy śmietanę, podgrzewamy do momentu pojawienia się bombelków, zdejmujemy z ognia. Dodajemy posiekaną czekoladę, masło, cukier

Ostra na Słodko
Ciasto bananowe z karmelem 192

ciasto które z pewnością zyska wielu wielbicieli i na pewno zachwyci każdego kto spróbuje tego ciasta. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 220 g kruchych ciastek 300 g masy kajmakowej 500 g serka mascarpone 100 g masła 4 banany 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru Sok z cytryny 1 czekolada mleczna Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania(...)spodu. Na początku miksujemy w blenderze ciasteczka. Możecie użyć zwykłych kruchych maślanych ciasteczek. Ja natomiast najczęściej używam ciastek owsianych z sezamem. Następnie masło roztapiamy w małym rondelku na małym ogniu. Rozpuszczone mieszamy z ciasteczkami. Następnie tak przygotowaną masę na spód wykładamy do tortownicy. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Do miski dodajemy serek mascarpone. Następnie do tego dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję