kruche ciasta - 9707 przepisów (strona:322/648)

Ciasto Orzechowe 240

minut (najlepiej sprawdzać co jakiś czas patyczkiem, gdy ciasto nie będzie się przyczepiać do patyczka to znaczy, że gotowe) . Gotowe :) czy nie jest banalne ?   UWAGA!!! Ciasto jest kruche i delikatne więc uważamy przy krojeniu ;)  Ostatnio natknąłem się na pewien  utworek pewnego pana :)  Do dziś słucham tego non stop. Oczywiście z gatunku indie folk :)  Hozier From

Gotuj Z Muzyką
Ciasto Orzechowe 226

minut (najlepiej sprawdzać co jakiś czas patyczkiem, gdy ciasto nie będzie się przyczepiać do patyczka to znaczy, że gotowe) . Gotowe :) czy nie jest banalne ?   UWAGA!!! Ciasto jest kruche i delikatne więc uważamy przy krojeniu ;)  Ostatnio natknąłem się na FB na pewien  utworek pewnego pana :)  Do dziś słucham tego non stop. Oczywiście z gatunku indie folk

Gotuj Z Muzyką
Najlepsze pierogi na Wigilię 389

pieczone pierogi. Nie pamiętam, skąd wzięła przepis, ale wiem, jaką były dla nas wszystkich niespodzianką. Nigdy jeszcze takich pierogów nie jadłam! Farsz z pieczarek i jajek zamknięty w krucho-drożdżowym cieście. Od pierwszego kęsa się w nich zakochałam - ten smak bije na głowę wszystko! Ich przygotowanie jest dość czasochłonne (jak to z pierogami bywa), ale smak wynagradza każdą minutę spędzoną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Baklava 356

Długo się za nią zabierałam, ale w końcu przyszedł ten dzień - upiekłam Baklavę! :) Wbrew pozorom jest łatwa do wykonania, jednak trzeba do niej wiele cierpliwości. Klasyczna

My Culinary Art
Tarta karmelowa z orzechami 255

Składniki na spód: 2 łyżki śmietany 30% lub 36% 1 żółtko 200 g mąki pszennej 40 g cukru 110 g zimnego masła szczypta soli Składniki na

My Culinary Art
Spody do Babeczek 344

Prosty, podstawowy przepis na kruchutkie, delikatne i wręcz rozpływające się w ustach spody do babeczek.  Mając tak przygotowane bazy możemy puścić wodze

Słodka Strona
Szarlotka z Masą Budyniową 337

Szarlotka z Masą Budyniową to smakowita alternatywa dla tradycyjnego ciasta z jabłkami. Aromatyczne, smażone jabłka idealnie komponują się z delikatną masą budyniową tworząc przepyszne ciasto. Szarlotka

Słodka Strona
Aksamitny dżem jeżynowo - porzeczkowy 179

się różnymi kolorami i smakami. Będzie smaczna zima ;) Dżemy jada się chyba w każdym domu. Jeśli nie na kanapkach, to z naleśnikami czy przekładając ciasta: od kruchych tart po torty. Własny dżem jest przede wszystkim zdrowy, bo wiadomo, że nie ma w nim chemii, a do przygotowania użyliśmy wysokiej jakości owoców. Tego nie możemy być pewni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szarlotka, czyli szaleństwo w sezonie jabłkowym 88

Co tu się dużo rozwodzić, szarlotka w sezonie jabłkowym to jest istna królowa ciast. Wpierw zapomniana, a ostatnio odgrzana przez knajpy jako deser podawana z gałką

Nie Bo Piekło
Tarta z chorizo, ziemniakami i cebulą 183

Tarta z chorizo, ziemniakami i cebulą... Kruche, złociste ciasto. Paprykowa, lekko pikantna kiełbasa.  Ziemniaki, cebula i mozzarella. Pycha!   Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej; 100 g margaryny; 1 żółtko; 50 ml wody. Nadzienie: 250 g kiełbasy chorizo; 2 duże cebule; Duży ząbek czosnku; 100 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30 lub 36%; 150 g startej mozzarelli

Gospodyni Miejska
Tarta z burakami, cebulą i fetą 132

Tarta z burakami, cebulą i fetą... Kruche, złociste ciasto. Nadzienie z buraków i cebuli. Posypane kosteczkami fety. O wyrazistym, słodko-pikantnym smaku. Zapraszam!   Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej; 140 g margaryny; 5 łyżek bardzo zimnej wody; Szczypta soli. Nadzienie: 500 g białej cebuli; 500 g czerwonych buraków; 1/2 łyżeczki tymianku; 1 łyżeczka majeranku; 3 łyżki octu balsamicznego

Gospodyni Miejska
Dwukolorowe ciasteczka maślane 216

I znowu ciasteczka :) Pomysł na te dwukolorowe cudeńka znalazłam na stronie ' Obiad gotowy! '. Zapraszam do pieczenia! Składniki na dwie blaszki ciasteczek maślanych: 2 szklanki mąki pszennej

My Culinary Art
339. 147

trzcinowym i jagodami Przepis na wczorajszy makaron znajdziecie tu . Co do dzisiejszego śniadania to myślę, że gdy ostatnio próbowałam je zrobić dałam po prostu za mało płynów dlatego ciasto wyszło kruche i takie jakieś twarde. Tym razem zdecydowanie się udało.  Jeżeli chcecie przepis mogę zamieścić przepis. :) A już niedługo spodziewajcie się na drugim blogu idealnego przepisu na lody

More food, love and dreams
ROGALIKI Z DOMOWYM POWIDŁEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 183

Zbliżają się święta - czas magii, czas dla rodziny, czas wspomnień... Nie może więc zabraknąć u nas pierwiastka bardzo bliskiej osoby, która odeszła od nas w 2005

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania