krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:314/372)

Tort Kraina Lodu- śmietankowy z kawałkami czekolady 245

razem tort Kraina Lodu z okazji urodzin 4 letniej Lilki;) Mam nadzieję, że solenizantce przypadł do gustu:) Różowe biszkopty przełożone kremem śmietankowym z dużą ilością czekolady;) Składniki biszkopt: 2 jajka 100 gramów cukru  55 gramów mąki pszennej  20 gramów mąki ziemniaczanej  odrobina barwnika Wykonanie:  Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Cały czas(...)masę. Piec przez około 20 minut bądź do tzw. suchego patyczka w temperaturze 160 stopni.  Z podanych proporcji osobno upiec 3 biszkopty. Składniki masa: 5 00 gramów serka mascarpone 100 ml kremówki 36 % 80 gramów drobnego cukru  100 gramów gorzkiej czekolady Wykonanie: Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wmiksować serek wraz z cukrem, wymieszać do połączenia się składników

Krakowskie smaki Ani
Zupa krem z brokułów. 219

mnie o przepis na zupę krem z brokuła.  No przecież to moja ulubiona zupka jest, a na blogu po niej ani śladu... Także od dziś już będzie: Zupa krem z brokułów.Składniki na 4 porcje: brokuły - mogą być mrożone;1 litr bulionu warzywnego;pieprz;pieczywo na grzanki.Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki. Wrzucamy do wrzątku lub gotujemy na parze(...)czyli kromki skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na kilka minut.Smacznego!!! Przedstawiony przepis jest podstawowym, możemy go modyfikować na różne sposoby np. dodając jogurt naturalny, śmietanę lub serek mascarpone. Można też pokombinować z przyprawami np. chili. Podawać też możemy nie tylko z grzankami, ale również z groszkiem ptysiowym

Miksturownik
Kokosowe ptasie mleczko 104

Błyskawiczne w przygotowaniu kokosowe ptasie mleczko. Masa jest niebiańsko lekka i puszysta. Wierzch ciasta można oblać ulubioną czekoladą lub po prostu obsypać wiórkami kokosowymi. Za spód

VioletoweKucharzenie
Tiramisu made by MP. 303

trudne do wykonania, a efekt naprawdę jest spektakularny.  Składniki: opakowanie podłużnych biszkoptów 4 żółtka 200 ml kawy espresso (lub mocnej rozpuszczalnej) 300 ml śmietany 30 % 250 g mascarpone 6 łyżek cukru likier amaretto (bądź inny wyraźny w smaku alkohol) ciemne kakao Wykonanie:Przykrywamy dno tortownicy 18-20 cm  papierem do pieczenia. Biszkopty dzielimy na pół i układamy pionowo(...)cukrem na białą puszystą masę, następnie dodajemy serek i dokładnie wszystko razem ucieramy. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie mieszając z masą serowo- żółtkową.Biszkopty pokrywamy połową kremu i posypujemy kakao. Znów układamy warstwę namoczonych biszkoptów i pokrywamy to warstwą kremu.  Całość wstawiamy do lodówki na min 3 h. Przed podaniem obsypujemy kakao. Ze swojej strony życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Tort Walentynkowa Rozkosz 145

sposób z mikrofalówką jest o wiele prostszy i bardziej efektywny. Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżką cukru pudru, dolewamy rozpuszczoną żelatynę (nie może być gorąca) cały czas mieszając. Dodajemy mascarpone i dobrze mieszamy, aby śmietana i serek się ze sobą połączyły. Poncz:  filiżanka mocnej czarnej herbaty Ponadto: Przygotowana wcześniej galaretka w odcieniu czerwieni (truskawkowa), bądź fioletu (owoce leśne), można(...)poziomo na dwie części, nasączamy ponczem , najlepiej od wewnątrz jeden i drugi blat. spód tortu smarujemy konfiturą morelową i nakładamy około połowy masy śmietanowej i przykrywamy drugim blatem. Resztą kremu smarujemy boki i wierzch tortu, wygładzamy powierzchnię i układamy ozdoby wycięte z galaretki. Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Truskawkowiec bez pieczenia 100

Truskawkowiec to bardzo proste i smaczne ciasto bez pieczenia. Składa się ono z puszystego kremu na bazie słodkiej śmietanki i serka ricotta oraz truskawek zalanych galaretką o tym samym smaku. Truskawkowiec bez pieczenia jest idealnym deserem do popołudniowej kawy w letnie dni. Sprawdzi się również na różnego rodzaju przyjęciach czy spotkaniach. Mój truskawkowiec jest ciastem bez pieczenia, ale możecie też(...)wymiarach 24×30 cm. Składniki na Truskawkowiec bez pieczenia: 140 g herbatników około 600 g świeżych truskawek 500 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka ricotta (może być mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie (8 g) cukru wanilinowego 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny 2 galaretki truskawkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotownie Truskawkowca bez pieczenia

Danka Pichci
Torcik truskawkowo-limonkowy 102

całych truskawek, wymieszać, przelać do szczelnej tortownicy. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia 2-3 godziny. Warstwa limonkowa: 330 ml śmietany 30% koniecznie schłodzonej 250 gr serka mascarpone koniecznie schłodzony sok wyciśnięty z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/4 szklanki cukru pudru 1 – 2 świeże twarde kiwi (najlepiej lekko niedojrzałe) Limonkę wyszorować, osuszyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć(...)Dodać sok i skórkę z limonki, wymieszać. Tortownicę wyjąć z lodówki, kiwi obrać, przekroić na pół, wzdłuż, pokroić na cienkie (2 mm plastry). Plastry układać wzdłuż boku tortownicy, wyłożyć krem limonkowy, który ma lekko przycisnąć kiwi do boków tortownicy. Do dekoracji: 330 ml śmietany 30 % kilka truskawek 1 limonka Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do rękawa cukiernicznego i wycisnąć

moj przepis na
Ciasto bez pieczenia z galaretek 921

foremki i zalać wystudzoną galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki, aby galaretka lekko stężała. Jeśli nie mamy foremki silikonowej, to najlepiej formę wyłożyć folią spożywczą, wtedy łatwiej wyjmiemy ciasto. Serek mascarpone krótko miksować z cukrem pudrem, następnie dodać tężejącą galaretkę cytrynową i miksować tylko do połączenia się składników. Można przyśpieszyć proces tężenia galaretki, poprzez wstawienie jej na 4 minuty do zamrażarki(...)Ciasto bez pieczenia z galaretek najlepiej kroi się, gdy spędzi w lodówce 12 godzin. Przed krojeniem wyjąć ciasto z foremki, obracając ją do góry dnem. Zobacz również: torcik z kremem bez pieczenia

Kuchcik gotuje
TORT KAWOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 114

CYTRYNÓWKA  (tu nic się nie zmieniło od tamtego roku 😉) 2)  SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO 3)  MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 4)  KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 5)  STROGONOW DROBIOWY Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten blog nie miałby sensu...czyli Wam moi czytelnicy. Dziękuję zarówno stałym czytelnikom, jak i nowym, którzy codziennie odwiedzają mojego(...)moje życie... bo robię to co KOCHAM ❤ A jak urodziny to musi być i tort 🎂 Tort mojego autorstwa... kakaowe ciasto biszkoptowe z wiśniami, dwiema masami na śmietance i serku mascarpone - czekoladową oraz kawową, a także bezą kawową w środku. Tort jest przepyszny, ale też pracochłonny oraz czasochłonny - samo suszenie bezy zajmuje 90 minut, a oprócz tego mamy do upieczenia biszkopt

Kuchnia MagdaLeny
TORT KAWOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 130

CYTRYNÓWKA  (tu nic się nie zmieniło od tamtego roku 😉) 2)  SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO 3)  MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 4)  KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 5)  STROGONOW DROBIOWY Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten blog nie miałby sensu...czyli Wam moi czytelnicy. Dziękuję zarówno stałym czytelnikom, jak i nowym, którzy codziennie odwiedzają mojego(...)moje życie... bo robię to co KOCHAM ❤ A jak urodziny to musi być i tort 🎂 Tort mojego autorstwa... kakaowe ciasto biszkoptowe z wiśniami, dwiema masami na śmietance i serku mascarpone - czekoladową oraz kawową, a także bezą kawową w środku. Tort jest przepyszny, ale też pracochłonny oraz czasochłonny - samo suszenie bezy zajmuje 90 minut, a oprócz tego mamy do upieczenia biszkopt

