krem - 19817 przepisów (strona:1003/1322)

Zupa krem z brokułów z czosnkowymi grzankami 115

mieszanką warzywną, pieprzem, gałką muszkatołową i ewentualnie solą. Gotową zupę zmiksować. Kromki chleba pokroić w kostkę i smażyć na oleju do chrupkości, posypując czosnkiem granulowanym. W jakiej wersji robicie krem z brokułów

Zofiana
Kakaowy torcik z masą serowo budyniową. 170

malutkim ogniu zagotować . Budynie z mąką rozpuścić w szklance mleka  i wlać to masy serowej gotować aż masa zgęstnieje ciągle mieszając żeby nam się nie przypaliło . Krem serowy ostudzić. Biszkopt przeciąć na 3 części   Każdy płat nasączyć dobrą herbatą .   Pierwszy spodni krążek smarujemy dość grubo masą . Przykrywamy drugim krążkiem . Znowu masa i krążek ciasta . Wierzch

Sama słodycz i szczypta chili
Jak grillować gruszki – porady i przepisy 172

pestek winogron Gruszki wkładamy do grilla przeciętą stroną do rusztu. Grillujemy aż uzyskają łady przypalony wzór około 10 minut. Grillowane gruszki podawać najlepiej na ciepło np. z lodami i kremem czekoladowym Polecamy wam 2 przepisy na pyszne gruszki z grilla Winne gruszki z grilla Gruszki można śmiało grillować na górnym ruszcie/półce do podgrzewania lub obok grillowanego dania głównego. Mają

naRuszcie
Kasza jaglana 120

widać nie mógł. Gdy go tylko rozłupałam, z mojego kokosa wyłoniła się pleśń. No cóż trzeba było wymyślić coś innego... Na szczęście efekt końcowy był więcej niż zadowalający :) ~  Krem z kaszy jaglanej z sezamem, mandarynką i nerkowcami  ~ Składniki: (inspiracja) 50g kaszy jaglanej 1 jajko 20g sezamu/tahini szczypta soli + dowolne dodatki  np.mandarynka nerkowce Kaszę podprażamy, płuczemy i zalewamy

Kuchenny Skrawek Nieba
Krem z dyni :) 160

Mamci... Pachnąca, aromatyczna, rozgrzewająca, pyszna i baaaardzo sycąca :D Zupka - krem z dyni.   Składniki: - 1 kg miąższu dyni, posiekanego - 100 g cebuli, drobno posiekanej - 30 g masła - 500 ml wody - 1 kostka rosołowa - przyprawy do smaku: sól, pieprz ziołowy, prawdziwy - 2 ziemniaki, obrane i pokrojone w drobną kostkę - 250 g gęstego jogurtu naturalnego (najlepiej Zott) + odrobina do przyozdobienia

Zdrowie na języku :P
Dyniowy serniczek :) 175

Wczoraj Mama przyniosła z piwnicy ostatnią sztukę dyni. Była olbrzymia! :D Cały dzień gotowałyśmy i piekłyśmy. Powstała zupa z dyni, gęsty krem z dyni, serniczek, a także drożdżówka dyniowa. Pycha! Dynia to świetne warzywo, które można dodać niemalże do każdej potrawy. A jaki jest Wasz ulubiony przepis na dynię? Podsyłajcie linki do do waszych propozycji, jeszcze kawałek dyni mi zostało

Zdrowie na języku :P
Coś się do mnie uśmiecha - to Habżyki :) 121

mnie podobnych produktów, czyli np. chlebków chrupkich. Są lekko chrupkie, o oryginalnym smaku, przepełnione ziarnami siemienia lnianego. Można je spożywać praktycznie do wszystkiego. Jako substytut pieczywa, do różnych past, kremów, zupek, na słono, słodko i jako przekąskę :) Wkrótce przestawię Wam moje propozycje wykorzystania Habżyków :) Można je zamówić na stronie sklepu 42* Raw and Happy. Obecnie są dostępne trzy smaki: - Habżyki

Zdrowie na języku :P
Twarożkowa pasta z awokado i Habżyki :) 90

Awokado dojrzało, więc trzeba je jak najlepiej wykorzystać :) Uwielbiam awokado na słodko, w postaci czekoladowego kremu, ale dzisiaj mam dla Was wersję wytrawną. Bardzo smaczną, kremową pastę z twarożkiem, w towarzystwie Habżyków , u mnie pomidorowo-bazyliowych :) Składniki: - pół dojrzałego awokado - 100 g twarogu chudego - sól - przyprawy wg uznania (u mnie pieprz prawdziwy, ziołowy, cayenne) Wszystkie składniki zblendować. Podawać z chrupiącymi

Zdrowie na języku :P
Pomarańczowo - kakaowy krem z awokado i Hażbyki :) 111

Podobny krem już robiłam - przepis znajdziecie tutaj :) Tym razem proporcje były takie same, jednak dodałam jeszcze świeży sok z pomarańczy, a samą pomarańczę dodałam na wierzch mojej kanapki :) Wyszło obłędnie pysznie. Pomarańcza i czekolada to na prawdę smaczne połączenie. Polecam z Habżykami "siemię lniane i słonecznik" :) Składniki: - pół dojrzałego awokado - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka kakao

Zdrowie na języku :P
Jagodowy krem z tofu :) 132

Jakiś czas temu zobaczyłam na jednym blogu czekoladowy/kakaowy krem z tofu. Wyglądał przepysznie! Postanowiłam zrobić swoją wersję. Jako że miałam w zanadrzu świeże jagódki, to właśnie z nimi zrobiłam tę kremową masę. Wyszło pysznie! Składniki: - 180 g tofu naturalnego Polsoja - 3 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego - 200 g świeżych jagód - do smaku stewia/ksylitol/miód Wszystkie składniki blendujemy do momentu uzyskania

Zdrowie na języku :P
Dżem jagodowy ze stewią i agarem :) 100

wychodzą 2 słoiczki dżemu z musu i 1 ze skórek :) Edit: Dżem przygotowany ze zmiksowanych skórek jagodowych jest przepyszny! Ma kremową konsystencję, delikatny, słodki smak. Rozsmarowuje się niczym puszysty krem czekoladowy itp. :) Bardzo smaczny, szkoda tylko, że miałam jeden słoiczek ;) Polecam

Zdrowie na języku :P
Młody jęczmień :) 117

wiem, że jest niezwykle cenne pod względem zdrowotnym to i tak to zjem czy właśnie wypiję :) I Wam też radzę :) Z młodym jęczmień zrobiłam już babeczki, to znaczy krem do babeczek, a raczej muffinek dyniowych :) Widzieliście? Jeżeli nie to zapraszam TUTAJ :) A po młody jęczmień zapraszam do sklepu Coś dla zdrowia , gdzie obecnie kupicie go w promocyjnej cenie ;) Więcej

Zdrowie na języku :P
Prosta zupa dyniowa - tylko z warzyw :) 167

kostkę dynię i gotuj ok. 15-20 minut.  Posól i przypraw, gotuj jeszcze chwilkę, aby smaki się połączyły i warzywa były miękkie. Przed podaniem zblenduj na gładki krem i posyp natką pietruszki

Zdrowie na języku :P
Kremowa zupa z czerwonej soczewicy 127

minuty.  3. Wlewamy bulion i pomidory z puszki. Gotujemy 10 minut, po czym blendujemy zupę (dzięki tak wczesnemu zblendowaniu, w zupie zostaną kawałki soczewicy. Jeżeli wolicie gładki krem, zostawcie blendowanie na koniec gotowania). Odstawiamy na palnik i gotujemy 20 minut na średnim ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i rozlewamy do miseczek. Dodajemy 1-2 łyżeczki jogurtu i posypujemy

My Culinary Art
Krem ze szparagów z parmezanowymi grzankami 98

pomidory:)A kuchnia wydawała dziś pyszną zupę szparagową. Sezon szparagowy trwa tak krótko, że w jego czasie szparagi goszczą u nas bardzo często i w różnych postaciach. Dziś jako krem z dodatkiem razowych grzanek z parmezanem.Składniki:pęczek zielonych szparagów1 i 1/2 litr bulionu warzywnego1 cebula1 żółtko200 ml śmietany6 kromek czerstwego chleba razowego3 łyżki startego parmezanuoliwasól i pieprz do smakuPrzygotowanie

Magiczna kuchnia Darii

Proponowane wyszukiwania