krem z pora - 2446 przepisów (strona:2/164)

Krem z Pora w Łososiowym towarzystwie czyli dwa w jednym (Zupowy Wtorek odc.16 i Środowe Rybki odc.14) 135

Na tyle to pyszna zupa, że wczoraj zjadłam ją całą sama. Fakt, robiłam z połowy poniższej porcji ale i tak nie mogłam się oderwać. Pełna smaku

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krem ze smażonych porów z migdałami 130

Rozgrzewająca, pyszna i błyskawiczna do zrobienia zupa krem ze smażonych porów z odrobiną śmietany i dodatkiem płatków migdałowych. Składniki: 2 duże pory 5 ziemniaków 1 litr bulionu drobiowego śmietana 30 % 50 g płatków migdałów 6 łyżek masła sól, pieprz, cukier Ziemniaki obrać, pokroić na małe kawałki i ugotować. Odcedzić i wystudzić. Na patelni roztopić masło. Pory pokroić(...)plasterki i usmażyć na patelni około 5 minut, aż będą miękkie. Dodać ziemniaki i chwilę jeszcze podsmażyć. Wlać gorący bulion i całość zmiksować na krem. Doprawić do smaku kilkoma łyżkami śmietany kremówki i przyprawami. Migdały uprażyć na maśle i posypać nimi zupę

wyzwania kuchenne
Krem z cukinii i pora 199

Kremowa, gęsta zupa krem z cukinii z dodatkiem pora by zaostrzyć jej smak. To taka jesienna zupka. Podaję ją z drobnymi grzankami z bułki. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Krem zupa z pora o delikatnej czosnkowej nucie 169

O właściwościach oczyszczających pora już na pewno wiecie, i o tym że zupa  ugotowana z tego warzywa po hucznej zabawie niweluje objawy kaca

Pasje Jolki
Krem ze szparagów i pora z pikantną pianką 206

sezonie wiosenno-letnim. Mój kulinarny romans ze szparagami rzecz jasna ;) Dziś uszlachetniony z ostrzejszym w smaku porem i z pikantna pianką. Składniki: 1 wiązanka zielonych szparagów zielona częśc pora włoszczyzna na bulion (1 pietruszka, 1/4 selera, 2 marchewki) 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyzka masła  2 białka szczypta chili w proszku sól, pieprz zioła prowansalskie(...)nich końcówki na wysokości 2 cm. Kroimy w około 3 cm częci i dodajemy do bulionu. Por siekamy i podsmażamy na maśle, nastepnie dodajemy do bulionu. Całość gotujemy aż szparagi będa miekkie. Około 20 min. Gdy zupa trochę przestygnie miksujemy ją na krem. Nastepnie przecedzamy przez sitko.Doprawiamy solą, pieprzem ziołami prowansalskimi. Białka jajek ubijamy na parze ze szczyptą soli

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa krem z pora – sprawdzony przepis 164

porem, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Do wywaru dodajemy serek topiony, całość miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy. Gotowy krem doprawiamy wedle uznania solą, pieprzem, gałką muszkatołową, wlewamy słodką śmietankę, a na koniec dodajemy do zupy szynkę pokrojoną w słupki wielkości zapałek, która doda wyrazistości potrawie. Dodatkowo można zupa krem z pora(...)podana z grzankami. Smacznego zupa krem z pora Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Zupa grzybowa krem z leśnych grzybów Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Zupa krem z cukinii   Artykuł Zupa krem z pora – sprawdzony przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Zupa krem z czerwonej soczewicy i pora w wersji light 216

moczenia, natomiast jeśli chcielibyście  dodać  do zupy zwykłą zieloną soczewicę należy ją namoczyć przed gotowaniem  na 2-3 godziny w zimnej wodzie. Zupa krem z czerwonej soczewicy i pora w wersji light Składniki: 400 g czerwonej soczewicy 2 pory 1 cebula 1,5 litra bulionu ( przygotowanego na bazie   domowej warzywnej pasty bulionowej ) sól

Kulinarne przygody Gatity
Zupa krem z pieczonej dyni, brokuła i pora 96

Tradycyjne zupy, to potrawy, do których podchodzę z pewną rezerwą. Obiadu z  dwóch dań nie zjadam, fizycznie nie daję rady i wybieram z reguły mięso

Gosia gotuje
Krem ze smażonych pomidorów i porów na muscacie z domowym makaronem. 171

Pomidorowa tradycyjna u mnie w domu zawsze była z ryżem i zawsze robiona na przecierze pomidorowym i na bulionie drobiowym. Może dwa razy w życiu zrobiłem

BaRepas
Krem z porów z klopsikami 123

Zupa – krem: Pora obrać, umyć i odkroić liście. Białą część pokroić w plasterki. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki – przez kilka minut podsmażać razem z porem. Wlać bulion i gotować na niewielkim ogniu do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić do smaku i zmiksować na gładki krem. Klopsiki: Cebulę obrać(...)klopsiki. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie dopiec przez 10 minut w rozgrzanym do 180 st. piekarniku. Zupę podawać z klopsikami i natką pietruszki.   Artykuł Krem z porów z klopsikami pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Zupa krem z pora 83

jest smacznym i sycącym daniem, które ugotujecie w niecałą godzinę. Bazą do przygotowania kremu porowego jest oczywiście por, jednak w zupie znajduje się także pietruszka, seler oraz ziemniaki. Do zupy nie dodawałam, ani czosnku, ani cebuli, aby nie zabić smaku porów. Zupę krem z pora przyprawiłam sporą ilością gałki muszkatołowej oraz chili, dla zaostrzenia smaku. Jeżeli jednak(...)swoimi inspiracjami! Smacznego! Krem z warzyw korzeniowych i papryki Krem z pieczonych pomidorów i papryki Orientalna zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym Zupa krem cebulowa Zupa krem brokułowy z grzankami i serkiem topionym Przepis na zupę krem z pora Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 5 białych/jasnozielonych części pora - około

Kuchnia Bazylii
Zupa krem z pora 143

nadać zielony kolor naszym codziennym potrawom. Zacznijmy od zupy kremu z pora, która rozgrzeje Was delikatnym smakiem i wprawi w wiosenny i pogodny nastrój!  Zupa krem z pora Przepis na 6-8 porcji Potrzebujemy: 3 średniej wielkości pory 2 pietruszki 2 marchewki spory kawałek selera 4 ziemniaki 1 cebulę 2 ząbki czosnku natkę pietruszki(...)gotujemy pod przykryciem do miękkości.  Gdy warzywa zmiękną i nadadzą smak bulionowi, garnek ściągamy z ognia i wszystko blendujemy na jednolity krem. Przed blendowaniem możemy wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie.  Zupę krem z pora doprawiamy kuminem, pieprzem, solą i pokrojonym koperkiem. Zupę można podawać z prażonym słonecznikiem lub grzankami. Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Zupa krem z karmelizowanych porów z glazurowanym bekonem 136

przecież zupa z porów powinna być biała), a potem zajadał aż trzęsły mu się uszy :) Zupa krem z karmelizowanych porów z glazurowanym bekonem jest naprawdę niezwykła – bardzo kremowa, ale nie super gęsta, o lekko karmelowym kolorze (w końcu pory zostały skarmelizowane), w smaku lekko pikantna, delikatnie słodkawa (ale naprawdę wyczuwa się to tylko na końcu języka), bardzo lekka(...)jest chrupki, jednocześnie słodki od syropu, ale też z fajnym lekko gorzkawym posmakiem mocno przypieczonego karmelu. Całość zupy kremu z karmelizowanych porów z glazurowanym bekonem jest naprawdę idealnie zharmonizowana i na pewno zrobicie ją kolejny raz. Składniki: 4-5 sporych porów 4 łyżki masła 2 łyżki oliwy 0,5 łyżeczki soli 6 ząbków czosnku 0,5 łyżeczki wędzonej papryki

Pociąg Do Kuchni
Zupa krem z pora 197

Por jest dla mnie dość dziwnym warzywem dlatego długo nie mogłam się zabrać do zrobienia tej zupy jednak jak już ją spróbowałam to mogłabym ją jeść, jeść i jeść. Zupa krem z pora jest wspaniała szczególnie teraz gdy mamy okres przeziębień - por zawiera wiele witamin które pomogą szybko uporać się z każdą chorobą. Do tego duża zawartość żelaza(...)zmiękną miksujemy zupę za pomocą blendera - ja zrobiłam to tylko częściowo, nie chciałam uzyskać typowej zupy krem tylko delikatnie ją zagęścić. Do zmiksowanej zupy dodajemy pokrojonego w drobną kostkę kurczaka i całość gotujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! Artykuł Zupa krem z pora pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni

sierotka maRysia w kuchni