krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:233/352)

Zupa krem z kalarepki z zielonym pesto 133

troszkę ją podkręcić dodałam do niej pesto miętowo-pietruszkowe. To cudny duet.  Zupa krem z kalarepki z zielonym pesto Czas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 4 osób Składniki: 2 duże kalarepki 2 spore ziemniaki 1 cebula 1000 ml bulionu 125 g serka mascarpone olej kujawskiego ze smakiem  bazylia 1 łyżeczka cukru sól pieprz 1/2 łyżeczka(...)cukier. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Warzywa gotujemy do miękkości. Dodajemy do nich mascarpone i wszystko dokładnie miksujemy. Zupę przyprawiamy. W miedzy czasie w blenderze ,miksujemy składniki pesto. Krem nalewamy na talerze, polewamy łyżeczką pesto, delikatnie mieszamy, skrapiamy olejem i od razu podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Domowa beza Pavlova 193

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 127

ogromna porcja zniknęła zaledwie w dwa dni! Od tamtej pory ciasto to robiłam mnóstwo razy i myślę, że nigdy nam się nie znudzi. Śmietankowy, lekki i bardzo delikatny krem czekoladowy, który rozpływa się w ustach idealnie komponuje się wiśniami oraz galaretką! Dlatego całość jest po prostu... obłędna w smaku. Uwierzcie mi na słowo, że nikt nie oprze się takiemu połączeniu(...)cukrem pudrem ubić na sztywno (*), a następnie stopniowo połączyć z serkiem mascarpone. Na końcu nie przerywając miksowania - powoli wlewać ostudzoną, ale płynną czekoladę. Masę wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość. Na dnie tortownicy wysłanej papierem do pieczenia ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w kompocie wiśniowym. Na ciastka wyłożyć krem i ponownie umieścić biszkopty (już bez maczania!). Następnie należy poukładać odsączone wiśnie

Di gotuje
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 510

wysokości. Tak samo upiec drugi biszkopt. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i śmietan-fixem. Pod koniec dodać serek mascarpone. Ostudzone biszkopty przekroić na dwa blaty. Na paterę wyłożyć trochę kremu, by tort się nie poruszał w trakcie składania. Na to położyć pierwszy blat, nasączyć go ponczem, wyłożyć 1/3 kremu, 1/3 owoców i nakryć kolejnym blatem

Malinowo w kuchni
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 510

wysokości. Tak samo upiec drugi biszkopt. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i śmietan-fixem. Pod koniec dodać serek mascarpone. Ostudzone biszkopty przekroić na dwa blaty. Na paterę wyłożyć trochę kremu, by tort się nie poruszał w trakcie składania. Na to położyć pierwszy blat, nasączyć go ponczem, wyłożyć 1/3 kremu, 1/3 owoców i nakryć kolejnym blatem

Malinowo w kuchni
Pseudo tiramisu z truskawkami 167

pokroić w plasterki.  Biszkopty, o ile deser przygotowujemy w szklance, przekroić na pół, każdą część nasączyć likierem Baileys. Następnie tworzymy warstwy z kremu, truskawek, nasączonych biszkoptów, postępując tak do końca szklanki kończąc na kleksie z mascarpone i śmietanki, dekorując przepołowionymi truskawkami. Smacznego

Plate of Joy
Tort Rafaello 512

mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek oleju rzepakowego 2 łyżki wody Krem z białej czekolady: 250 g białej czekolady, posiekanej 80 g masła 3/4 szkl. śmietanki kremówki 30% 1 1/2 szkl schłodzonej śmietanki kremówki 36% 150 g serka mascarpone Poncz: 1/2 szkl słodzonej herbaty 2 kieliszki (40 ml) likieru Amaretto Dodatkowo: słoiczek dżemu brzoskwiniowy(...)małym ogniu. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Śmietankę kremówkę 36% ubić na sztywno dodając pod koniec serek mascarpone. Do śmietanki z serkiem wlać rozpuszczoną czekoladę i od razu zmiksować, aż składniki się połączą. Ważne by czekolada nie była ciepła- może to skutkować zwarzeniem się kremu! Tak przygotowany krem schłodzić w lodówce. Pierwszy blat biszkoptu umieścić na paterze, nasączyć herbatą wymieszaną

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe ptysie z dżemem 78

Najlepsze, podwójnie czekoladowe ptysie z dżemem na Dzień Czekolady! Tak, to dziś jest ten super dzień! Świętujmy go ptysiami z polewą czekoladową, kremem czekoladowym i dżemem Darbo 70% borówka który idealnie przełamuje smaki i nadaje ptysiom charakteru! Jest pyszny i super nadaje się do wypieków/deserów, ale i solo np. na świeżą chałkę (ajjj rozmarzyłam się!). Spróbujcie tego przepisu(...)kakao). Odstawiamy na 30 min. do lodówki. Dolną część ptysi smarujemy dżemem Darbo 70% borówka (1 łyżeczka na 1 ptysia). Nakładamy krem czekoladowy, przekładamy górną częścią i gotowe. Krem czekoladowy: 200 ml śmietanki 30-36% 250-300 g mascarpone 200 g czekolady gorzkiej 70% Przygotowanie: Śmietankę ubijamy na "bitą śmietanę". W drugiej misce ubijamy mascarpone. Dodajemy roztopioną w kąpieli wodnej

Czarnawisienka
Ciasto krówka bez pieczenia 109

więcej przepisów na ciasta Ciasto bananowe (wegańskie) Ciasto siedem kubków Ciasto z rabarbarem Szarlotka Pani Ogonowskiej Ambasador z orzechówką Beza z owocami Brownie z kremem orzechowym Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Pieczone placki z cukinii (keto) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Trufle kokosowe (keto) Kotlety z buraka (wegańskie

WegePrzepis
Tarta – świąteczny sernik z mascarpone o smaku chałwy 131

jajka, 100 g chałwy o smaku wanilinowym, 2 łyżki cukru trzcinowego , 100 ml słodkiej śmietanki 30%, 1 opakowanie budyniu z cukrem waniliowy smak  (60 g), 500 g serka mascarpone, ponadto: perełki dekoracyjne. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy, dokładnie wylepiamy dno i ścianki. Wystające po za formę ciasto odcinamy(...)pieczemy ok. 15 min. Masa: W czasie pieczenia ciasta przygotowujemy masę. Jajka miksujemy z rozkruszona chałwą, cukrem, śmietaną i budyniem. Na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto, można od razu, na gorące. Zmniejszamy temp do 165°C i pieczemy ok. 25 min. Na gorące ciasto układamy ciasteczka

Moniki Smakołyki
Mascarpone i borówki – duet idealny 89

obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: 250g serka mascarpone 200g śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 20 szt herbatników kakaowych 125g borówek Wykonanie: Do miski przekładamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy, ubijamy na sztywny krem. Jak nie przebić śmietany przeczytaj tutaj Herbatniki układamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia

Słodki Blog
Dwukolorowe ciasto z truskawkami, bez pieczenia 166

sezonie truskawkowym. Delikatne, kremowe i mało pracochłonne ze względu na użycie gotowych biszkoptów ladyfingers, czyli tych podłużnych. Polecam serdecznie :) Składniki: biszkopty ladyfingers (ok 24 szt) Masa śmietankowa: 250 g mascarpone 500 g śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 70 ml wody Dodatkowo do masy truskawkowej: 300 g truskawek 1,5 łyżeczki żelatyny  50 ml wody(...)galaretka truskawkowa + 300 ml wody Przygotowanie: Masa śmietankowa: żelatynę zalać 70 ml wody i zostawić do napęcznienia. W misie miksera umieścić schłodzoną kremówkę, serek mascarpone, cukier puder i ubić na wolnych obrotach na gęsty krem. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej. Na końcu dodać zahartowaną żelatynę (do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżki ubitej masy śmietanowej, wymieszać) do kremu

Kocham..lubię..gotuję..
Beza cirtōłnowoł (Beza cytrynowa) 121

Beza je słodkoł, kryjm cirtōłnowy kawaskowaty, a razym smakujōm idealnie. Za wartko1 sie tego niy robi, ale tyn czas sie werci2 😉 Co potrza? Beza: [...] Artykuł Beza

Chop w kuchni
Masa orzechowa 355

Idealna i bardzo prosta do zrobienia masa orzechowa z serka mascarpone, śmietanki i masła orzechowego. To super przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, tart. Możesz go też jeść jak deser w pucharku. - tylko 4 składniki - kilka minut szykowania - uniwersalny krem

AniaGotuje.pl
Tarta na słodko z dyni, batata i mascarpone 180

cukrem na najwyższych obrotach na tzw. kogel –mogel. Dodajemy śmietankę, budyń, krótko mieszamy. Następnie całość łączymy z puree warzywnym, na koniec dodajemy serek mascarpone i krótko miksujemy, tylko do uzyskania masy o konsystencji kremu. Masę przekładamy na kruche ciasto i wyrównujemy wierzch. Tarte pieczemy w temperaturze 170°C, ok. 1 godz. Po przestudzeniu wierzch posypujemy cukrem pudrem. Tarte najlepiej schłodzić

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania