waniliowy Masa orzechowa:100 g masła350 g kremu orzechowego np. Nutellałyżka kakao50 g zmielonych orzechów50 g drobno posiekanych orzechów laskowych Polewa:100 g czekolady mlecznej (lub 50 g gorzkiej i 50 g mlecznej)55 g masłaponadto:3 duże(...)ucieramy na biały, puszysty krem, po czym stopniowo, ciągle ubijając dodajemy wystudzoną masę mleczną. Ubijamy do otrzymania jednolitej konsystencji. (masa będzie dość gęsta). Masa orzechowa: Masło ubijamy na puch. Następnie dodajemy krem Nutella, kakao oraz orzechy (zmielone i posiekane) i wszystko razem mieszamy do momentu powstania gładkiej masy.Wafel układamy na dnie prostokątnej formy lub tacki. Smarujemy masą orzechową
Słodka StronaMałe, podzielne, z orzechowym środkiem muffinki z kremem budyniowym. Udekorowane małymi ozdobami zachęcą nie tylko(...)dzieci. 9 szt: Muffinki: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki cukru 1 łyżka kakao 1 jajko ¼ szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 9 łyżeczek masy orzechowej Krem: 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy (40 g) 80 g masła Ozdoby do dekoracji Muffinki: W jednej misce mieszamy ze sobą suche składniki - mąkę pszenną
VioletoweKucharzeniezjawisko naturalne, smakuje jak ten dobry nierafinowany olej kokosowy. Smak: Krem z orzechów laskowych: MIAZGA! Kochani, nie da się nic innego napisać, że jest to cudowna iście orzechowa wersja popularnego kremu na N :) Konsystencja i zapach identyczny a smak prawie taki sam bo bardziej orzechowy. A to wszystko z prostym składem i bez oleju palmowego. Nawet nie zdajecie(...)naszym tak dużym entuzjazmem do tych produktów ale naprawdę oba słoiczki zostały wyczyszczone do czysta aby nic się na ściankach nie zmarnowało :D Dawno nie jadłyśmy tak dobrego bardzo orzechowego kremu a smak dżemu kokosowego będzie nam się śnił po nocach i będą to bardzo słodkie sny <3 Marchewkowo-pomarańczowe gofry z dżemem kokosowym Buko Organic Batoniki kokosowo-migdałowe
Candy PandasZapraszam na rewelacyjny wypiek orzechowy, który idealnie sprawdzi się podczas świąt czy spotkań rodzinnych. Przepis na ciasto orzechowe jest bardzo prosty, a samo jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Składa się z prostych składników, które większość z Was posiada w swojej kuchni. Jestem pewna, że będziecie zachwyceni jego smakiem. Zapraszam na przepis! CIASTO ORZECHOWE – PRZEPIS BISZKOPT 5 jajek(...)kremówkę oraz połamaną w kostki czekoladę. Pierwszy blat biszkopta smarujemy dżemem porzeczkowym. Na nim rozprowadzamy połowę masy śmietankowej i przykrywamy wkładką orzechową. Na niej rozprowadzamy pozostałą masę i przykrywamy biszkoptem. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową. Artykuł Ciasto orzechowe z kremem pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!płynny miód. Wsypać orzechy i wymieszać łopatką (nie miksować). Blachę o wymiarach wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Masę orzechową równomiernie rozsmarować, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach aż blat się zrumieni. Krem budyniowy: Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem. W reszcie mleka rozmieszać budyń wlać do gotującego się mleka i mieszając zagotować. Gorący(...)wymieszać. Polewa kakaowa: Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Lekko przestudzoną polewę rozprowadzić na herbatnikach. Warstwy ciasta: Biszkopt, krem waniliowy, blat orzechowy, krem kakaowy, kakaowe herbatniki i polewa. Ciasto odłożyć najlepiej na całą noc w chłodne miejsce by się "przegryzło". Inspiracja klik
Ala piecze i gotujeDaaaawno mnie tu nie było... Ale wracam do Was z naprawdę obłędnym przepisem! Polecam Tartę na spodzie z ciastek Oreo, z puszystym kremem z dodatkiem masła orzechowe oraz śmietankowa chmurką. Jest naprawdę przepyszna!!! Spód: 200 g ciastek Oreo z kremem, 70g masła lub margaryny. Masło lub margarynę stopić. Ciastka zmielić najlepiej przy pomocy blendera na pył. Wymieszać wraz(...)łyżki cukru pudru, starta czekolada do dekoracji. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno w raz z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijać. Masę rozsmarować na kremie orzechowym. Posypać startą czekoladą. Przechowywać w lodówce
Z miłości do słodkościSłodki, bogaty, z oreo i o smaku oreo. Wszystko to co tygryski lubią najbardziej. Ciasto czekoladowe, wilgotne, bez potrzeby nasączania. Krem z ciastek oreo, chrupiąca pralina orzechowa i czekoladowy krem ganache. Ozdobiony polewą lustrzaną i tym co dzieci lubią najbardziej. Tort marzenie moich najmłodszych. Chciały bardzo szybko się do niego dobrać. Nie jest trudny. Łatwe(...)mascarpone wymieszać na średnich obrotach. Jak masa zacznie gęstnieć dosypać ciasteczka (dłużcie sobie trochę do dekoracji 3-4 łyżki). Nie miksujcie za długo- tylko do uzyskania stabilnego kremu. Pralina orzechowa 25 ml wody 40 g cukru 40 g orzechów drobno pokruszonych(użyłam orzechów włoskich) 40 g czekolady deserowej 30 g kukurydzianych płatków śniadaniowych (pokruszonych) Wodę z cukrem zgotować
Piekarz-Kucharz-GarkotłukAksamitny, puszysty sernik otulony orzechowo-rumowym kremem, kakaowym biszkoptem i orzechową czekoladą. Mięciutki, leciutki, po prostu idealny. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1.4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na sernik: 600 g sera na sernik 6 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 1 opakowanie budyniu waniliowego(...)odrobinie mleka rozrobić budyń i cukier, resztę mleka zagotować i ugotować na nim budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z budyniem i orzechami w rumie. Na biszkoptowym blacie rozłożyć połowę kremu orzechowego, przykryć go sernikiem i posmarować resztą kremu. Przykryć biszkoptem. Czekoladę połamać i razem z mlekiem rozpuścić nad parą. Polać wierzch ciasta i posypać posiekanymi orzechami. Wstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKrem Giotto do tortu to pyszny krem o smaku pralinek Giotto. Krem ma delikatny orzechowy smak. Warto przełamać do żelką lub frużeliną z lekko kwaśnych owoców, np. malinową, porzeczkową lub wiśniową. Polecam również klasyczny krem orzechowy. Obserwuj ‚SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Składniki na 1 blat o śr 16 cm: 180 g śmietanki kremówki 30/36(...)proszku (użyłam Łaciate 26%) 40 g pasty orzechowej z orzechów laskowych* pół łyżeczki ekstraktu z wanilii (nie jest konieczny) 140 g serka mascarpone, schłodzonego* 40-45 g drobno posiekanych prażonych orzechów laskowych 40 g prażonych orzechów laskowych rozdrabniamy blenderem (w malakserze), aż otrzymamy pastę orzechową. Można użyć gotowej pasty orzechowej. W rondelku podgrzewamy kremówkę do momentu wrzenia. Wyłączamy palnik
Słodki Pomysłtwarogowe ale również proteinowe. Firma Chias , którą można dobrze kojarzyć z płynnych przekąsek z dodatkiem nasion chia oferuje coraz szerszy asortyment i można już kupić m.in. w sieci Rossmann kremy orzechowo-białkowe w dwóch smakach, klasycznym orzechowym i z dodatkiem kawy . Czy ktoś już miał okazje spróbować? Nazwa: Krem orzechowo-białkowy Firma: Chias Skład: Classic – prażone orzechy arachidowe 66%, białko(...)Taka kompozycja bardzo nam zasmakowała. Podsumowanie: Nie da się ukryć, że jesteśmy miłośniczkami masła orzechowego i wszystkie produkty z jego dodatkiem chętnie próbujemy. Tutaj krem składa się głównie z pasty orzechowej, więc już ogólnie trafiło w nasz gust. My jednak uwielbiamy bardziej naturalne wersje maseł orzechowych a w tym przypadku przekąski są bardziej doprawione. Nie wspominałyśmy o tym wcześniej
