KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWYM

KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWYM

KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWYM

Składniki:   (u mnie wyszło 38 sklejonych po dwie sztuki ciastek) 3 szklanki mąki krupczatki 250 g zimnego masła (82% tłuszczu, nie margaryna) 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany  18% 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: krem orzechowy do przełożenia Wykonanie:   Żółtka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy masło pokrojone wcześniej na małe kawałki, mąkę oraz śmietanę. Wyrabiamy do połączenia składników, a następnie przekładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.