krem orzechowy - 3661 przepisów (strona:19/245)

Miodowy sernik z masłem orzechowym, czyli wyjątkowe ciasto na wyjątkową okazję 243

użytych składników. Mimo dość długiego czasu pieczenia (ale w niskiej temperaturze), sernik jest wilgotny i bardzo delikatny. Wyraźnie orzechowy spód i lekko słodka masa serowa przełamana miodowo-orzechowym kremem, tworzą bardzo ciekawą kompozycję. Zagorzałym wielbicielom słodkości polecam dodać większą ilość miodu, aczkolwiek myślę, że zaproponowana przeze mnie ilość jest optymalna. Jeśli nie chcecie przedobrzyć to fajną alternatywą jest po prostu(...)pieczenia warto skontrolować ciasto, bo może być gotowe nieco wcześniej, zależnie od piekarnika; wystarczy lekko poruszyć tortownicą- jeśli sernik nie jest upieczony, środek ciasta po poruszeniu będzie ewidentnie "płynny" Krem orzechowy: 50g masła orzechowego 75g miodu 70g serka śmietankowego Philadelphia light 20g orzeszków bez soli do dekoracji Masło orzechowe wymieszać z miodem, a następnie połączyć z serkiem śmietankowym. Rozprowadzić

peanutbuttermonster
Ciasto anielskie 120

Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na świąteczne wypieki to polecam Wam to pyszne ciasto biszkoptowe, przełożone dwoma kremami orzechowym i kokosowym. Wygląda fantastycznie i pysznie smakuje, jeśli nie będą go jadły dzieci, proponuję do nasączenia użyć odrobiny likieru malibu, który podkręci smak.  Przepis pochodzi z książki siostry Anastazji, jednak poddałam go swoim modyfikacjom przerażona ilością margaryny podanej w oryginale(...)następnie wsypujemy mąkę i proszek  i całość mieszamy delikatnie łyżką lub łopatką. Pieczemy w blaszce 23x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia ok 30 minut w 180 st. C Krem orzechowy: 200 g masła 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (40 g) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru, jeżeli używacie budyniu bez cukru 8 łyżek mielonych

Cynamonowe szczęście
Deser Kinder Country 313

prosty przepis i błyskawiczne wykonanie Składniki na 2 desery: 200 ml śmietana kremówka 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego 3 szt. wafli ryżowych 3 łyżki kremu orzechowego typu Nutella 1 pałeczka pszenna - preparowana  1 baton Kinder Country Przygotowanie: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i mascarpone W pucharku na dnie kruszymy po jednym(...)waflu ryżowym Następnie kładziemy masę śmietanową a na nią po 1 łyżce kremu orzechowego do pucharka Teraz znowu wafel - pół na każdą z porcji i reszta masy śmietanowej Na koniec po pół łyżki Nutelli na każdą porcję i połowę pokruszonej pałeczki preparowanej Na wierzch wkładamy po pół batonika do każdego pucharka

Alutka-Gotuje
Buraczana tarta z białą czekoladą 151

obietnicy zrobienia dla koleżanki czekoladowego ciasta z buraka. Myśl taka z tego wyszła, by koleżankę uraczyć burakiem (buraczyć?) w zupełnie innej formie. Spód: 100 g herbatników pełnoziarnistych 50 g kremu orzechowego lub zwykłego masła opcjonalnie: łyżeczka proszku z buraka Wypełnienie: 300 ml soku z buraka 100 g białej czekolady 250 g chudego twarogu 3 łyżeczki agaru lub żelatyny opcjonalnie: słodziwo(...)dosłodzenia Herbatniki miksujemy drobno i proszkiem z buraka, jeśli używamy. Dodajemy krem orzechowy i dokładnie mieszamy. Jeśli używacie masła, to warto je rozpuścić, ostudzić i wtedy wymieszać z ciastkami. Następnie włóżcie do lodówki, by masa trochę stężała. Masą wykładamy spód do tarty lub tortownicy. Sok z buraka zagotowujemy z agarem, stale mieszając gotujemy przez ok. 2 minuty. Dodajemy pokruszoną czekoladę

Kucharzyca
Te przepisy to hity TikToka! Spróbuj odtworzyć je w domu 110

ciasteczek zbożowych, 40 g masła, 600 g twarogu sernikowego, jedno jajko, dwa serki Monte, 100 g kremu z orzechów laskowych, 70 g erytrolu (zamiennie 50-60 g cukru). Na polewę będziesz potrzebować: 35 g białej czekolady, 50 g oleju kokosowego, 50 g kremu orzechowego, 150 g jogurtu naturalnego. Rozkrusz ciastka zbożowe za pomocą Bendera na drobny pył. Następnie wymieszaj(...)serki Monte, krem z orzechów laskowych i erytrol lub cukier. Zmiksuj całość na gładko oraz umieść na wcześniej przygotowanym spodzie z ciasteczek. Na dno piekarnika połóż naczynie z wrzątkiem. Sernik piecz przez kwadrans w temperaturze 175 ºC, a następnie przez 20 minut w 180 ºC. Aby wykonać polewę, wymieszaj ze sobą roztopioną białą czekoladę, olej kokosowy, krem orzechowy i jogurt

Rozdomowiona
Piernik staropolski z powidłami i masą orzechową 220

Składniki na ciasto: 1 kg mąki 3 jajka 250g masła 500g miodu prawdziwego 200g cukru kryształu ½ szklanki mleka ½ łyżeczki soli 3 łyżeczki sody oczyszczonej 30g przyprawy do piernika Krem orzechowy: 600g orzechów włoskich 300g cukru pudru 300ml śmietanki 30% Ponadto: 2 słoiczki powideł śliwkowych 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 tabliczka czekolady mlecznej 125ml słodkiej śmietanki 30% Sposób przygotowania: Masło, cukier(...)ciasto dzielimy na 4 części. Wałkujemy na grubość ok ½cm, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 17 minut w temp. 170⁰C.  Studzimy. Krem orzechowy: Orzechy przebieramy, rozdrabniamy za pomocą maszynki lub blendera. Ucieramy je z cukrem pudrem, a następnie powoli dodajemy zagotowaną śmietankę. Mieszamy do wystudzenia masy. Przełożenie: Blat piernikowy- masa orzechowa- blat

Kuchnia w czekoladzie
Kremy orzechowe idealne do wypieków i deserów 123

domowych wypieków czy lodowych deserów. Zdrowe pasty z małą ilością cukru stanowią dobrą przeciwwagę dla bardzo słodkich mas. Jak używać past orzechowych, by nasze desery były jeszcze lepsze? Masła orzechowe do ciast Dobrej jakości pasty orzechowe przygotowane z orzeszków arachidowych stanowią idealny dodatek do ciast. Wyróżniają się nie tylko świetnymi walorami smakowymi, lecz także bardzo dobrą konsystencją . Wyroby tego typu(...)przypadku babeczek, np. popularnych muffinek. Dlaczego warto dodawać masło orzechowe do cist i deserów? Dobrze przygotowana pasta orzechowa nie powinna zawierać białego cukru . Producenci zdrowej żywności z firmy Nutura tłumaczą, dlaczego masło orzechowe sprawdzi się w przypadku słodkich deserów i wypieków: Zdrowe masło orzechowe nie jest słodzone – a jeśli już jest, to za pomocą niskokalorycznych cukrów trzcinowych bądź brzozowych

sierotka maRysia w kuchni
Knoppers 213

wydaniu pischingera. Jest naprawdę dobry!     Knoppers Składniki: 4 wafle (andruty), 1/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki cukru, 275 g miękkiej margaryny, 1 szklanka mleka w proszku, 200 g kremu orzechowego, 1 łyżka kakao, szklanka orzechów włoskich, tabliczka czekolady mlecznej, 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej. Wykonanie: Mleko gotujemy z cukrem i odstawiamy do wystygnięcia. 175 g margaryny ucieramy na jednolitą masę(...)Cały czas miksując dodajemy stopniowo mleko w proszku. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni. Kiedy orzechy wystygną to drobno je siekamy. 100 g margaryny ucieramy na gładką masę, dodajemy krem orzechowy, kakao, 1/2 szklanki orzechów i całość dokładnie mieszamy. Wafel smarujemy połową masy czekoladowej. Przykrywamy waflem, którego smarujemy całą masą mleczną. Ponownie przykrywamy waflem na którym rozprowadzamy pozostałą część masy

paapilotkaa
Niebo w gębie -ciasto 178

grubych oczkach, a następnie skropić je cytryną, wsypać cukier i włożyć do rondla. Wszystko zagotować aż cukier się rozpuści. Gorące zdjąć z palnika i wsypać galaretkę. Bardzo dokładnie wymieszać. Krem orzechowy 250 g startych orzechów włoskich 250 ml mleka 250 g masła 150 g cukru pudru Mleko zagotować z orzechami zdjąć z palnika i wystudzić. Masło z cukrem utrzeć(...)śmietany kremówki  Śmietanę podgrzać, ale nie gotować. Zdjąć z palnika i wsypać pokruszoną czekoladę. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Składanie ciasta kruchy placek jabłka kruchy placek krem orzechowy polewa niebo w gębie

