kruche babeczki - 3416 przepisów (strona:137/228)

[Wielkanoc] Jajka faszerowane na 6 sposobów 99

mieszamy z rozdrobnionymi żółtkami oraz majonezem i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie powstałą masą faszerujemy jajka. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Bon appetit! Teksty powiązane: WINO NA WIELKANOC MAZUREK POMARAŃCZOWY KRUCHE BABECZKI Z NADZIENIEM CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWYM PASZTECIK NA KRUCHYM SPODZIE WEGE PASZTECIK Z CIECIERZYCY WIELKANOC – SKĄD TA TRADYCJA NIEDZIELA PALMOWA-SYMBOLIKA, TRADYCJA, WIERZENIA ELEGANCKI STÓŁ WIELKANOCNY – NAKRYCIE PEŁNE

Kate's Kitchen
Kruche tartaletki z budyniem i granatem 159

Deser z całkiem tych niedietetycznych ale czasami trzeba. Wykorzystałam ten przepis na kruche babeczki i dokładnie z tych samych składników zrobiłam kruche tartaletki z budyniem i owocami. Niby to samo a jednak efekt całkiem inny. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
,,Kruche babeczki z orzechami w karmelu’’ 332

Kruche babeczki z cukrem trzcinowym i orzechową masą. Chrupiące połówki włoskich orzechów polane słodką polewą z karmelu rozpływają się w ustach. Takie babeczki to kwintesencja najlepszego smaku słodyczy… Składniki na ciasto kruche: 100 g schłodzonego masła 30 g cukru pudru łyżka miodu łyżka cukru trzcinowego 200 g mąki 1 jajko szczypta soli Polewa karmelowa: 150 g orzechów włoskich Pół szkl(...)uzyskania jednolitej konsystencji, formujemy placek, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na min. 30 minut. Zimne ciasto wałkujemy na grubość 3 mm podsypując lekko mąką. Przygotowujemy foremki do babeczek, smarujemy je masłem, oprószamy mąką. Ciastem wykładamy foremki na babeczki. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200ºC na złoty kolor. Wyjmujemy i wystudzamy. W tym czasie cukier wsypujemy do garnuszka

Podróż w kulinaria
KRUCHE OWSIANE BABECZKI Z BUDYNIEM I RABARBAREM FIT 138

Rabarbar... kiedy, tylko pojawia się na uginających od nowalijek straganach, od razu mam ochotę na kruche ciastko z budyniem. Zatem przedstawiam babeczki o kruchym, owsianym spodzie, domowym budyniu waniliowym, marmoladą rabarbarową doprawioną cynamonem i rodzynkami, posypane kawałkami gorzkiej czekolady i kruchymi okruszkami... ach... A wszystko BEZ CUKRU !!! Trochę pracochłonne, ale uwierzcie - warto! Wyszło mi 14 babeczek. SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO(...)agawy, miodu PRZEPIS: do rondelka wsypuję mąkę, żółtka, olejek i syrop podgrzewam na wolnym ogniu cały czas mieszając, aby nie powstały grudki powoli dolewam mleko, mieszam, aż zgęstnieje PRZEPIS- BABECZKI: wyciągam ciasto, odkrawam 1/4 i zostawiam do posypki, wkładam do lodówki większą część dzielę na kuleczki i wyklejam nimi papilotki (najlepiej silikonowe podpiekam 10 minut w 180 stopniach. na spody

Upiecz sobie babeczkę
Kruche babeczki z kremem mascarpone i truskawkami 328

Lato to dla mnie czas kruchych babeczek z kremem i owocami. Piecze się je szybko, wystarczy kilkanaście minut, a kruchego ciasta można przygotować więcej niż potrzeba do jednorazowego wypieku - nie traci na wartości przechowywane w lodówce kilka dni, można je też podzielić na porcje i zamrozić. Tym razem babeczki wypełniłem delikatnym kremem z bitej śmietany i serka mascarpone. Do dekoracji

W SMAK
Kawowe babeczki kruche z kajmakiem 139

Kruche babeczki o smaku kawy i kremowa masa kajmakowa. Na szczycie zaś szron z kawy.. Będzie słodko i kalorycznie :-) Warto zrobić! Czas przygotowywania:  około 1h Chłodzenie: około 1-2 h Ilość babeczek:  około 25 sztuk średnicy 6 cm Składniki na kruche ciasto: • 1,5 szklanki mąki pszennej - 300 g • kostka masła

AniaGotuje.pl
Kruchy placek na niedzielę, 3:2:1 START! 102

przekąski z różnymi dodatkami. Tak samo wiele możliwości  jest, gdy kruche ma być bazą słodkiego deseru. Nadaje się na różnego typu ciasta, łącznie z kruchymi tortami, na ciasteczka, małe czy większe, markizy z kremem czy dżemem, można zawinąć je na kształt rurek do nadziewania, można piec babeczki czy najzwyczajniejszy placek z dowolnymi dodatkami, w zasadzie chyba każdy pomysł, jaki(...)pytanie dlaczego, ale można używać papieru czy lekko smarować formy, jeśli chcecie łatwo wyjmować ciasto z formy i nie połamać delikatnych kawałków. Jednak piekąc z tego ciasta słodkie kruche babeczki najlepiej wykleić foremki bez smarowania, włożyć lekko nakłute do lodówki także już w foremkach przed pieczeniem, dzięki czemu ciasto nie zsunie się ze ścianek podczas pieczenia i babeczki będą wyższe

I tu będę miała takie te
Babeczki z chilli. 146

Kruche babeczki ,wytrawne. Składniki: 1 kostka margaryny 2 szklanki mąki 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka jogurtu greckiego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sól szczypta Ciasto zagnieść, wylepić  natłuszczone foremki i upiec. Nadzienie: 250ml śmietany kremowej 2 łyżki sosu chilli z limonką i kolendrą 2 łyżki brandy 2 łyżki posiekanych pistacji gronka porzeczki lub fileciki grapefruita oliwki Śmietanę

Kulinarny karnet Christophera
Krem z szynki 128

dalej ucierać, dodając chrzan do smaku. Śmietanę ubić. Delikatnie wymieszać z masą z szynki. Doprawić do smaku solą i ewentualnie chrzanem. Podawać do chleba, jako nadzienie do kruchych wytrawnych babeczek lub z krakersami. Podawać do chleba, jako nadzienie do kruchych wytrawnych babeczek lub z krakersami.   zastawa

królestwo garów
Kruche babeczki z kremem limonkowym 175

Latem na gorące dni nie ma nic lepszego od schłodzonych babeczek z aromatycznym, cytrusowym kremem. W moim domu prym wiodą kruche babeczki wypełnione kremem z serka mascarpone z limonką i nutą mięty. Tylko komu chce się włączać piekarnik, gdy z nieba leje się żar? W takich sytuacjach korzystam z gotowych korpusów do babeczek. Tak zrobiłam i tym razem. Wy oczywiście

W poszukiwaniu inspiracji
Babeczki limonkowo-kokosowe 134

odkrycia kremu limonkowego zakochałam się w tym smaku. Tym razem proponuję małe łakocie na jeden kęs.  Kruche babeczki z delikatnym kremem limonkowym na bazie mleka kokosowego,bitą śmietaną oraz płatkami kokosowymi. Pycha.  Polecam też tartaletki z kremem limonkowym w nieco innym wydaniu, na które przepis znajdziecie tu BABECZKI LIMONKOWO-KOKOSOWE Składniki: (na ok.15/16 szt) babeczki: 3 żółtka(...)ładamy na wierzch babeczek. Całość posypujemy skórką z limonki oraz prażonymi na suchej patelni płatkami kokosowymi (płatki są grubsze od wiórków) Babeczki najlepiej smakują po kilku godzinach kiedy spody nabiorą wilgoci od kremu i zrobią się bardziej kruche i miękkie

Bon appetit mon amie
Kruche babeczki z czekoladą, konfiturą z porzeczek, kajmakiem i bitą śmietaną 86

pyszne :D I takie właśnie  są  te babeczki, po prostu sama słodycz - kajmak, czekolada i bita śmietana, których słodki smak przełamuje lekko kwaśna konfitura z porzeczek. Kruche babeczki z czekoladą, konfiturą z porzeczek, kajmakiem i bitą śmietaną Składniki: Ciasto: 1)       250 g mąki pszennej 2)       120 zimnego masła

Na kulinarnym poligonie
MINI SZARLOTKI Z MALINAMI 109

był prosty – osobiście nie przepadam za bardzo słodkimi deserami a w tych babeczkach prócz słodkiej bezy, cukier był także w nadzieniu oraz cieście. Liczę na to, że wam zasmakują. Mnie kupiły w całości, zwłaszcza, że jest to ciekawa i nietypowa wersja szarlotki:) Składniki na ciasto kruche: •3 żółtka •20 g cukru pudru •opakowanie cukru waniliowego •150 g mąki pszennej(...)przestając ubijać na najwyższych obrotach. Nasza beza będzie gotowa kiedy masa będzie sztywna i błyszcząca, wtedy dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny i ubijamy jeszcze chwilę. Do podpieczonych kruchych babeczek nakładamy nadzienie jabłkowe (ważne żeby było ciepłe). Na wierzchu każdej babeczki kładziemy 2-3 maliny. Masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy na każdą babeczkę dość dużą porcję bezy

PatiGotuje
Kajmakowe babeczki 87

Pomysł na szybki niedzielny deser. Kruche babeczki z kajmakiem. Szybko, słodko i pysznie.    Babeczki można przygotować wcześniej i trzymać je w szczelnym pojemniku, zaoszczędzi nam to pracy kiedy wpadną niespodziewani goście albo najdzie nas ochota na coś słodkiego. Takie foremki można wypełnić nie tylko kajmakiem, ale kremem z mascarpone albo bitą śmietaną w owocami. KAJMAKOWE BABECZKI Składniki: babeczki

Bon appetit mon amie
Babeczki z kremem czekoladowo-orzechowym (Nutella) 426

Kruche babeczki w kształcie kwiatków to coś dla tych, którzy nie mają foremek na babeczki, ale mają foremki na muffinki :) Kwiatuszki wypełnione są kremem, który zrobiłam na bazie znanego smarowidła czekoladowo – orzechowego. Babeczki smakują dzieciom tym młodszym i tym starszym :) CIASTO NA BABECZKI: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania