Moją wielką pasją jest pieczenie i mam bardzo dużo radości z odkrywania coraz to nowszych przepisów i technik cukierniczych. Moją drugą pasują są podróże
ciastkarnia na kruchym spodzieSrata-tata czyli tarta stracciatella :) Zapraszam na tartę z białej czekolady i mleka skondensowanego z wiórkami czekolady mlecznej i gorzkiej. Przepis na tę tartę znalazłam
My Culinary ArtSkładniki na spód: 240 mąki owsianej 1 jajko 1 żółtko 5 czubatych łyżeczek cukru pudru 150 g zimnej margaryny szczypta soli Nadzienie: 1 kg jabłek 2
My Culinary ArtMoi drodzy - w poniedziałek czeka mnie zabieg chirurgiczny stawu skokowego, więc niestety jest to mój ostatni wpis na jakiś czas.. Korzystając z okazji, chciałam się
My Culinary ArtDzisiejsza tarta podbiła nasze serca. Jej wygląd , smak - pychota... a aromat jaki się unosił podczas pieczenia ....bezcenny :) Dzięki firmie Symbio miałam przyjemność wypróbować orzechy pekan i
Słodkości i nie tylkoWilgotny, puszysty, dekoracyjny, smaczny sernik. Mocno pachnący wanilią, rozpływa się w ustach. Ciasto: 40 dag mąki 20 dag masła szklanka cukru
RAROSSACiasto kuszące słodyczą przełamane kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki, który nadaje ciastu niepowtarzalny smak. Z delikatną bezą posypaną płatkami migdałowymi. Nie ma w tym więc nic
RAROSSAPost Tartaletki z budyniem i porzeczkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje...figami, kozim serem i hiszpańskim bądź hiszpańską hamon. Zagadka z wcześniejszego posta rozwiązana. Oczywiście było pysznie, cudownie, a tarta zniknęła w chwilę. Składniki: CIASTO: 250g mąki
Brzuszki ŁakomczuszkiDziś przepis tak prosty, ekspresowy i pyszny zarazem, że stanowi mój numer jeden na niezapowiedziane wizyty przyjaciół. Magiczny dodatek Nutelli to as w
sama złodyczWersji quiche jest wiele. Może być na cieście francuskim, kruchym, mój jest w wersji light - bez dodatku mąki. Szybkie , lekkie a zarazem bardzo pożywne i smaczne danie. Polecam w wersji z kozim serem i pomidorkami koktajlowymi - pychotka :-) SKŁADNIKI: -4 jajka -200ml kremówki -serek kozi ( może być roladka lub miękki twarożek) -250g pomidorków koktajlowych -tymianek ( świeży lub suszony) -sól
Smaczne ZdroweSzparagi już się kończą więc na zamknięcie sezonu wykorzystałam je do tarty. W połączeniu z pysznym serem korycińskim i marchewką stworzyły bardzo smakowity farsz. Kruche, maślane ciasto jako baza i całość była wspaniałymi, letnim posiłkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzapomysłu na coś innego, niedużego, co mogłabym podać podczas spotkania z przyjaciółmi. Z pomocą przyszła mi już nie pierwszy raz stara publikacja, Kolekcja Dobrej Kuchni. Rurki z bardzo kruchego, korzennego ciasta, napełnione puszystym kremem nie są trudne do zrobienia a smakują wyśmienicie - przekonajcie się sami ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaMaluchy lubią słodkości jak najbardziej proste, gdzie smaki są łatwo rozpoznawalne i nie przekombinowane. Dlatego na najbliższy Dzień Dziecka upieczcie ciasteczka z kawałkami
sama złodyczmigdałami Przepis jest na dużą blaszkę (25×35 cm), sernik sam w sobie nie jest wysoki, ale z białkową pianką i owszem Sernik z pianką na kruchym spodzie to idealne ciasto do kawy, jest prosty w przygotowaniu, smaczny, ładnie wygląda i świetnie smakuje. Składniki: Masa: twaróg sernikowy z wiaderka- 1 kg, 3 żółtka 125 g rozpuszczonego masła 1 budyń(...)Pianka: 8 białek ½ szklanka cukru szczypta soli Spód: Rozpuszczamy masło, dodajemy 3 żółtka, 1 szklankę mąki, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno formy. Masa białkowa: 8 białek ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy stopniowo cukier, aż do jego rozpuszczenia. Masa serowa: Mieszamy mikserem składniki: ser, żółtka i cukier, dodajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię