krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:290/352)

Wszystkiego najlepszego i subtelnie słodkiego w Dniu Kobiet! 141

żółtka od białek, żółtka ucieramy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, na puszystą, białą masę. Kiedy masa będzie już puszysta, zmniejszamy obroty miksera do minimum i stopniowo dodajemy serek mascarpone, ubijamy tylko chwilkę, do momentu, aż składniki ładnie się połączą, pod koniec ubijania dolewamy ekstrakt waniliowy. W oddzielnym naczyniu, na najwyższych obrotach miksera, ubijamy białka na sztywną pianę. Delikatnie, mieszając(...)Wystudzoną kawę mieszamy z alkoholem. Dwa podłużne biszkopty porządnie moczymy w mieszance kawy z alkoholem. Nasączone biszkopty dzielimy na kawałki i układamy na dnie pucharka, na biszkopty wykładamy porcję kremu, następnie kolejne dwa nasączone biszkopty i kolejna porcja kremu, całość oprószamy przesianym przez sitko kakao. Z podanego przepisu wyjdzie około 4-6 deserów, wszystko zależy od tego jak dużo masy

KulinarneImpresje.pl
Ciasto czekoladowo-gruszkowe 245

Kakaowy biszkopt z masą śmietanową z czekoladą oraz galaretką z gruszkami. Ciasto proste a jakie dobre :) Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki

Na Ciasteczkowych Papierach
Niezwykły tort dla niezwykłej osoby 352

jako niedzielny lub świąteczny deser. Będzie to wtedy klasyczne ciasto marchewkowe, które zresztą bardzo lubię. Jednak dziś prezentuję je w nieco innej, tortowej odsłonie :))) Marchewkowy tort z bakaliami i kremem śmietankowym porcja na tortownicę o średnicy 24 cm Potrzebujemy: 200-220 g marchewki (waga po obraniu) - ok. 2 średnie sztuki 340-350 g ananasa (świeżego lub z puszki(...)dodatku mąki) 1 czubatą łyżeczkę sody oczyszczonej i tyle samo proszku do pieczenia dużą szczyptę soli A także: 500 g śmietanki kremówki (używam 36%) 500 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny (jeśli ciasto będzie podane tego samego dnia, to nie jest ona konieczna, ale jeśli następnego, to lepiej ją dodać) cukier puder do smaku sok z 1/4 cytryny (opcjonalnie

Ratunku obiad
Torcik z malinami, śmietanką i czekoladą 93

niedużej mocy), mieszając, by czekolada się roztopiła, zdjąć z palnika. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć mikserem z połową cukru na lekką i jasną masę. Dodać do nich mascarpone, ekstrakt, migdały, roztopioną czekoladę. Zmiksować do gładkości. Białka ubić na sztywno z resztą cukru. Wmieszać delikatnie do masy. Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto(...)aluminiową po połowie czasu pieczenie, by się nie spiekło. Wystudzić w uchylonym piekarniku (ciasto urośnie podczas pieczenia, ale potem opadnie). Wystudzić, włożyć na minimum 4 godziny do lodówki. Na krem: 1 szklanka śmietany kremówki (250 ml) 2 łyżki cukru pudru 100 g malin (mogą być mrożone, ale trzeba je przed dodaniem do kremu rozmrozić) Kremówkę ubić, dodając pod koniec ubijania

Kubki smaku
Ciasto Czekoladowe z Kremem z Czerwonej Porzeczki 172

  Miał być placek, wyszedł tort? A może placek? W każdym bądź razie bardzo smaczne ciasto. Nie będzie przekroju, bo placek pojechał na imieniny mojego taty

Blondynka Gotuje
PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM I TRUSKAWKAMI - NAJLEPSZE 630

Jeśli upieczecie drożdżówki z tego przepisu to gwarantuję Wam, że już nigdy nie kupicie tych sklepowych!:) Prawdziwe, domowe drożdżowe ciasto, pyszny budyń i soczyste truskawki oraz

