krem - 19817 przepisów (strona:708/1322)

Karpatka z borówkami 314

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blaszki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do obu blaszek. Pieczemy 30 minut najpierw jedno, potem drugie. Studzimy. Krem: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1/2 litra mleka 2 całe jajka 1 żółtko 300 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny borówki 1. 1/3 mleka odlewamy

kruche babeczki
Ciasto Paradiso 3000

podniebienie. Połączenie trzech smaków – orzechowego spodu, kokosowej pianki i kawowej galaretki jest niebywale trafione. Spód: 200g herbatników 100g orzechów włoskich 200g masła w temperaturze pokojowej 6 łyżek miodu Krem kokosowy: 100g kwaśnej śmietany 18% 120g cukru pudru 400g mleka kokosowego (1 puszka) 6-7 łyżeczek żelatyny 400g śmietanki kremówki 1 op. śmietan-fixu 50g wiórek kokosowych Galaretka kawowa: 350g

Smaki Na Talerzu
Mus czekoladowy mega zdrowy 231

czekoladowy - krem czekoladowy a jak dodam że z kaszy jaglanej to będzie zdziwienie? Jest mega czekoladowy ze zdrowej czekolady gorzkiej minimum 80 % kakao a do tego pyszna kasza jaglana i mleko, Wasze ulubione, zwierzęce lub warzywne, mus wyjdzie pyszny, kremowy, delikatny. Zachęcam do spróbowania przepisu i nikt, mówię Wam nikt nie powie że jest tam kasza jaglana, wypróbujcie na znajomych

Moje Małe Czarowanie
Mus truskawkowo-miętowy na skandynawską nutę 188

Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka razem z cukrem. Zagotować; gotować przez 5-10 minut, aż owoce zaczną się rozpadać. Zmiksować blenderem na gładki krem. Dodać listki mięty, zmiksować. Dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać łyżką do jej całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Kremówkę ubić na pół sztywno. Dodać do ostudzonej masy truskawkowej, delikatnie mieszając łyżką. Przełożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto piernikowe z jabłkami 215

posiekanych orzechów włoskich ( nie miałam orzechów to dodałam 15 dag bakalii) cukier puder do posypania na wierzchu Jajka z cukrem ubijamy tak długo , aż zrobi się piękny biały krem. Nadal miksując dodajemy miód , olej, kakao, sodę , proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i mąkę. Jabłka myjemy , wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Do ciasta dodajemy jabłka i bakalie

Różne smaki w kuchni
Ptasie mleczko śmietankowo- czekoladowe 166

szkl. zimnej wody, a gdy napęcznieje , podgrzewamy aby się rozpuściła. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem a pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Powstały krem dzielimy na 3 części: mieszamy z rozpuszczoną czekoladą mieszamy z czekoladą mleczną startą  pozostaje biała Na dno foremki wykładamy białą masę , następnie czekoladową i straciatellę a na samej górze dociskamy

Różne smaki w kuchni
Ptysie ze śmietaną 210

wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem nie za duże kółeczka. Z porcji wychodzi 12-15 sztuk. Piec w 200stopniach 22-25minut. Po wystudzeniu przekroić każdego ptysia i przełożyć ulubionym kremem bądź śmietaną. U mnie tym razem śmietana 36% ubita (300ml) + serek mascarpone 400g + 2łyżki cukru pudru. Dla nieco zmiany smaku dodałam do śmietany dodatkowo 2 łyżeczki domowego syropu malinowego