Kuchnia MagdaLeny
BABECZKI CZEKOLADOWE Z KREMEM ORZECHOWYM 209

Pierwszy dzień wiosny postanowiłam przywitać na słodko Dzisiaj upiekłam szybkie, czekoladowe babeczki z kremem orzechowym… Są łatwe w przygotowaniu z pewnością wyjdą każdemu! SKŁADNIKI : ( na około 12 babeczek ) mąka pszenna – 1½ szklanki – 300 g cukier – 120 g olej – ¾ szklanki – 150 ml jajko – 1 sztuka proszek do pieczenia – 2 płaskie łyżeczki mleko – ½ szklanki – 100 ml kakao – 2 łyżki olejek(...)olej. Wbić jajko, dodać olejek migdałowy i wsypać cukier. Wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao. Całość zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej masy.W osobnej miseczce umieścić serek mascarpone, wymieszać z masłem orzechowym i cynamonem. Foremkę ze specjalnymi otworami wysmarować tłuszczem. Dać łyżkę ciasta do każdego otworu. Następnie dołożyć nadzienie z mascarpone i zakryć kolejną porcją ciasta. Można też

kuchniabellissima.wordpress.com
CIASTO - BOMBA TRUSKAWKOWA BEZ PIECZENIA + FILMIK 174

Dzisiaj przepis na szybkie i smaczne ciasto z truskawkami. Ciasto przygotowałam na biszkoptach z masą truskawkowo - śmietanową. Smaczne i lekkie.  SKŁADNIKI :   1 kg świeżych

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta waniliowa 96

Po fotoreportażu pora na kolejne słodkości bo ileż można być na diecie Uraczony wieloma tartami podczas festiwalu jak i tym, że Magda ogłosiła konkurs, postanowiłem połączyć

Kuchenne Wariacje
Kostka tortowa z Nutellą, na migdałowym biszkopcie 67

żółtku i mące. Wykończenie aksamitnym musem z mascarpone,  gorzkim kakao i pokruszonym Daimem. Polecam, dla usprawnienia całej procedury, rozłożyć w czasie wykonanie poszczególnych mas. Najpierw biszkopt.  Gdy się piecze, wymieszajcie Nutellę z czekoladą na pierwszą warstwę,  zaparzcie herbatę na poncz oraz ugotujcie masę budyniową.  Ostatnią masę z mascarpone, bez pośpiechu można przygotować,  gdy ciasto już(...)łyżki słodkiej śmietanki, ewentualnie mleka 200 gram Nutelli Wykonanie: Połamaną czekoladę wkładamy do miseczki  i zalewamy podgrzaną do wrzenia śmietanką.  Odczekujemy pół minuty i mieszamy, do powstania kremu. Dodajemy nutellę, delikatnie mieszamy, lub miksujemy na wolnych obrotach. Gotową masą smarujemy naponczowany wcześniej biszkopt  i wykładamy na nią, jeden obok drugiego, rządkami, herbatniki. Nasączamy je pozostałą herbatą

Kronika Piekarnika
Ciasto Michaszek wg Aleex 138

blaszce do całkowitego wystudzenia. 9. Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. 10. Schłodzoną śmietankę wlać do miski i ubijać mikserem. Gdy śmietanka zacznie gęstnieć, dodać w kilku porcjach serek mascarpone i nutellę, zmiksować do połączenia składników. 11. Na koniec wmieszać do masy starte na tarce cukierki Michałki. 12. Przygotować bitą śmietanę: żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i przestudzić(...)spodzie blaszki ułożyć blat biszkoptu. 18. Nasączyć go kawą, a następnie posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Można go przetrzeć przez sitko, aby był gładki. 19. Na dżemie wyłożyć krem z Michałkami i przykryć go drugim blatem biszkoptu. 20. Drugi blat także nasączyć kawą i wyłożyć na nim bitą śmietanę. 21. Wierzch ciasta posypać pokrojonymi na kawałki cukierkami Michałkami

W mojej kuchni