kruche ciasteczka z cukrem - 3596 przepisów (strona:95/240)

Chrupiące i kruche orzechowe ciasteczka owsiane z żurawiną lub rodzynkami 143

Pyszne, chrupiące, kruche. W sklepach takich nie znajdziecie :) Ciasteczka owsiane o smaku orzechowym z dodatkiem żurawiny lub rodzynek posmakują wszystkim (no chyba, że je spalicie podczas pieczenia :) ) Gorąco polecam, zważywszy iż są dość łatwe w przygotowaniu. Smakują i chrupią nawet po dwóch tygodniach, oczywiście dobrze przechowywane. Dla osób na diecie polecam przepis na Ciasteczka owsiane FIT z bananem, żurawiną(...)potem drugą) Blachę z ciasteczkami wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 10-15 minut. W ostatnich minutach pieczenia ciasteczka mogą się szybko przypalić, dlatego pilnuj, aby wyciągnąć je z pieca w odpowiednim czasie. Ciasteczka po upieczeniu mogą być lekko miękkie. Będą twardnieć podczas ostudzania. Upieczone ciasteczka przełóż na kratkę, a gdy ostygną przechowuj w szczelnym pojemniku. Ciasteczka będą świeże i chrupiące

Moja Delicja
Shortbread - tradycyjne szkockie ciasteczka 141

Być w Szkocji i nie zjeść tradycyjnych szkockich ciasteczek Shortbread? To jest niemożliwe. Kruche i o charakterystycznym maślanym smaku shortbread pochodzą ze Szkocji i są jej wizytówką, aczkolwiek są popularne na całych Wyspach Brytyjskich - w roku 2006 shortbread zostały wybrane na wizytówkę Wielkiej Brytanii w Café Europe podczas austriackiej prezydencji Unii Europejskiej.Zazwyczaj wypieka się je w trzech kształtach: dużego, okrągłego(...)trójkąty po wyjęciu z pieca; małych, okrągłych ciastek; i dużych prostokątów, ciętych na paluszki. Ciastka często bywają nakłuwane we wzory widelcem lub specjalnym narzędziem, i posypywane cukrem po upieczeniu. W wersji tradycyjnej ciasteczka shortbread składają się z jednej części cukru, dwóch części masła i trzech części mąki owsianej. Współcześnie używa się zwykle mąki pszennej.Poniższy przepis jest jednym z najprostszych

Grahamka, weka i kajzerka
Ciasteczka orzechowe ze skwarków 162

kolei przepis na ciasteczka wzbogacając go nieco o orzeszki, których mam wciąż całą masę. Ciasteczka udały się wyśmienicie, więc spieszę z recepturą. Ciasteczka orzechowe ze skwarków 30 dag skwarków 1/2 kg mąki 15 dag cukru drobnego 2 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich mąka do podsypania polewa :100 g czekolady deserowej 1 łyżka mleka(...)schłodzone skwarki. Dodaj pozostałe składniki ciasta,  i wyrób szybko kruche ciasto. Wstaw je do lodówki na pół godziny po czym podsypując delikatnie mąką rozwałkuj ciasto na grubość pół centymetra.] Wykrawaj niewielkie kółeczka po czym upiecz je w średnio gorącym piekarniku  na złoty kolor. Po ostudzeniu udekoruj ciasteczka. Stop czekoladę z dodatkiem mleka, dodaj zimne masło i mieszaj energicznie

Gotuj Sam!
ciasto babie lato 179

składniki na ciasto kruche: 500 g mąki 4 żółtka 300 g masła, schłodzonego 200 g cukru pudru 1 szczypta soli wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
sernik z truskawkami i kruszonką 130

składniki na kruchy spód: 180 g mąki pszennej 30 g kakao 80 g cukru pudru 1 jajko 80 g masła wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
sernik z tartymi jabłkami 479

składniki na ciasto kruche: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 125 g masła 90 g cukru pudru 2 jajka (żółtka do ciasta, białka do sera) 1

Domowy Smak Jedzenia
Jabłkowy smaczek 211

Pyszne ciasto jabłkowe z budyniem malinowym ugotowanym na kompocie jabłkowym i zwieńczone warstwą kokosu. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3 szkl mąki 1/2 szkl cukru 3/4

