Mazurek z advocatem i czarną porzeczką

Mazurek z advocatem i czarną porzeczką

Mazurek z advocatem i czarną porzeczką

Zapraszam na jedyny w swoim rodzaju mazurek wielkanocny z advocatowym nadzieniem i cienką warstwą dżemu z czarnej porzeczki dla przełamania smaku. Ciasto jest niesamowicie kruche, ma piękny złocisty kolor. Nadzienie natomiast  jest naprawdę oryginalne i myślę, że mile zaskoczy Wasze kubki smakowe :) Znudzeni tradycyjnymi mazurkami kajmakowymi? Może po prostu ich nie lubicie? Jeśli tak, zachęcam do wypróbowania tej wersji :) Ciasto : 88 g mąki pszennej 50 g masła 12,5 g cukru pudru 1 łyżka kwaśniej śmietany... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chocolate Muffin Blog

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

Chocolate Muffin BlogChocolate Muffin Blog

Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)

Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, muffiny, żurawina, czarna porzeczka, porzeczki, ciasto z porzeczką, wielkanoc, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto z białek

Inne przepisy z Chocolate Muffin Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.