O kuchni z uczuciem
Ciasto murzynek-łatwy przepis 490

cukru 3 jajka 200 ml słodkiej śmietanki kremówki szczypta soli 4 czubate łyżki kakao aromat waniliowy lub rumowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder do posypania trochę kremu orzechowego -typu nutelka do przełożenia papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ubić jajka z cukrem, dodać śmietankę, aromat, mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, kakao i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być(...)stwardnieniu górnej warstwy ). Piec w piekarniku  nagrzanym do 170 ° C przez około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy środek się wypiekł. Wystudzone ciasto przekroić na pół i posmarować gotowym kremem orzechowym ( słoiczek można podgrzać w rondelku z wodą, aby się łatwo smarowało ). Posypać cukrem pudrem . SMACZNEGO

zielonacukinka
Knoppers domowy – wafelki z masą mleczno – nugatową 1362

kawusi!Polecam!SKŁADNIKI:MASA MLECZNA:*mleko – 1/4 szkl* drobny cukier – 1/4 szkl* prawdziwe , dobrej jakości masło – 175 g* mleko w proszku – 1 szklMASA NUGATOWA:* nutella / krem orzechowy – 180 g*prawdziwe , dobrej jakości masło – 100 g* kakao – 1 łyżka* orzechy laskowe – 150 gDODATKOWO:* wafle / andruty – 4 szt* czekolada + orzechy do dekoracjiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)Orzechy prażymy na suchej patelni , obieramy ( po uprażeniu zawijamy w ściereczkę , zgniatamy – dzięki temu łatwiej odejdą skórki ) , a następnie drobno siekamy.Masło ucieramy na gładką , biała masę , dodajemy krem orzechowy , kakao i orzechy – dokładnie mieszamy.CAŁOŚĆ :Pierwszy wafel smarujemy połową masy nugatowej , przykrywamy.Smarujemy całą masą mleczną , przykrywamy.Smarujemy resztą masy nugatowej , przykrywamy , dociskamy.Polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy prażonymi orzeszkami.Smacznego

Ostra na Słodko
Orzechowe marzenie 275

laskowych, migdałów (lub tylko włoskich) 35 g rozpuszczonego masła (nie margaryny) polewa: 100 g gorzkiej czekolady (dobrej, to ważne) 150 ml śmietany kremówki 1 łyżka masła 3 łyżki dobrego kremu orzechowego 1 szklanka grubo krojonych orzechów włoskich, opcjonalnie laskowych, migdałów (lub tylko włoskich) Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia – dodać(...)zagotować, zdjąć z ognia, dodać drobno połamaną czekoladę, odstawić na 1-2 min. Mieszać do połączenia się składników, dodać zimne masło – ponownie wymieszać do rozpuszczenia. Na koniec dodać krem orzechowy i orzechy, wymieszać, polać babkę.     Przepis znalazłam na stronie http://just-bake.blogspot.com i go trochę zmodyfikowałam

Kocham Czekoladę
Ciasto Pierrot 214

mieszamy. Wykładamy do blaszki, której samo dno wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w temp 175-180 stopni . Studzimy. Przecinamy na dwa równe blaty.   Składniki na krem orzechowy: 200-250 g drobno posiekanych orzechów włoskich ¾   szklanki mleka ½ szklanki cukru 2 cukry waniliowe 150 g masła 2-3 łyżki kakao Mleko gotujemy z cukrami. Wsypujemy orzechy(...)dżemu wiśniowego kajmak z puszki ( krówka )* uwaga przed użyciem można lekko podgrzać puszkę w garnku z gorącą wodą 150 g posiekanych orzechów włoskich WYKONANIE: biszkopt + nasączenie   dżem wiśniowy krem orzechowy       biszkopt + 3/4 ( lub więcej) puszki kajmaku   posypujemy orzechami       Ciasto najlepiej podawać schłodzone.    Smacznego

Domowe ciasta
KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWYM 53

szklanki mąki krupczatki 250 g zimnego masła (82% tłuszczu, nie margaryna) 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany  18% 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: krem orzechowy do przełożenia Wykonanie:   Żółtka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy masło pokrojone wcześniej na małe kawałki, mąkę oraz śmietanę. Wyrabiamy do połączenia składników, a następnie przekładamy(...)Wycinamy ciasteczka małymi foremkami. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 12 minut. Po wyjęciu studzimy. Zimne przekładamy kremem orzechowym i sklejamy

Walijskie Pichcenie