Candy Pandasposiekanych orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 200 g mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli Krem: 400 g serka mascarpone 4 łyżki masła orzechowego 4 łyżki erytytolu/ksylitolu (opcjonalnie) szczypta soli Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Ciasto: Jajka ubić do podwojenia objętości. Dodawać powoli rytrytol i ciągle ubijać aż masa(...)było ich jej w składzie masła), przez około 1 - 2 minuty, do podwojenia objętości. Ciasto całkowicie ostudzić i przekroić na 2 części. Na dolną część ciasta wyłożyć połowę kremu orzechowego, przykryć górną częścią ciasta i posmarować resztą kremu. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę
Healthy food explorerMuffinki są z dodatkiem tartej marchewki oraz zmielonych migdałów,udekorowane kremem orzechowym. Małe,słodkie co nieco do popołudniowej kawki. ciasto: 2 szkl. mąki tortowej 3/4 szkl. brązowego cukru 1/2 szkl. zmielonych migdałów 4 jajka 1 łyżka cukru migdałowego 1 szkl. oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 marchewki (po starciu ok. 1 szklanki) szczypta soli krem(...)napełnić je do 3/4 wysokości,wstawić do piekarnika i piec 20 minut w temp. 190 stopni.Wystudzić na kratce. Miękkie masło utrzeć na puch,miksując dodawać masę orzechową aż powstanie puszysty krem. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować muffinki
Kolorowa kuchnia Elkiręką na sercu mogę stwierdzić, że to jedno z moich ulubionych ciast! Wspaniały, słodki krem budyniowy a’la patisserie połączony z masłem orzechowym i słonymi krakersami tworzy fantastyczna całość , której ciężko się oprzeć! Zawsze sięgam po dokładkę! Takie ciasto jest fantastycznym pomysłem na każda rodzinną imprezę albo na weekend do popołudniowej kawki! Błyskawiczne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha(...)studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy masło i wszystko razem dokładnie miksujemy. Na blachę wyciągamy warstwę krakersów, smarujemy 1/3 kremu i połową masła orzechowego. Układamy kolejną warstwę krakersów -> krem → masło orzechowe. Całość przykrywamy delikatnie nasączonymi biszkoptami. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego
Ostra na Słodkowłaściwie zbalansowanej diety. Ilość kalorii może być jeszcze wyższa, jeśli sięgniemy po produkty dodatkowo dosładzane lub wzbogacone o inne składniki. Jak jeść masło orzechowe? Miłośnicy masła orzechowego najczęściej stosują je jako pyszny krem do kanapek. Można zestawiać je ze świeżymi owocami lub konfiturami, na przykład z moreli. Jednak to bynajmniej nie jedyna opcja spożywania masła orzechowego. Stanowi ono fenomenalny dodatek(...)sypkie składniki oraz dodajemy maślankę i wciąż ucieramy aż do uzyskania gładkiej masy. Wlewamy ciasto do tortownicy i pieczemy około 40 minut, w temperaturze 180 stopni. Wszystkie składniki na krem orzechowy miksujemy razem. Gdy ciasto wyschnie, przekrawamy je na pół i przekładamy przyrządzoną masą orzechową. Można także rozsmarować ją na wierzchu i brzegach. Masło orzechowe – pyszny składnik do różnych potraw
Cynamonowe szczęściechodzi o tą tartę to z pewnością nie powiedzielibyście, że jest dietetyczna po spróbowaniu. Odpowiednio słodka za sprawą daktyli, chrupiąca za sprawą prażonych orzechów włoskich, delikatna dzięki kremowi z ricotty i masła orzechowego i świeża za sprawą orzeźwiającego kiwi. Lekki a zarazem sycący deser, bogaty w składniki odżywcze, witaminy i minerały. Nie powiem Wam, że jest to idealna przekąska(...)porcje tarty o średnicy 12-14 cm): Kruchy spód: 1 szklanka uprażonych orzechów włoskich 1 łyżka uprażonych płatków owsianych 6-7 daktyli 1 łyżka oleju kokosowego Krem orzechowy: 1 czubata łyżka masła orzechowego (użyłam masła orzechowego z orzechów nerkowca) 4 łyżki sera ricotta 1 łyżka syropu klonowego Dodatkowo: 3-4 owoce kiwi Daktyle zalewam wrzątkiem
Mango Papaja