W garach u Gosi
CHIPSY Z JARMUŻU 171

żebyśmy nie zepsuli sobie składników!   cytat z tej strony    tutaj  Witamina A Pewnie wiesz, że pomaga ona zachować zdrowie oczu i skóry. Wiele kremów ochronnych zawiera dawkę retinolu, czyli głównej postaci tej witaminy. Zapobiegają one przesuszaniu się skóry i tworzą barierę oddzielającą nas od mroźnego powietrza. Jeśli dostarczysz odpowiednią dawkę witaminy A z pokarmu i zadziałasz

w mojej kuchni
Tarta z agrestem i budyniem kokosowym 175

budyniem kokosowym. Podekscytowany zacząłem szperać w Internecie i szukać wskazówek i przepisów na poszczególne części mojego wypieku: na ciasto, na krem budyniowy oraz na owocową […] Artykuł Tarta z agrestem i budyniem kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Czekoladowy tort naleśnikowy (wegański) 252

syrop z agawy. Cały czas mieszamy, żeby czekolada się nie przypaliła. Gotową polewą czekoladową smarujemy nasz tort. Następnie ozdabiamy ulubionymi owocami. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, żeby krem i czekolada stężały. Tort po wyciągnięciu bardzo łatwo się kroi. Smacznego! Używając niewielkiej miseczki przycinamy naleśniki, żeby miały idealnie okrągły kształt Przycięte naleśniki Naleśniki przekładamy bitą śmietaną i smarujemy polewą czekoladową

Lamarida.pl
PANCAKES BANANOWO KOKOSOWE 233

Normalnie super kozak deserek! 😍😎 Dzięki  Get-fit  😘 od których otrzymałam przepyszny krem z orzechów laskowych, dzięki czemu moje placuszki były obłędne w smaku!😵 Tak jak wspominałam w poprzednich postach, ruszają dla Was specjalne 👉RABATY! Na razie dla stacjonarnych klientów z Lublina i okolic na hasło zdrowo by Katarzynka  otrzymacie w sklepie 5 % rabatu na zakupy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto jogurtowe z owocami 486

kawałki. Kruszonka: składniki umieszczamy w miseczce, rozcieramy palcami do momentu, aż się połączą. Gotową kruszonkę owijamy folią i wstawiamy do zamrażalnika. Ciasto: jajka ucieramy z cukrami na jasny, puszysty krem. Dodajemy jogurt i miksujemy. Następnie dodajemy masło i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia składników. Dno formy do pieczenia wykładamy papierem

Smak mojej kuchni
OWSIANKA BANANOWA Z ORZECHAMI 207

łyżki * jabłko – 1 szt * orzechy laskowe * migdały SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Płatki owsiane gotujemy z mlekiem. Po ugotowaniu dodajemy banana, pastę tahini, masło migdałowe oraz łyżkę miodu miksujemy na gładki krem. Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy a patelnię, dodajemy orzechy, migdały oraz pozostał miód, podprażamy kilka minut ( do zbrązowienia ). Owsiankę i bakalie wkładamy naprzemiennie do słoiczka. Zajadamy! Smacznego! Przepis powstał

Ostra na Słodko
Chłodnik z cukinii z kolorowymi warzywami (Crema fredda alle zucchine e verdure colorate) 178

kawałki i gotujemy w bulionie do miękkości. D odajemy 10 listków bazylii, 5 listków mięty oraz 1 ząbek czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Zup ę miksujemy na krem, następnie schładzamy w lodówce ok. 1-2 godziny.   Przed podaniem chłodnik  oprószamy świeżo startym pieprzem, dekorujemy drobno pokrojonym ogórkiem, marchewką i papryką. **** PREPARAZIONE Spuntate le zucchine

La grande e la piccola cuoca
Czekoladowe trufle ziemniaczane w truskawkowym pudrze 179

słodka, chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku, przekąska, podawana najczęściej z gorącą Tort Red Velvet Tort Red Velvet w nieco innej odsłonie, bo przygotowany na puszystym biszkopcie, a krem w Kompot z rabarbaru Kompot z rabarbaru to moje dzieciństwo, to klasyka, którą zdecydowanie warto odtworzyć, kiedy tylko w Owsianka chałwowa Kiedy mam ochotę na słodkie śniadanie, najczęściej pada właśnie

NiePieprz.pl

Proponowane wyszukiwania