kruche ciasta - 9707 przepisów (strona:402/648)

KRUCHE RURKI Z CZEKOLADOWYM KREMEM 200

Przepis na rurki wykopałam ze zbioru babci. Są bardzo kruche i pyszne. Krem to już moja fantazja. Polecam są pyszne :) SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 jajka 12 dag cukru pudru 12 dag smalcu 22 dag masła 0,5 kg mąki KREM: 2 szklanki mleka 6 czubatych łyżek cukru budyń czekoladowy 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady łyżka mąki pszennej 0,5 kostki

Pani na deser
Ciasteczka thumbprint kokosowe z malinową galaretką 128

każdym ciastku i wstaw blaszkę do piekarnika. Piecz blaszki pojedynczo każdą przez 10 minut. Wyjmij ciastka z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostudzenia. Ciasta bezpośrednio po upieczeniu są miękkie, ale jak ostygną stają się pulchne i kruche. Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 20 minut. Maliny z cukrem umieść w małym rondelku i gotuj przez 10 minut. Wylej na sito

codojedzenia
Torcik bezowy z kremem jaglanym i truskawkami 206

okazji Dnia Matki postanowiłam upiec coś wyjątkowego, więc z wielkim zapałem zabrałam się wczoraj za pieczenie tortu. Obie z mamą uwielbiamy ciasto lodowe, dlatego też stanęło przede mną niełatwe zadanie - upieczenie bezy, najlepiej idealnie kruchej i lekko ciągnącej w środku. Wszystko szło perfekcyjnie : od oddzielenia białek, po ubicie pianki z cukrem i suszenie gotowego blatu w piekarniku. Przez pierwsze

Kuchnia Ellie
Mazurek kajmakowy 113

Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc, a mazurek kajmakowy jest chyba najbardziej popularny wśród mazurków. Słodki, kruchy, pyszny, ozdobiony bakaliami to polska tradycja, to wspomnienie dzieciństwa każdego z nas. Dzisiaj taki właśnie słodki, szybki i prosty mazurek przedstawiam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Najprostsze na świecie kruche ciasteczka z marmoladą 1788

zasadzie większość z nas wszystkie te podstawowe składniki ma zawsze w domu, więc tym łatwiej i przyjemniej jest je wykonać. Ciasteczka są kruche, a przechowywane w zamkniętym pudełeczku zachowują świeżość przez kilka dni. SKŁADNIKI NA CIASTO (ok. 45 małych ciasteczek) - pół kostki masła - pół szklanki śmietany 18% - 1.5 szklanki mąki ( najlepiej krupczatka) - szczypta soli DODATKI - 1 słoiczek marmolady morelowej ( jeśli

Calzonella.com
Rozetki, czyli smażone ciasteczka skandynawskie 131

postanowiłam zakupić foremkę do tworzenia tych ciasteczek :) W sklepach znajdziecie kilka podstawowych kształtów: gwiazdkę, śnieżynkę, motylka lub serce. Rozetki są bardzo delikatne i kruche, podobne w smaku do faworków, jednak powstają one z zupełnie innego rodzaju ciasta. To na rozetki jest płynne, prawie takie jak na naleśniki. Ogólnie muszę stwierdzić, że skandynawskie rozetki to całkiem fajna odmiana od naszych chruścików

MyCookBook.pl
Pieczona pierś z indyka 201

zaskoczyłam, co ? Upiekłam, ale nie ciasto. No cóż, pieczone mięsko też lubię... Może mniej niż czekoladowe brownie czy kruchą tartę, niemniej jednak, od czasu do czasu piekę i zajadam. Pieczone mięsko, tu akurat filet z indyka, smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno, np do kanapek lub sałatki. A dlaczego indyk ? Indyk to najwartościowsze mięso drobiowe. Zawiera znikomą

kolorowotorcikowo
Rogaliki krucho - drożdżowe 219

nadrobić zaległości, więc postanowiłam coś upiec. Tym razem wybór padł na rogaliki krucho – drożdżowe. Już dawno nie jadłam tak wspaniałych rogalików. Delikatne i kruche, polane lukrem na wierzchu, mają tylko jedną wadę.. za szybko znikają. Ciasto należy przygotować dzień przed pieczeniem. Przepis znalazłam na tej stronie. Przepis na 40 rogalików. Składniki na rogaliki: 3 szklanki mąki pszennej

Na słodko lub wytrawnie
Kruche rogaliki z powidłami śliwkowymi 67

Kruche rogaliki ...szybkie, zawsze się udają...idealnie pasują do kawy, herbaty czy kakao. Ciasto już niejednokrotnie sprawdzone,więc śmiało polecam. Nadzienie zaś to powidła śliwkowe z owoców z naszej działki. Składniki na ciasto: 500 g mąki wrocławskiej 150 g cukru pudru 200 g masła  6 żółtek  3 łyżki  gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: powidła

Gosia gotuje
Kruche ciastka ślimaki z marmoladą. 200

Smaczne ciasteczka z marmoladą. Maślane, a zarazem kruche z nutą słodkości. Przepis nie jest trudny, ale ważne, aby nie doprowadzić ciasta wyciągniętego z lodówki do temperatury pokojowej - musi być zimne. Nie nakładamy też za dużo marmolady, gdyż może wypłynąć w trakcie pieczenia.  Ciasteczka polecam, bo ładnie się prezentują i dobrze smakują :) Normal 0 21 false false false

Symfonia smakowa
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 153

roztarciu z olejem i dowolnymi dodatkami otrzymujemy słodką pastę, którą możemy posmarować naleśniki, wafle lub pieczywo. Sprawdza się ona także jako składnik ciasta, dodając smakuróżnym domowym wypiekom - dzięki niej zyskują na teksturze i trwałości, a kruche ciastka na chrupkości. Inulinę możemy również dodać do wszelkiego rodzaju produktów mlecznych - w tym mleka sojowego - jak jogurt, kefir czy zsiadłe mleko. Także

w mojej kuchni
Ciasteczka korzenne 179

Dziś coś, co możemy przygotować z dziećmi i dla dzieci :) Z córką zrobiłam takie fajne kruche korzenne ciasteczka. Składniki: 3 i 1/2 szklanki mąki (+ do podsypania jeśli się ciasto będzie kleić) 1 kostka margaryny 2/3 szklanki cukru pudru 2-3 łyżki śmietany 1 łyżka przyprawy korzennej lub do piernika 1 płaska łyżka cynamonu odrobina soli Sposób wykonania: 1. Mąkę, cukier

Kuchnia domowa Ani
Sernik "Krówka" 187

Sernik "Krówka" to idealny deser dla fanów cukierków o tej samej nazwie. Delikatny, kremowy ser z masą kajmakową na kruchym spodzie, z wierzchem pokrytym masą krówkową posypany orzechami włoskimi. Sernik "Krówka" - Składniki:   ciasto: 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki mąki zwykłej pszennej małe jajko 60 g masła łyżka miodu 2 łyżki cukru cukier waniliowy 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodka Strona
Brak tytułu 116

minut w 180 stopniach C. A tak wyglądają moje foremki: Kupiłam je za około 5zł/komplet w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego. Z ciasta można robić różne ciasteczka. Spokojnie możecie wycinać je zwykłymi foremkami. Ciastka są kruche - idealne do herbatki

kolorowotorcikowo
Prosty miodownik z masą budyniową 175

Pyszne ciasto, którego wersji jest niemalże tyle co sernika. W tej wersji wystarczy je upiec 2-3 dni przed jedzeniem. U mnie prosto, tradycyjnie. Trzy kruche spody i budyniowo-maślany krem. A na wierzchu polewa kakaowa o karmelowym posmaku. Mniam. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  60 minut Ilość porcji

Bazując na smaku

Proponowane wyszukiwania