Słodko-Słony Świat Ilony
Pavlova w pucharkach i zmagań z szydełkiem ciąg dalszy 105

Pavlova w pucharkach, składniki na 4 porcje: Bezy: 2 białka 1 łyżeczka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli 3 łyżki cukru Pozostałe: 200ml śmietanki 100g mascarpone owoce do dekoracji Białka ubijamy z solą. Stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana będzie już ubita na sztywno, łączymy ją z mąką i sokiem cytrynowym. Z piany formujemy na papierze(...)stopni. Czas pieczenia zależy od wiekości- ja piekłam swoje ok. 50 minut. Śmietankę ubijamy. Dodajemy serek, gdy będzie już ubita i mieszamy. Wkładamy do pucharków na zmianę bezy, krem, owoce. Gotowe

Wrzosowa Polana
Sernik kremowy, kajmakowo - waniliowy 64

masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka mąki pszennej tortowej 2 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki cukru 1 żółtko masa serowa: 700 gram sera sernikowego z wiaderka 250 gram sera mascarpone 150 gram kwaśnej śmietany 18 % 150 gram cukru pudru 4 jaja rozmiar L 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru ( ewentualnie 2 łyżki mąki ziemniaczanej ) szczypta soli 400 gram masy kajmakowej(...)posypanej mąką tortownicy, ponakłuwać widelcem  i podpiec w temperaturze 180 stopni około 15 - 20 minut. Przestudzić około 10 minut. Masa: sery, jaja, cukier, budyń, sól miksujemy na gładki krem, dość krótko, nie napowietrzając zbyt długim ubijaniem. Dzielimy masę na pół.  Do jednej części dodajemy prawie cały kajmak z puszki,  zostawiając około 4 łyżki na pokrycie wierzchu serniczka

Kronika Piekarnika
Tort chałwowo - kawowy z gruszkami 81

mleka lub jogurtu naturalnego 80 gram rozpuszczonego masła  Na masę: 200 gram śmietanki kremówki 30 % 2 batoniki chałwy waniliowej - łącznie 200 gram 250 gram serka mascarpone 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczone w 3 łyżkach wrzątku 1 pełna łyżka cukru pudru Gruszki w winie: 2 gruszki 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka cukru 100 ml słodkiego białego wina(...)Mieszamy, aż chałwa zupełnie się rozpuści.  Gotową masę wkładamy do lodówki, do zupełnego wystudzenia. Gdy będzie już zupełnie zimna, ubijamy ją mikserem na gęsto,  dodajemy serek mascarpone  i miksujemy tak długo, aż masa stanie się sztywna. Na wierzchnią warstwę, śmietankę ubijamy na sztywno,  pod koniec miksowania wlewając galaretkę. Dolny blat ciasta jogurtowego zapinamy obręczą w tortownicy

Kronika Piekarnika
Makowy Irysek 268

Makowy Irysek Makowy Irysek to bardzo smaczne ciasto o smaku... irysków z makiem Iryski z makiem to moje ulubione, chociaż ciężko już teraz dostępne, słodkości, więc

WSZYSTKO SMACZNE
Truskawkowa chmurka 178

wymieszać z truskawkami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruche ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, ubić cało9ść na sztywno. Masę przygotować przed samym wyłożeniem jej na ciasto. Beza: 3 białka(...)pieczenia. Masę bezową rozsmarować lub wycisnąć wzory tylką na papierze na wielkość blachy. Piec w temperaturze 140 stopni przez około 60 minut. Wystudzić. Wykonanie - Ciasto wyjąć z lodówki, gotowy krem wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wystudzoną bezę. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Rumowe Kakałko ze śmietanką 131

łyżki cukru pudru jagody/borówki do dekoracji 1/2 opakowania serka mascarpone Śmietanę dobrze schłodzoną w lodówce ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder i łączymy z serkiem mascarpone. Na koniec dodajemy 1-2 łyżki wiórek kokosowych.  Ostateczne wykonanie Odkrajmy nożem wierzch i boki biszkoptu, tak aby pozbyć się twardej skorupy. Kroimy na trzy części. Jeśli mamy(...)układamy w tortownicy. Nakładamy pierwszą masę. Na środkową część biszkoptu nakładamy konfiturę jagodową. Przykrywamy wierzchem biszkoptu i nakładamy ostatnią masę. Dekorujemy owocami. Możemy je również dodać do pierwszego, budyniowego kremu. Całość chłodzimy w lodówce

Karczma Honorietty
30 słodkości na Wielkanoc (30 ricette di dolci per Pasqua) 125

Pastiera Napoletana - włoskie ciasto wielkanocne Colomba - tradycyjne włoskie ciasto na Wielkanoc (Colomba pasquale) Wielkanocny wieniec drożdżowy (Treccia pasquale di pasta lievitata) Cytrynowa babka z mascarpone (Ciambellone al limone e mascarpone) Mazurek pomarańczowy (Crostata con crema all'arancia)   Wielkanocna babka szampańska (Ciambella allo spumante) Puszysta babka z borówkami i jogurtem greckim (Ciambella con mirtilli e yogurt greco)  Wielkanocny(...)cioccolato) Babka czekoladowo-bananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Kakaowa tarta z kremem z białej czekolady z malinami  Bezglutenowe mini serniczki z jogurtem greckim (Mini cheesecake con yogurt greco, senza glutine) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Tarta z kremem

La grande e la piccola cuoca
Rolada kawowa z masą kawową 160

niskie nie potrzeba go długo trzymać w piekarniku. Po upieczeniu ciasto daje się łatwo wystudzić więc tutaj też nie musimy czekać godzinami jak w przypadku chociażby sernika. Ciasto przełożyłam kremem na bazie mascaropne i bitej śmietany, z dodatkiem kawy oczywiście. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego(...)jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dkg mąki pszennej 2 łyżki kawy rozpuszczalnej szczypta soli Masa kawowa: 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 350 gr serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Jak przygotować roladę kawową z masą kawową . Ciasto: do miski włożyć białka, dodać szczyptę soli po czym ubić całość na sztywno. Do ubitych białek małymi porcjami

mecooks
Ciasto a'la Kinder Country z orkiszem 128

spodzie układamy herbatniki, docinamy je tak, by pokryć całą powierzchnię. Masa jasna: Obie czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy mascarpone, wlewamy rozpuszczone czekolady i krótko miksujemy. Do masy wsypujemy zboże (można dać mniej, ja dałam 3 szklanki, żeby masa była gęstsza i było jej więcej) i wiórki gorzkiej czekolady, mieszamy łyżką(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z czekoladą. Całość wylewamy do tortownicy na herbatniki i posypujemy wierzch zbożem (można bardzo delikatnie wcisnąć je do kremu. Całość chłodzimy w lodówce minimum 1,5 godziny (a najlepiej około 3 godzin, by torcik dobrze stężał i ładnie się kroił

Kolorowy Przepisownik
Ciasto żurawinowe z mascarpone 130

mielonych migdałów, szczypta soli, łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag mąki tortowej, 10 dag mąki żytniej, 10 dag suszonej żurawiny, 15 dag białej czekolady, 25 dag serka mascarpone, szklanka cukru pudru, sok z połowy cytryny, 2 łyżki mleka. Do ozdoby: 5 dag żurawiny, garść płatków migdałowych. Sposób przygotowania: Masło ucieramy z brązowym cukrem. Nie przerywając ucierania dodajemy jajka, imbir, mielone(...)posiekaną tabliczkę czekolady (10 dag). Całość mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Przygotowujemy krem. Serek miksujemy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Masę wykładamy na wystudzone ciasto. Wierzch posypujemy żurawiną i płatkami migdałowymi. Całość polewamy polewą przygotowaną z połowy tabliczki czekolady wymieszanej

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania