Kiedyś walijscy górnicy zabierali je do pracy na drugie śniadanie. Później Australijczycy wynieśli je niemal do rangi narodowego dania, mnożąc rodzaje farszów. Na początku lat dziewięćdziesiątych
zadanie-gotowanieTarta jogurtowo-budyniowa z jagodami jest bardzo smaczna, delikatna w smaku, do tego rewelacyjnie wygląda. Dodatkowo posypałam tartę cukrem pudrem z hibiskusa, na który przepis znajdziecie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSezon szparagowy trwa. Już białe szparagi były, w wersji śniadaniowej czy też przystawkowej, jak kto woli. Teraz czas na zielone. Osobiście, bardziej wolę właśnie te, zielone
W kuchni Karmel-itkiWłaściwie to nie miałam pojęcia jak je nazwać. Ciasteczka? Mini tartaletki? A może jednak bardziej świątecznie... Mazurki? Mazurków nigdy sama nie przygotowywałam, ani nawet nie
Kuchnia EllieTłusty Czwartek. Ale będzie tym razem zdecydowanie mniej tłusto. Tegoroczny Tłusty Czwartek pozbawiłam ciężkości, tłustości i poczucia przejedzenia. Tak, wiem, wiem, o to chodzi w ten
W kuchni Karmel-itkiWegańskie wrapy z humusem i warzywami to klasyczna tortilla w wegańskiej odsłonie. Głównymi składnikami jakie będą tu dominować to humus, warzywa i dresing z Tahini z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jak to niektórzy mówią, że dopadła ich śnieżna depresja. Ot troszkę dziwna sytuacja. W styczniu śnieg? No nie, kto by pomyślał.... ;) Ale tak na
Malinowe PocałunkiMoi drodzy ciesząc się w dalszym ciągu świeżymi owocami lata chcę wam zaproponować sernik o obłędnym aromacie cytrynowym niezwykle dobrze współgrającym w dojrzałymi wiśniami. Jeszcze jako
vaniliowoczekoladowaZapraszam na słone shortbread, super maślane ciasteczka, które wprost rozpływają się w ustach; ciasteczka są idealne jako zaostrzając ą apetyt przystawk ą przed kolacją
Mia Cucina SofietaSernik z grysikiem moja mama piekła zawsze na Wielkanoc, gdy byliśmy dziećmi, więc to taki trochę przysmak z mojego dzieciństwa :) Najbardziej charakterystyczną jego cechą była mega
Smakowy RajNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Na słodko lub wytrawnieSkładniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
kolorowotorcikowoKiedy kilka lat temu odkryłem ciasteczka milanais , nie wiedziałem, jak wcześniej mogłem się bez nich obyć. Obok wszelkich pierniczków i cranberry no ë l jest to
Food Square***** W nawiązaniu do ostatniego postu, gdzie zaprezentowałam wam chutney z białej cebuli i chlebki chapati , dziś obiecany placek cebulowy z kminem . Jest to bardzo przyjemne danie
W kuchni Karmel-itkiTort Szwarcwaldzki, to jeden z moich ulubionych tortów. Piekłam go już dużo razy, za każdym razem był większy, ostatni tzn. ze zdjęcia, miał około 4kg. Smakowo
Smakowy Raj