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasteczka karmelowo-kokosowe z płatkami owsianymi 148

ciastek kruchych i chrupiących.) Kolejne pyszności, które pobiły moje serduszko i będą (a właściwie już są) często przyrządzane. Sami spróbujcie! (około 20 sztuk) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka płatków owsianych 100g cukru 100g wiórek kokosowych 130g oleju kokosowego (waga w stanie stałym) 4 łyżki miodu   1/2  łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka wody (gorącej) Mąkę, cukier, płatki(...)ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.  Każdą kulkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Nie muszą być zachowane duże odstępy, ponieważ ciasteczka "nie rozlewają się" na boki, a jedynie odrobinkę rosną do góry.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 13 minut w temperaturze 160 stopni. (Staną się ładnie pomarańczowe.) Ciastka odstawić do wystygnięcia. (Początkowo będą

Di gotuje
Bezglutenowe ciasteczka kokosowo-ryżowe z czekoladą (z mąki ryżowej) 136

Ciasteczka te idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków. Smakują i pachną... obłędnie! Są kruche, chrupiące, a dodatek czekolady sprawia, że przyjemnie rozpływają się ustach. Spróbujcie, bo naprawdę trudno im się oprzeć! (max 10 sztuk) 90g mąki ryżowej 30g wiórek kokosowych 1 jajko  2-3 łyżki mleka 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki cukru(...)blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione. Dłużej pieczone mogą stać się zbyt suche.) Produkty do ciasteczek można nabyć tu - klik

Di gotuje
Ciasteczka korzenne 121

Ciasteczka korzenne Pyszne, aromatyczne i kruche ciasteczka, które smakują nie tylko w okresie świątecznym. To również świetna rodzinna zabawa w wycinanie i pieczenie ciasteczek. Składniki: 2 opakowania w sumie 40g przyprawy do ciasteczek korzennych ( lubimy mocno korzenne) 300g mąki pszennej 1 kostka masła 200g 2-3 duże żółtka 100g cukru pudru Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść sprężyste ciasto, uformować kulę

W garach u Gosi
Kruche Ciasteczka Migdałowo Makowe 107

się zajadamy. Ja co roku też piekę swoje kruche ciasteczka i zawsze coś staram się w nich zmienić aby podstawa była ta sama a smakiem się co roku trochę różniły. Składniki na 2 blaszki ciastek: 180 g masła 2 żółtka 250 g mąki pszennej 70 g mąki migdałowej 120 g cukru 2 łyżeczki cukru migdałowego 4 łyżeczki suchego maku

Gotowanie...to proste !
Cantucci 96

Toskańskie kruche ciasteczka Cantucci (zwane również Cantuccini) z całymi migdałami, pieczone dwa razy dzięki czemu są bardzo chrupiące i można je przechowywać przez kilka tygodni w szczelnym pojemniku. Przed zjedzeniem można je zanurzyć w Vin Santo lub kawie.  Składniki: 2 jaja 180 g cukru 260 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 110 g migdałów łyżka likieru migdałowego skórka

wyzwania kuchenne
Ciasteczka kakaowe Amerykanki 131

fuuj) Ciasteczka są dosłownie obłędne! Takie delikatne, kruche, a jednocześnie aż szczypią w język od dużej ilości kakao. Kakaowe Amerykanki zabawnie zachowują się podczas pieczenia. Najpierw rosną, żeby ostatecznie „rozlać” się na papierze. Dlatego koniecznie pamiętajcie o dużych odstępach między kulkami ciasta. Ciasteczka kakaowe Amerykanki Drukuj Składniki 300 g cukru 170 g zimnego masła 2 duże jaja

Rusty Fork
Ciasteczka maślano-cynamonowe 130

pewnością znajdą swoich fanów Są bardzo kruche, maślano-cynamonowe, pyszne ♥ Inne pomysły na takie ciasteczka? Proszę bardzo wystarczy dodać do takiego ciasta: 70 g wiórków kokosowych, będą ciasteczka kokosowe , otartą skórkę z 2 cytryn oraz 4 łyżki soku z cytryny – ciasteczka cytrynowe , 10 g kakao, będą ciasteczka kakaowe , 40 g cukru waniliowego – ciasteczka waniliowe , 60 g łuskanych

Zasmakuj Kuchni
Szwedzkie pierniczki Pepparkakor 158

inne pierniczki. Nie przypominają naszych pierników. Są cienkie, kruche, czuć moc korzennych przypraw. Są naprawdę smaczne, choć nasze mają zdecydowanie więcej uroku. Te pierniczki to raczej ciasteczka :) Mimo to przepis polecam. Składniki: 150 g melasy (miodu lub syropu klonowego - użyłam 15 łyżek syropu) 1/2 kostki masła + 2 łyżeczki 10 łyżek cukru pudru 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki

Kuchnia domowa Ani